KIRDES ve Kültürhan Projelerinin protokolü imzalandı

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi arasında Kırsal Altyapıya Destek (KIRDES) ve Kültürhan projelerinin protokolü imzalandı.

                                                   ******

Başkan Akkaya, Dudu Kadın Çarşısı inşaatında incelemelerde bulundu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe merkezinde yer alan eski hal binasının yerine yapımına başlanılan Dudu Kadın Çarşısı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

                                                    ******

Ereğli’de kapalı pazar alanı faaliyete geçiyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, kapalı pazar alanında incelemelerde bulundu.

                                                    ******

Büyükşehir’den Aslım Bölgesi’ne yeni sanayi alanı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Tornacılar, Kaynakçılar ve Oto Tamircileri Esnaf Odası mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, Bakanlar Kurulu kararı sonrası Aslım Bölgesinde yeni sanayiler için gelişim alanı ilan edildiğini ve bu bölgede oluşturulacak yeni sanayinin proje ihalesinin yapıldığını ifade etti.

      ******

Rektör Şahin, itirafçı FETÖ’cüler konusunda uyardı

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, profesyonel itirafçı FETÖ’cüler türediğini, bunlardan bir kısmının bir araya gelip kendilerini yöneten idarecilere iftira attıklarını söyledi.

    ******

Selçuk Tıp’ta doku kanlanmasını gösteren cihaz bağışı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’nca, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’na, mikrocerrahi operasyonlarının başarılı olup olmadığının ameliyat esnasında tespit edilmesini sağlayan SPY Kızılötesi Fluoresan Angiografi Perfüzyon değerlendirme cihazı bağışlandı.

      ******

Konya’da zincirleme kaza: 13 araç birbirine girdi

Konya’da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç birbirine girdi. 

Kaza, öğlen saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki üst geçitte meydana geldi.

******

39 bin lira çaldı serbest kaldı

 Konya’da bankadan 39 bin lira çeken bir kişinin aracından paraları çaldığı iddia edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Olay, merkez Selçuklu İlçesi Dikili Sokakta meydana geldi.

******

Beyşehir’de iş kazası: 1 yaralı

 Konya’nın Beyşehir ilçesinde, forkliftin devrilmesi sonucu meydana iş kazasında, araç operatörü ağır yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Sanayi Sitesinde çalışan forklif operatörü 20 yaşındaki Mehmet Ö., çalıştığı aracın devrilmesi sonucu altında kaldı.

******

Jandarma 178'nci kuruluş yılını kutluyor

Konya'da, Jandarma'nın kuruluşunun 178. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. 

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümü nedeniyle Anıt Alanında tören düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

  ******

Kulu İlçe Jandarma Komutanlığından iftar programı

 Konya'nın Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. 

Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı Ramazan ayı münasebetiyle iftar programı gerçekleştirildi.

  ******

Beyşehir Gölü’nde av yasağı sona eriyor

 Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü’nde üç ay boyunca devam eden su ürünleri av yasağı sona eriyor.

******

Kulu’da yaz Kur'an kursu başladı

Konya’nın Kulu ilçesinde okulların tatil olmasıyla birlikte bin 400 öğrenci yaz Kur-an kursuna başladı.

        ******

Meram Belediyesi yatırımlarını sürdürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçede yaşam standartlarını yükseltmek ve Meram’ı tek bir merkezden çıkarıp birçok yerde merkezler oluşturmaya yönelik yatırım hamlesini sürdürüyor.

******

Konya merkeze ikinci araç muayene istasyonu geliyor

 AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yapılacak olan yeni araç muayene istasyonu hakkında bilgi verdi.

******

19 yaşındaki genç, kameraya kablo bağlarken düşüp öldü

Konya’da bir iş yerine takılan güvenlik kamerasına kablo bağlamak isteyen 19 yaşındaki genç, yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

******

Konya'da Cemil Meriç anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Aydınlar Ocağı tarafından vefatının 30. yılında fikir ve dava adamı Cemil Meriç’i anma programı düzenlendi.

  ******

Beyşehir’de atama gören personele başarı belgesi

 Konya’nın Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda şark hizmeti dolayısıyla il dışına tayini çıkan personele iftar yemeğinin ardından düzenlenen törende başarı belgeleri verildi.

  ******

Helvacızade'den iftar

Gıda sektörünün devi Helvacızade, iftar yemeğiyle çalışanlarını, dostlarını, müşterilerini bir araya getirdi. Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

******

İzmir boyozu Konya’da

İzmir’in boyozu ile de dikkatleri üzerine çeken Deli Fırın Cafe ve Restoran sağlığa önem veriyor. Deli Fırın Cafe ve Restoran İşletme Sahibi Ercan Yavuz, müşteri memnuniyetine dikkat çekti 

******

Cafe Mırra ilgi görüyor

Ramazan ayının son haftalarına girerken kafelerde de hareketlilik devam ediyor. Dinlenmek ve sohbet etmek isteyen vatandaşlar  Nalçacı Caddesi üzerinde bulunan CafeMırra’yı tercih ediyor. 

******

98 camide itikaf 

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’ın son 10 günü vatandaşlar dünya hayatını bir kenara bırakarak ibadet edecekleri itikafa girecekler. Konya’da 98 cami itikaf için hazırlandı.

******

Duyarsız sürücünün hatalı parkı çileden çıkardı!

Konya’da son yıllarda artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle trafikteki yoğunluk da artıyor. Gün içerisinde belli saatlerde ve bazı özel durumlarda trafik yoğunluğu artınca, araçla ilerlemek zorlaşıyor. Bu duruma bir de sürücü hataları eklenince, trafik sorunu sabırları da zorluyor. 

            ******

Dolmuşçu esnafı iftar

yemeğinde buluştu 

40 yıldır sektörde hizmet veren Meram Yeni Yol Dolmuş Durağı Başkanlığı, dolmuşçu esnafını iftar yemeğinde buluşturdu. Biraraya gelen dolmuşçular Ramazan'ın maneviyatını yaşadı 

******

Gürkaya Turizm

iftarda buluşturdu

Gürkaya Turizm geleneksel iftar daveti ile dostlarını bir araya getirdi. Gürkaya Tur Taşımacılık Firması Sahibi İsmail Güraslan Ramazan ayının birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

******

Görgülü ailesinin acı günü 

Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü’nün ağabeyi, eski basketbolculardan beden eğitimi öğretmeni Feridun Görgülü (47) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.