Konya’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gün boyunca sürdürdü. Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar araçlarını, esnaflar da işyerinin önünü temizledi. Konya’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve bir çok ilçe beyaza büründü. Gece saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışıyla birlikte birçok ilçe ve şehir merkezinde okullar tatil edildi. Sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar kar ile doyasıya eğlendi.

BELEDİYE EKİPLERİ KAR TEMİZLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Konya’da etkili kar yağışı olmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyesi yetkileri ile ilçe belediyeleri sorunsuz bir ulaşım sağlamak amacı ile kar yağışının başlaması ile birlikte yoğun mesai harcadı. Tali yollarda buzlama çalışmalarını aralıksız sürdürerek hayatın olağan akışına dönmesi için mücadele etti.

ESNAFLAR İŞYERLERİN ÖNÜNÜ TEMİZLEDİ

Kar yağışı ile güne başlayan esnaflar kapılarının önlerini temizleyerek vatandaşların işyerlerine girmesine sağladı. Tarihi Konya Bedesten Çarşısı başta olmak üzere esnaflar ve vatandaşlar karları temizleyerek, hayatın normal akışını sağladı. Öte yandan Tarihi Konya Bedesten Çarşısı esnafları Bedesten’de kardan adam yaparak karın tadını çocuklar gibi çıkardı.

TATİLİ KAR OYNAYARAK GEÇİRDİLER

Konya’da kar yağışının yoğun yağmasının ardından Konya Valiliği Konya Merkez ve bazı ilçelerde okulları tatil etti. Kar tatilini fırsat bilen çocuklar Alaaadin Tepesi başta olmak üzere Konya genelinde bulunan park ve bahçelerde kartopu oynayarak kar tatili doya doya yaşadı. Öte yandan çocuklar Alaeddin Tepesi’nde kayarak unutulmaz gün geçirdi. 

KAR EN ÇOK BOZKIR’A YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden alınan bilgilere göre Konya’nın Bozkır/Sorkun Yaylasına 68 satimetre, Derbent Aladağ 38 santimetre, Taşkent Balcılar Beldesi 33, Meram Kayhüyük Köyü 29 santimetre, Seydişehir Gökçehüyük 19 santimetre, Beyşehir 15 santimetre, Meram Güneydere Köyü 13 santimetre, Akşehir 12 santimetre, Ereğli 9 santimetre,  Konya Havalimanı 8 santimetre, Karatay Esentepe Köyü 6 santimetre, Cihanbeyli 1 santimetre olarak ölçüldü.  Konya’da 5 günlük hava durumu şu şekilde Çarşamba (bugün) Soğuk en yüksek -3 en düşük – 10, Perşembe soğuk en yüksek 3, en düşük -8, Cuma çok bulutlu en yüksek 5 en düşük 0, Cumartesi yağmurlu en yüksek 6 en düşük 2, Pazar en düşük 3 en yüksek 6 Konya’da kar yağışının devam ettiği bazı ilçelerde tatilin uzatılması kararı alındı. Ereğli, Beyşehir, Hüyük ve Ilgın'da hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar Çarşamba (bugün) de okullar tatil edildi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim