Tarihi Mengüç Caddesi bulunan No:51 Kahve Evi, Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarını hatırlatıyor. Yeşilçam’ın unutulmaz atmosferini canlandırılan kafe, Yeşilçam hayranlarının uğrak mekânı haline geldi.

Kafenin işletmecilerinden Ahmet Karakıcık ve Mustafa Şakacı Konyalıların kafelerine göstermiş oldukları ilgiden oldukça memnun. Kafe müşterilerine Yeşilçam’ın unutulmaz açık hava sinema keyfini de Konyalılara sunmaya hedefliyor.

KONYALILARIN KAFEMİZE İLGİSİNE OLDUKÇA MEMNUNUZ

Kafenin işletmecilerinden Ahmet Karakıcık, “Yeşilcama halk olarak yoğun ilgimiz var. Yeşilçam’da unutulmaz birçok sanatçımız var. Yeşilçam kahramanlarını kefemize çizdirmemizdeki amaç Tarihi Mengüç Caddesinde bu konsepte bir işletmenin olmaması idi. No:51 Kahve Evi olarak Yeşilçam yıldızlarının resimlerin barındığı bir mekan olarak Konyalılara hizmet vermek istedik.  Kafemizde Yeşilçam yıldızların yanında inşallah yaz ayında Konyalı hemşerilerimize Yeşilçam açık hava sineması ile buluşturacağız. Biz müştelerimiz  neleri seviyor ise onları kafemizde mutlu etmek amacıyla yansıtıyoruz. İşyerimize gelen müşterilerimiz Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Türkan Şoray hanımın resmi ve Türk sinema tarihine damga vuran oyunculardan Kemal Sunal’ın resmi ile bol bol fotoğraf çektiriyor. Konyalıların kafemize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. Müşterilerimiz kafemizde görmek istedikleri isimler arasında Türk sinemasının unutulmaz ismi ve babası Hulusi Kentmen’in resmini istiyorlar. Bunun yanında inşallah Cem Karaca ve Barış Manço’nun resmini kafemize çizdireceğiz” dedi.

YEŞİLÇAM’IN YILDIZLARI KAFEMİZE RENK KATTILAR

Kafe’nin diğer bir işletmecilerinden Mustafa Şakacı İse, “Nostaljiyi yaşayalım istedik. Türk sinemasına, Türk tiyatrosuna, Türk sanat müziğine damgasını vuran, Yeşilçam’ı, Yeşilçam yapan ve ayakta tutan sanatçılarımızı, kaybettiklerimizi, kafemizde yaşatmak amacıyla bu konsepte Konya’ya kafemizi kazandırdık. Günümüzde eskiye olan ilgiden dolayı kafemizi Yeşilçam’ın unutulmaz süsledik ve süslemeye de devam edeceğiz. Yeşilçam’ın yıldızları kafemize renk kattılar. Kafemize gelen vatandaşların resimler ile resim çektirmesi bizleri mutlu ediyor. Biz kafemize gelen müşterilerimize aile ortamını yansıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim