Konya Şeker Fabrikası bahçesine gelen bir grup çiftçi, Konuk lehine tezahüratta bulundu.

Ziraat odalarının il ve ilçe teşkilatlarının da destek verdiği toplantıda Recep Konuk'un yeniden aday olması için çağrı yaptı. 

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklamıştı. Genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Recep Konuk’u kararından vazgeçirme çabaları sürüyor.  Başta Çumra ve Altınekin olmak üzere tüm ilçelerden STK’lar, Ziraat Odaları, Konya Şeker’e yürüyerek Konuk’un kararından vazgeçmesini istediler.

 Binlerce kalabalığın önünde çiftçilere seslenen Başkan Konuk, 26 Ağustos Cumartesi yapılması planlanan genel kurulun ertelenebileceğine dikkat çekti. Aldığı kararın şahsı adına olmadığını ifade eden Konuk, “Bana belli bir süre müsaade edin ortama bakalım. Daha görüşeceğimiz yerler var. Konya Şeker dışında bir kaygım yok. Çalışmalarımızla Türkiye’ye, dünyaya örnek olduk. Biz olmadan da bu kurumun yürümesi gerekiyor. Bu kararı kolay almadık. Çiftçimizle beraber bugünlere geldik. Biz üreticinin aleyhine olan bir kararı asla almayız. Kurum zarar görmesin diye kurumun önünde değil yanında olacağım” diye konuştu.

METE ALİ MAVİŞ 

Editör: TE Bilişim