Düğünlerde artık eğlenemez olduk. Evlenen çiftlerin sevinçlerine ortak olmak için gidilen düğünler, eğlenmeyi bilmeyen magandaların gövde gösterileri yaptıkları alanlara dönüştü. Düğünlerde gerçek veya kuru sıkı silah kullanımı yasak olmasına karşın sözde eğlence şekli, uyarılara rağmen bir türlü sona ermiyor. Düğün sevincini hüzne dönüştüren son olay ise Derbent'te  yaşandı. Köyde gerçekleştirilen bir düğünde yine silahlar sahne aldı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre gelinin erkek evine getirilmesinin ardından sözde havaya ateş açarak eğlenen 2-3 maganda, pompalı ve tabanca kullanmaya başladılar.

HAYATİ TEHLİKE SÜRÜYOR

Ateşlenen silahlardan birinin tutukluk yapmasının ardından havaya ateş eden bir kişi silahını yere doğrultarak silahını yeniden ateşleyeme çalıştı. Yere doğrultulan silahın tekrar ateş almasıyla birlikte yerden seken kurşunlar düğünü izleyen konuklara isabet etti. Olayda 8 vatandaşın yaralandığı öğrenilirken 1 kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği ve komada olduğu öğrenildi. Yaralanan vatandaşlar önce Derbent Devlet Hastanesi’ne gönderilirken daha sonra yaralılar Konya Meram Araştırma Hastanesi’ne köyden ambulanslar halinde sevk edildi. 

Polis olay yerinde inceleme başlatırken düğünde silah kullanarak havaya ateş açan kişilerden birisinin görevli uzman çavuş olduğu iddia ediliyor. 

UFUK KENDİRCİ 

Editör: TE Bilişim