Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus Töreni'ne katılmak üzere Konya’ya geldi. Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabından önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Konyalılara konuşma yaptı. Bakanlar, Konya’da devam eden ve bitiren projeler hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

VATANDAŞLAR MİTİNGE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konyalılar ile buluşacağı günler öncesinde vatandaşlara duyuruldu. Konyalılar dün sabah itibariyle miting alanına genç, yaşlı demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi göstermek için Mevlana Meydanına akın etti.  Miting alanına giriş kontrol noktalarında yoğunluk yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konyalılara sesleneceği Mevlana Meydanı ve çevresinde saatler öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına alan partililer ve Konyalılar iki arama noktasında geçerek miting alanına alındı. Miting alanına çıkan yollar ise sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri meydanda adeta kuş uçurmadı. Çevrede bulunan binaların çatıların keskin nişancılar görev yaptı. Mevlana Meydanına çıkan yollar iş kamyonları ile kapatıldı.

GENÇ YAŞLI MİTİNG ALANINA GELDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konyalılar seslendiği miting alanına genç, yaşlı, kadın ve erkekler miting alanını saatler öncesinde doldurdu. Konyalılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgileri gösterdiler. Erdoğan’ın konuşması boyunca Konyalılar sloganlar ile konuşmasına destek oldular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanına gelmesi ile birlikte miting alanında coşku arttı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan 26 yatırımın da bulunduğu toplamda 99 yatırımı hizmete sundu. . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında muhalefet’in söylemlerini de eleştirdi. Erdoğan’ın konuşması ‘Konya seninle Gurur Duyuyor’ ve ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları attı. 

ERDOĞAN’DAN HAFİF RAYLI SİSTEM VURGUSU

Geçen hafta hükümetin ikinci 100 günlük hedeflerini açıklandığını hatırlatan Erdoğan, bunlardan birisinin Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete sunulması, diğerinin ise Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi arasındaki hafif raylı sistemin ihaleye çıkılması olduğunu anlattı. Geçen hafta hükümetin ikinci 100 günlük hedeflerini açıklandığını hatırlatan Erdoğan, bunlardan birisinin Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete sunulması, diğerinin ise Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi arasındaki hafif raylı sistemin ihaleye çıkılması olduğunu anlattı ve projenin takipçisi olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN, BAŞKAN ALTAY’I SAHNEYE ÇAĞIRDI 

Mevlana şehri Konya’ya bir kez daha gelmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Erdoğan, sözü 31 Martta yapılacak mahalli idareler seçimine getirdi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerle, ilgili bakanlıkların da Konya için çalıştığına dikkat çeken Erdoğan," Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizlerin zaten yakından tanıdığı, şu anda görevi devam ettiren Uğur İbrahim Altay kardeşimizi bu seçimin adayı gösterdik." dedi. Bu sırada Altay'ı kürsüde yanına davet eden Erdoğan, "İnşallah bu dönemde de Uğur İbrahim Bey ile sizlerin takdiriyle, sandıkların tercihiyle yola devam edeceğiz. Uğur kardeşimizi Konya'ya, Konya'yı da Uğur kardeşimize emanet ediyoruz." ifadesini kullandı. Kürsüde Başkan Altay ile beraber poz verdiler.

BAKANLAR ERDOĞAN’I YALNIZ BIRAKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda Toplu Açılış Töreni'nde Konyalılarla bir araya geldiği programda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile çok sayıda protokol üyesi vatandaşları yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından miting alanında bulunan kız ve erkek çocuklara bebek ve satranç takımı dağıtıldı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim