Konya Havalimanı otoparkı yüksek ücretleri ile mağdur ediyor. Havayolu kullanımının yaygınlaşmasına karşın Havalimanı içerisinde bulunan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından özel işletmeciye kiraya verilen Havalimanı otoparkında uygulanan ücretler cep yakıyor. Önceleri giriş çıkışın bile paralı olduğu otoparkın gelen tepkiler üzerine sadece 0-15 dakika arası ücretsiz olup sonraki her saat 8,00 TL’den başlayan fiyat uygulaması hem sürenin yetersizliği hem de ücretlerin yüksekliği nedeniyle vatandaşlarca pahalı bulunuyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Günübirlik uçmak gerektiğinde arabamızı koyduğumuzda otoparka nerede ise uçuş ücreti kadar ödediğimiz ücret ödüyoruz. Yaygın toplu ulaşım da bulunmamakta. Mecburen araba ile geliyoruz. Bir yolcumuzu karşılamak için bile az bir süre kalınca yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyoruz. Havayolunu halkın yolu haline getiren hükümetten bir çözüm bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

YASAL GÖZÜKMÜYOR!

Görüşlerine başvurduğumuz Av. Mehmet Akif Göksu ise, konuya yasal mevzuatlar çerçevesinde açıklık getirdi. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Göksu, “Büyükşehir Kanunu, Sivil Havacılık Kanunu, Tüketici Kanunu ve imar Yönetmeliği birlikte değerlendirildiğinde bir hususta hizmet veren kişi veya kurumun hizmet alanların oraya ulaşması ve hizmetten yararlanması sırasında otoparktan yararlanması için ayrı bir ücret almaları yasal gözükmemektedir. Esas hizmet konusu havayolu ulaşımı olan bir kurumun alması gereken otopark gideri sadece bakım ve sair giderlerini karşılamakla sınırlı olmalıdır. Bu konuda şehirdeki tüm otoparklar konusunda yetkili ve sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi’nin ve DHMİ’nin birlikte bu konuya bir çözüm bulmaları gerekmektedir” dedi.

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim