A Milli Futbol Takımının, EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nun 3. maçında son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile Konya’da karşı karşıya gelmesi, 2 gün boyunca Konya’da hareketliliğe neden oldu. Maçı izlemek için Konya dışından gelen binlerce vatandaş, maç için geldikleri Konya’da kısa süreli de olsa esnafın yüzünü güldürdü. Hz. Mevlana Türbesi başta olmak üzere Konya’daki çeşitli turistlik alanlarda da yoğunluk yaşandı. 

İL DIŞINDAN ÇOK SAYIDA MİSAFİR GELDİ

A Milli Futbol Takımının, EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nun 3. maçında Fransa ile Konya’da karşı karşıya gelmesi, Konya’da hareketli birkaç yaşanmasına neden oldu. Günler öncesinden maç bileti alan vatandaşlar, maçı izlemek için Konya’ya geldi. İstanbul, Eskişehir, Ankara başta olmak üzere çok sayıda şehirden maç izlemek için Konya’ya gelen binlerce vatandaş, Konya’da hareketli 2 gün yaşanmasına neden oldu. Yaşanan bu hareketlilik Konya esnafının da yüzünü güldürdü. Maç öncesi Konya’ya il dışından gelen vatandaşlar guruplar halinde Konya’da yemek yedi, alışveriş yaptı. Bu da esnafın bayram sonrasında 2. Bir bayram yaşamasına neden oldu. 

OTELLERE OLUMLU YANSIDI

Maç için il dışından Konya’ya gelen bazı vatandaşların erken gelmesi, Konya’da daha çok zaman harcamalarını sağladı. Erken gelen vatandaşlar Konya’da konaklayınca otellerde de konaklama oranlarına olumlu yansıdı. Birçok otelde doluluk oranlarının artması, işletmelerin yüzünü güldürdü. Ayrıca başta Hz. Mevlana Müzesi olmak üzere Konya’daki turistlik alanlar da yoğunluktan nasibini aldı. Konya’ya gelen vatandaşların, turistlik alanları gezmesi, kısa süreli yoğunluğa neden oldu. 

MUHARREM KARABACAK’TA TEŞEKKÜR

Türkiye-Fransa milli maçının Konya’da oynanmasından dolayı bir açıklama yapan 

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, organizasyonun Konya’yı memnun ettiğini söyledi. Maç nedeniyle yaşanan hareketliliğin Konya ekonomisine katkılar sağladığını bildiren Karacabak, şunları söyledi, “Maçın Konya'da oynanmasından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere siyasetçilerimize, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e, çok büyük emeği olan Gençlik ve Spor Genel Müdürü, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Konyalı hemşehrimiz Mehmet Baykan'a ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Milli maç nedeniyle şehrimize gelen yabancı ve yerli taraftarlar, Konya’nın ekonomisine ciddi katkılar sağlamış, ulaşım, konaklama, eğlence, ticaret, turizm, yiyecek, içecek gibi çok sayıda sektörde faaliyet gösteren esnafımıza canlılık getirmiştir." 

Bu tür spor organizasyonların şehrin kalkınması ve tanıtımı adına son derece önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Karabacak, "Milli maçın şehrimizde oynanmasının şehrimize katkısı maddi olarak elbette çok önemli ama şehrimizin Milli Takımımıza verdiği destek ve gücün yadsınamayacağı da bir gerçek. Konya'mız maneviyatı, mükemmel ambiyansı ve ev sahipliğiyle Milli Takımımızla bir bütün oluşturmuştur. Milli Takımımızın şehrimizde almış olduğu başarıların ardından bundan sonraki maçlarında takımımıza güç veren Konya'mızda oynanması milli menfaatler açısından da bir zaruret oluşturmuştur. Milli maçlarla birlikte Türkiye Süper Ligde mücadele veren Atiker Konyaspor'umuzun da Konya'mıza ve esnafımıza olan katkısı oldukça önemli. Yeni sezonda Konya'mızı temsil edecek Yeşil Beyazlı Kulübümüze ve Atiker Konyaspor yönetimine başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Başkan Karabacak, Türkiye'nin Fransa'yı 2 - 0 mağlup ederek tarih yazması ve H Grubunda da üçte üç yapma başarısıyla ilgili olarak da "Milli Takımımızı, oyuncularımızı, 90 dakika takımımıza destek veren Konyalı seyircilerimizi ve halkımızı tebrik ediyorum" dedi.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim