Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde her gün Mevlana Kültür Merkezi başta olmak üzere, Mevlana Türbesi önünde de çeşitli faaliyetler yapılıyor. Mevlana Kültür Merkezi'nde biryandan etkinlikler devam ederken diğer yandan Konya ve İslam dünyasının birçok kültürel değerleri de sergilenme imkanı buluyor. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirler burada bulunan stantları ziyaret ederek hem alışveriş yapıyor hem de kültürel birçok değeri yerinde görmüş oluyor. Burada en önemli hizmetlerden birini de Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. veriyor. Konya'nın sanatsal, kültürel alanına büyük katkılar sunan Kültür A.Ş., biryandan geleceğe ışık tutacak yayınlar ortaya koyarken diğer yandan bu ürünlerin kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Törenler boyunca açık kalacak olan stantta bu değerleri gelen davetlilere sunan Kültür A.Ş., Konya'nın kültürel ve tarihi mirasını dünyaya açmış oluyor. 

KONYA'NIN DEĞERLERİNİ DÜNYAYA TANITIYORLAR 

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, şehrin kültürel ve sanatsal değerlerini geleceğe aktarmak adına önemli bir yayın faaliyeti sürdürüyor. Hz. Mevlana'nın eserleri başta olmak üzere, Konya Kadı Sicilleri, Konya Salnameleri gibi şehrin kültürel ve sanatsal değerlerini kayıt altına alan Kültür A.Ş., bu değerlerin geleceğe aktarılmasını sağlıyor. Bu sayede, hoşgörü, sevgi, doğruluk şehri olan Konya'nın bu anlayışı, ortaya konulan yayınlar sayesinde tüm dünyaya aktarılmış oluyor. 

MESNEVİ VE İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI'NA İLGİ

Kültür A.Ş tarafından bugüne kadar onlarca yazılı eser ortaya konulmuş durumda. Bunlardan en önemlilerinden biri Hz. Mevlana'nın Mesnevisi. Aslı bozulmadan, sade bir dille, işin uzmanlarınca aktarılan Mesnevi yayınları sayesinde vatandaşlar Hz. Mevlana'nın hayat felsefesini ve İslam'a bakışını çok iyi bir şekilde anlayabiliyor. Bu eserler yine Kültür A.Ş. tarafından 27 dile çevrilerek, dünyanın birçok bölgesinden Konya'ya gelen turistlerin Mesnevi'nden faydalanmaları sağlanıyor. Bu anlamda stantta en çok ilgi gören eserlerin başında hiç kuşkusuz Kültür A.Ş. tarafından ortaya konulan farklı dillerdeki Mesnevi geliyor. Bunun dışında Kültür A.Ş.'nin son önemli çalışmalarından olan İslam Düşünce Atlası da yine stanttaki yerini almış durumda. İslam dünyasına ışık tutan bu eser de yine ilgi gören eserler arasında bulunuyor. 

ÇİNİLER DE UNUTULMADI

Kültür A.Ş., Konya'nın ve İslam dünyasının kültürel, sanatsal değerlerini yazılı olarak ortaya koyarken, bu değerlerin devamını sağlamak amacıyla farklı çalışmalar da yürütüyor. Bunlardan birisi de çini sanatını yaşatmak. Çini sanatı, aslına uygun şekilde, klasik yöntemler ve malzemeler kullanılarak Kültür A.Ş. tarafından yapımı devam ediyor. Buradan çıkan ürünler de Kültür A.Ş.'nin standında vatandaşlara sunularak, çininin hem yaşatılması hem de dünyaya yayılması sağlanıyor. Bunun dışında Kültür A.Ş., Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri'ni dijital ortamda da ortaya koyarak etkinliklere gelemeyen vatandaşların faydalanmasını sağlıyor. 

MAHALLİ ÜRÜNLER DE BULUNUYOR

Kültür A.Ş., Konya'nın mahalli sanatçıları ve ilahilerine de yayınlarında yer veriyor. Böylece Konya'nın bu değerlerine sahip çıkılarak, geleceğe aktarılması sağlanıyor. Stantta tüm ürünlerin rahatça bulunabilmesinin yanında, kar amacı gütmeyen Kültür A.Ş. tüm bu kültürel ve sanatsal eserleri yerli ve yabancı turistlere ucuz fiyatlara sunuyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim