Devlet kurumları ile vatandaş arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek, sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlamak ve devletin sıcak yüzünü göstermek amacıyla oluşturulan Açık Kapı, Konya’da önemli hizmetler sunuyor. Vatandaşla en üst düzeyde iletişim kurarak, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınıp takip edilmesi ve sonuçlandırılması için çaba harcayan Açık Kapı, Konya Valiliği’nde hizmet veriyor. 

VATANDAŞ DERDİNİ ANLATABİLECEK

Türkiye genelinde hayata geçirilen Açık Kapı projesiyle, vatandaş derdini hızlı bir şekilde anlatıp ilgililere anlatabilecek. Sadece talep ve şikayetler değil, öneriler de konusunda uzman personel aracılığıyla ilgili mercilere iletilebiliyor. Tüm başvurular elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere hızlı bir şekilde yönlendiriliyor. Sonrasında ise süreç sürekli takip altında tutuluyor, olabilecek en hızlı şekliyle neticelendiriliyor. Nihayetinde ise talepli, şikayetçi ya da önerisi olan vatandaşa cevap veriliyor. Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişimi ve güveni arttırmayı amaçlıyor. Açık Kapı ile kamu kurumları başta olmak üzere diğer kurumlar ile vatandaşların sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor.

AÇIK KAPI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Açık Kapıdan tüm vatandaşlar ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabiliyor. Açık Kapı’ya Valiliklerden ya da  www.acikkapi.gov.tr adresinde ulaşabiliyor. Açık Kapı’ya başvurduktan sonra süreç şu şekilde işliyor; “Başvuru elektronik sisteme kaydedilerek, başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderilir. Başvurular Valiliklerde bulunan açık kapı sorumluları tarafından sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilir. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. İlgili birimlerde başvurular süratle değerlendirerek en geç 7 gün içerisinde cevaplandırılır.  Başvuru sahibine başvuru sonuçlandığına ilişkin bilgi SMS yoluyla gönderebilir. Bu mesaj geldikten sonra Açık Kapı birimlerinden, www.acikkapi.gov.tr adreslerinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğrenebiliyor. Konya Valiliği de şehir genelinde bulunan bilbortlara Açık Kapı’yı tanıtıcı reklamlar ile vatandaşlara Açık Kapı hakkında bilgilendirme gerçekleştiriyor.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim