Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen şehirlerarası otobüs seferleri bugünden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehirler Arası Otobüs Terminali yeniden normalleşme takvimine göre seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı bugüne hazır hale getirildi. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Otogarı başta olmak üzere ilçelerde bulunan tüm otogarları şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte hazırlıklar tamamlandı.
OTOBÜS FİRMALARI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlamasının kalkması durumunda otobüsler ve firmalar yeni dönem için tüm hazırlıklarını tamamladı. Otobüs firmaları 1 Haziran itibariyle hazır hale geldi 

DETAYLI TEMİZLİK YAPILDI
Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Konya Otogarı başta olmak üzere Konya genelinde bulunan otogarları detaylı bir şekilde temizlendi. Vatandaşların rahat ve sağlıklı bir şekilde yolculuk yapması için tüm önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi yetkileri otogarlarda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 14 kural ve sosyal mesafe kuralların sağlanması için gerekli tüm önlemleri aldı. Otogarlar Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından dezenfektan işlemi gerçekleştirilen, otogarlara dezenfektanlar yerleştirildi.
MASKESİZ YOLCU ALINMAYACAK
Öte yandan Konya genelinde bulunan otogarlara maskesiz yolcu alınmayacak. Konya otogarlarında otobüs firmaların önünde vatandaşların bilet alma işlemlerinde birbirine temas etmesini önlenmesi amacıyla firma yetkileri tarafından yazıhaneler önüne şeritler çekildi. 
BİLET ALIMINDA HES KODU KULLANACAK
Seyahat edecek vatandaşlar HES kodu almak zorunda. HES kodu olmayan vatandaşlar bilet alamayacak. HES kodu hakkında Fahrettin Koca açıklama yapmıştı. Bakan Koca, HES kodu ile yolculuk yapılacağı ,seyahat eden bir kişide korona çıkması durumunda HES kodundan tarama yapılacağı ve aynı araç içinde seyahat edenlerin tespit edilerek korona salgınının yayılmasının önüne geçileceğini söyledi.
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim