Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yurt içi ve yurt dışı gönderimlerde Konyalı sanayicilere büyük kolaylık sağlayan Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerinde bugüne kadar 500 tonun üzerinde işlem gerçekleştirildiğini, bu hizmetin şehrin ihracatına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi Hava Kargo ve Geçici Depolama Yeri hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, hava kargo hizmetinin Konyalı sanayiciler tarafından kullanıldığını söyledi. Hava kargo hizmetinin Konya'dan veriliyor olmasının sanayicilere büyük kolaylık sağladığını bildiren Kütükcü, "Hepimizin malumu olduğu üzere sanayicilerimiz, daha önce Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir gibi illerden hava kargo hizmetini gerçekleştiriyorlardı. Dünyanın her yerinde rakipleri bulunan sanayicilerimizin ürünlerini, numunelerini en hızlı biçimde gönderebilmesi gerekiyor. Sanayicilerimize bu noktada büyük bir kolaylık sağlaması için Konya Havalimanı'nın eski VIP Salonunda hizmete açılan Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerimiz büyük bir teveccüh gördü ve buraya olan ilgi her geçen gün artmaya başladı" dedi.

İŞLEM HACMİ 500 TONU GEÇTİ

Hava kargoda hem yurt içi hem de yurt dışı gönderimi yapıldığını ve Konyalı sanayicilerin açıldığı günden bu yana 500 tonun üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Kütükcü, "Hizmete girdiği 2017 yılından bu zamana kadar iç hatlarda 196 ton 834 kilogramlık kargo gönderimi, 246 ton 387 kilogramlık kargo alımı yapıldı. 58 ton 336 kilogramlık da ihracat gönderimi ile birlikte 500 tonun üzerinde işlem hacmi gerçekleştirilmiş oldu. Ayrıca, geçtiğimiz yıl temmuz ayıyla beraber Suudi Arabistan'a yapılan ilk ihracatın ardından, Cezayir, Azerbaycan, Hindistan, Amerika, Almanya, Katar, Avusturya, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi birçok ülkeye buradan ihracat gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.

HAVA KARGO, KONYA'NIN İHRACAT HEDEFİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Konya'nın, ihracatının yüzde 75'ini sanayi mamullerinin oluşturduğu net bir sanayi şehri haline geldiğini ve şehir olarak ihracatta 2 milyar dolara ulaşma hedefi olduğunu aktaran Kütükcü, Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerinin bu hedefe büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konyalı sanayicilerimiz 2002 yılında 130 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişti. Aradan geçen 16 yılda ihracatımızı 13 kattan fazla artırdık. 2018 yılı sonunda 1 milyar 803 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yılın ilk 9 ayında da 1 milyar 491 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirdik. İnşallah yılsonu hedefimiz olan 2 milyar dolara adım adım yaklaşıyoruz. İnanıyoruz ki, 7 gün 24 saat hizmet veren Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerimizden yapılan ihracatlar da şehrimizin gelecek hedeflerine büyük katkı sağlayacaktır."

Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerinde, iç hat kargo gönderimleri ile İthalat ve ihracat hizmetleri veriliyor.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim