Uzun zamandır açılması beklenen Konya Şehir Hastanesi için iyi haber geldi. Konya Şehir Hastanesi yarından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Konya ve bölge için önemli bir sağlık yatırımı olarak dikkat çeken 1250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi, uzun zamandır açılmayı bekliyordu. Koronavirüs salgınıyla birlikte açılması yeniden gündeme gelen hastanenin eksiklerinin tamamlanması için devreye giren yetkililer, hastanenin biran önce açılması için gerekli adımları attılar. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre eksikleri giderilen Konya Şehir Hastanesi, yarından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

TAŞINMA İŞLEMİ CUMA’YA KADAR SÜRECEK

Konya Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin büyük bir bölümünün buraya taşınması planlanıyordu. Planlamalarda Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesinin de düşürülerek, daha verimli bir hastaneye dönüştürülmesi düşünülüyordu. Bu doğrultuda devam eden çalışmalar kapsamında Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Konya Şehir Hastanesi’ne taşınma işlemleri hızlandırıldı. Yapılan planlamalar doğrultusunda Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki tüm polikliniklerin taşınma işlemlerinin Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

KORONAVİRÜS DIŞINDAKİ HASTALAR TAŞINIYOR

Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şuanda bulunan ve koronavirüs tedavisi gören hastaların dışındaki tüm hastalar Konya Şehir Hastanesi’ne taşınıyor. Böylece bu hastaların Konya Şehir Hastanesi’nde pandemi sürecinden etkilenmeden daha güvenli bir şekilde tedavilerinin sürdürülmesi hedefleniyor.

EĞİTİM ARAŞTIRMA PANDEMİ HASTANESİ OLARAK HİZMET VERECEK

Daha önce yapılan planlamalar doğrultusunda Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bazı bölümlerin hizmet vermeye devam etmesi düşünülüyordu. Ancak pandemiden dolayı bu planlamalar ertelenerek, mevcut duruma göre yeni bir pozisyon alındı. Buna göre Meram Eğitim Araştırma Hastanesi pandemi hastanesi olarak hizmet vermeyi sürdürecek. Hastanede koronavirüs tanısı konan hastaların tedavisi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki dönemlerde pandemi sürecinin atlatılmasıyla birlikte Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin durumu yeniden gözden geçirilerek, önceki planlamalar doğrultusunda çalışmalar yapılacak.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE KORONA TEDAVİSİ YOK!

Konya Şehir Hastanesi’nin pandemi sürecinden etkilenmemesi adına gerekli adımlar atılıyor. Bu kapsamda Konya Şehir Hastanesi’ne koronavirüs tanısı konan hastaların tedavisi yapılmayacak. Koronavirüs tanısı konulan hastalar, diğer hastanelere yönlendirilecek. Böylece Konya Şehir Hastanesi’nin pandemi sürecinde virüsten etkilenmemiş bir şekilde hizmet vermesi hedefleniyor.

PERSONEL TEMİNİNDE SORUN YOK

Şehir Hastanesi’ndeki tüm polikliniklerin ve acil servisin eksiksiz hizmet vermesi adına tüm personel temini sağlanmış durumda. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nden taşınan bölümler de dahil olmak üzere, personel noktasında hiçbir sorunun olmadığı bildirildi. Buna ek olarak, koronavirüs tanısı konulan hastaların tedavisinin süreceği Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de süreci götürebilecek kapasitede personelin ayarlanmasının da yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

BÜ SÜREÇTE HASTANELERİ RAHATLATACAK

Konya’da son dönemde ciddi oranda artan koronavirüs vaka sayıları, hastanelerin kapasitelerinde de ciddi doluluklara yol açmıştı. Bu kritik dönemde 1250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi’nin hizmete sokulması, diğer hastaneleri de rahatlatacak. Böylece Konya Şehir Hastanesi’nin, koronavirüsle mücadelede Konya’ya büyük avantaj sağlaması bekleniyor.

ULAŞIM PLANLAMASI HIZLANMALI

Pandemi sürecinden dolayı Konya Şehir Hastanesi’nin hizmete sokulması hızlandırıldı ve hastane hizmete sokuldu. Ancak hastaneye ulaşım noktasında hala büyük sıkıntılar bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hastaneye ulaşımı sağlamak adına çeşitli planlamaları bulunuyor. Bu planlamaların hızlı bir şekilde hayata geçirilerek, hizmet vermeye başlayan Konya Şehir Hastanesi’nin büyük bir sorununun da çözülmesi bekleniyor.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim