Konya denince akla ilk gelen lezzetlerden biri etliekmek. Bu alanda yıllardır değişmeyen lezzeti ile ön plana çıkan Halk Etliekmek, birçok alternatifiyle vatandaşlara eşsiz bir damak zevki imkanı sunuyor. Bu kapsamda Halk Etliekmek’in işletmecisi olan iki kardeş İsmail ve Oktay Küçüker, hakiki Konya etliekmeğini 1989 yılından beri müşterileriyle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyor. Hizmette öncelikli olarak kaliteye önem verdiklerini aktaran İsmail Küçüker, etliekmeği yaparken sebzesinden etine kadar seçici bir şekilde temin ettiklerini belirtti. Konya’nın yöresel lezzetini yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden İsmail Küçüker, “Hizmetimiz, kalitemiz, temizliğimiz, ön planda. Bu sektör de 30 senedir en iyi lezzeti sunuyoruz. Onlarca arkadaşımıza istihdam sağlıyoruz. İki şubemiz var. Birisi Selçuklu şubemiz diğeri ise Şemsi Tebriz-i mahallesinde ki merkez şubemiz. Selçuklu Şubemizi faaliyete geçireli 2 yıl oldu. Burada ayrı odalarımız da mevcut. Müşterilerimiz geldiği zaman etliekmeğini yesin, toplantısını yapsın istedik. Özel istendiği zaman gruplara özel kahvaltı hazırlıyoruz.  30-40 kişilik salonlar yaptık. Onlarla buraya bir artı kazandırdı. Haftanın 7 günü açığız. Recai böreğimiz, etliekmeğimiz, bıçak aramız, peynir böreğimiz, fırın kebabımız var. Çorbalardan ise bamya başta olmak üzere, arabaşı, kelle paça, mercimek gibi çeşitlerimiz bulunuyor” dedi. 

‘RECAİ BÖREĞİ DAMAKLARDA UNUTULMAZ TAT BIRAKIYOR’

Recai böreğini Konya’nın çok sevdiğini ve bu lezzetin nasıl doğduğunu anlatan İsmail Küçükker, “Recai konusuna gelecek olursak, Halk Etliekmeğin kendine has tescillediği bir lezzet. İlimizde 1960’lı yıllarda Recai diye bir amca varmış. Recai amca sürekli fırına gittiğinde et ve küflü peynir karışımını bir araya getirterek börek yaptırıyormuş. Her zaman aynı börekten yaptırırmış. O dönemde ustalar da alışmış haliyle, Recai Amca geldiğinde, Recai Amca’nın böreğinden yapılması gerektiğini biliyorlarmış. Bu isim buradan geliyor. Tabi insanlarımızda bu pideyi zamanla çok sevmiş. Biz de geleneksel lezzetimizi yaşatma adına Recai’yi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Recai, böreği et ve küflü peynirin muhteşem buluşmasından meydana gelerek harika bir damak zevki sunuyor. Gerçekten halkımızdan da olumlu yönde tepkiler alıyoruz ve buda bizleri mutlu ediyor” şeklinde görüş belirtti. 

‘LEZZETLERİMİZ TAM NOT ALIYOR’

Halk Etliekmeğin diğer işletmecisi Oktay Küçüker ise, Konyaspor’a gönülden bağlı olduklarını belirtti. Oktay Küçüker, sözlerini, şöyle sürdürdü, “Biz Konyalıyız ve Konyasporluyuz. Şehrimizin takımına gönülden bağlıyız. Hem merkez hem de bu şubemizde Konyasporla ilgili özel süslemelerimiz var. Zaman zaman takımımızı burada ağırlıyoruz ve bundan oldukça memnunuz. Gerek yabancı gerekse yerli turistlerimiz de etliekmeğimizi çok sevdi. Şebi Arus törenlerinde özellikle turistlerimiz mutlaka bu lezzete uğruyor. Biz dayanışma içinde bu alanda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yıllardır etliekmeğin lezzetini değiştirmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Yani bundan 10 yıl sonra bir müşterimiz gelse de aynı tadı bulabilmesi bizim için önemli. 1989 yılından beri başlayan serüvenimize bundan sonrada emin adımlarla devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim