Kültür A.Ş., Kültür, sanat ve turizm ile ilgili hizmet ve ürünlerin halka hizmet ilkesiyle Konyalılar ile buluşturmak Konya’nın tarihi kültürel ve manevi değerlerini tüm dünya ya tanıtmak ve Konya’yı ulusal ve uluslararası kültür, sanat alanlarında önemli bir merkez haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Konya’nın tarih, kültür ve manevi zenginliklerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına katkıda bulunan bir  kuruluş Kültür A.Ş., Hz. Mevlana’nın 744.  Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde yerli ve yabancı turistlerde buluşuyor. 

Kurulan stantta Hz. Mevlana tarafından yazılan Mesnevi yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.  Bugüne kadar 26 dile çevrilen Mesnevi'nin 9 dile daha çevrilmesi için çalışmalar sürüyor. Hedef Mesnevi'yi tüm dillere çevirmek. Mesnevi'nin daha ağırlı olarak Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusya dillerindeki çeviriline yoğun ilgi söz konusu. Konya Kültür Aş Mesnevinin yanında Konya’nın tanıtımına ve tarihine ışık tutan kitaplar da basmaya devam ediyor. Standa uğrayan yerli ve yabancı turistler Mesnevi başta olmak üzere sema programlarının CD ve DVD ile Konya’nın şekerleme ürünleri ve Konya hatırası ürünlere ilgi gösteriyor. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim