Elazığ’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Konya seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyeler, odalar ve borsalar, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları ve Konyalı vatandaşlar bölge halkının yanında olmak için yardım seferberliği başlattı.

Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin hemen ardından bölgeye 12 kişilik uzman arama kurtarma ekibi ile ilk etapta ihtiyaç olan paketli su gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Konya olarak ihtiyaçların karşılanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Başkan Altay, “Devletimiz tüm kurumlarıyla deprem bölgesindedir. Türkiye yurt içi ve dışında acil yardım konusunda tecrübeli bir yapıdadır. Bize düşen devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli şekilde çalışmaktır. Konya’mız da bu konuda tecrübelidir. Olay anından itibaren çok sayıda destek mesajı aldım. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah her bir kardeşimizden ayrı ayrı razı olsun” dedi.

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN YARDIM

Depremin ardından Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da deprem bölgesine yardım kararı aldıklarını söyledi. bölge insanının acil ihtiyacı olan birtakım malzemeyi tedarik eden Selçuklu Belediyesi, malzemeleri Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye gönderdi. Gönderilen malzemeler arasında ısıtıcıların ve hijyen malzemelerinin yer aldığı bildirildi.

KONYA AFAD BÖLGEDE

Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Yıldız Tosun’un önderliğinde 12 Uzman personel ve 3 araç Elazığ bölgesine hızlı bir şekilde intikal etti. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekip, bölgede yoğun bir faaliyet yürütüyor.

KONYA TİCARET ODASI’NDAN YARDIM KAMPANYASI

Depremin ardından Konya Ticaret Odası (KTO) da harekete geçerek depremden etkilenen Elazığ ve Malatya için yardım kampanyası başlattı. “Konya Ticaret Odası olarak Elazığ ve Malatya için harekete geçiyoruz” başlığıyla duyurulan kampanyada, “AFAD koordinasyonunda, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yardımları göndermeye başladık. Üyelerimizden katkı sağlamak isteyenler, bölgenin ihtiyaç duyduğu aşağıdaki yardım malzemelerini Odamız hizmet binası giriş katına teslim edebilirler. Lütfen bu malzemeler dışında malzeme getirmeyiniz. Elazığ ve Malatya başta olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun” açıklamasında bulunuldu. KTO bölgeye ilk aşamada 6 TIR dolusu yardım gönderdi.

KSO VE KTB’DEN YARDIM

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası (KTB) de Elazığ ve Malatya’ya kayıtsız kalmadı. 81 ilde oda ve borsalar tarafından başlatılan yardım seferberliği kapsamında KSO ve KTB deprem bölgesi için yardım kampanyası düzenledi. İlk aşamada KSO’dan 1 TIR, KTB’den 1 TIR olmak üzere toplanan yardımlar deprem bölgesine gönderildi. Yardımların gönderilmeye devam edeceği bildirildi.

KONESOB HEYETİ BÖLGEDE

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) da deprem bölgesine kayıtsız kalmadı. Depremin ardından hızlı bir şekilde harekete geçen KONESOB, yarım kampanyası başlattı. Yardımları dağıtmak ve Elazığ ve Malatya halkının yanında olmak amacıyla KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın direktifleri doğrultusunda Bakkallar Odası Başkanı Feridun Göner ve Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu’nun da bulunduğu heyet deprem bölgesine hızlı bir şekilde intikal ederek, toplanan yardımların bizzat dağıtımını gerçekleştirdiler. Elazığ ve Malatya halkına geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, Konya olarak deprem bölgesindeki vatandaşların yanlarında olduklarını belirttiler.

SKT’LARDAN DESTEK

Depremin ardından Konya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da duyarsız kalmayarak bölgeye yardım göndermek için harekete geçtiler. Konya İHH, Dosteli Derneği, Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği gibi yardım kuruluşları hızlı bir şekilde topladıkları yardımları bölgeye göndermeye başladı.  

SOSYAL MEDYA GURUPLARINDAN DESTEK

Konya’da aktif bir şekilde çeşitli yardımlarda bulunan sosyal medya gurupları da deprem bölgesine kayıtsız kalmadı. Konya İçin Elele, Hayra Koşanlar, Konya’da Trafik gibi Konya’da önemli işlere imza atan sosyal medya gurupları yardım kampanyası düzenledi. Çok sayıda destek alan kampanyalar neticesinde toplanan yardımlar bölgeye gönderiliyor.

VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK ÖRNEĞİ

Depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına Konya’dan büyük destek geliyor. Vatandaşlar deprem bölgesine yapılacak yardımlarda ellerinden geleni yapmak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara ulaşmaya çalışıyor. Bu arada deprem bölgesine destek vermek için sosyal medya guruplarına da destek mesajları yağıyor. Bu kapsamda bir kamyon şoförünün toplanan yardımları ücretsiz bir şekilde bölgeye götürme isteği büyük alkış aldı. Ayrıca Karatay İlçesi’nde de mahallelilerin deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla kendi aralarında topladıkları yardımları da göndermeleri, Konyalı’nın yardımlaşma konusunda ne kadar duyarlı ve hassas olduğunu yeniden ortaya koydu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim