Konya'da sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili denetimler artırılıyor. Bu kapsamda Konya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları önceki gün düzenledikleri basın toplantısında alınan bu kararın gerekçelerini ortaya koyarak, yaptırımlarının da ağır olacağını duyurmuşlardı. Konya Valiliği ve belediyelerin birlikte aldığı kararı değerlendiren Konya halkı, hiç kimsenin hangi gerekçeyle olursa olsun bir başkasını rahatsız etme hakkının olmadığına işaret ederek, alınan kararın sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti. Konya halkı, şehirde yaşama kültürünü perçinleyen, hakların ihlalini önleyen, gürültü kirliliğine son veren bu uygulamayı hayata geçiren şehir yöneticilerine teşekkürlerini sundu.

VATANDAŞLARIN TALEBLERİ DİKKATE ALINDI

Konya'da sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili Konyalılar tarafından başta Konya Valiliği olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne düğün, asker ve benzeri konvoyların yasaklanması konusunda talepler iletiliyordu. Talepleri dikkate alan şehir yöneticileri yaklaşan düğün sezonu öncesinde konvoya geçit vermeyeceklerini düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Konyalılara duyurdu. Vatandaşlar taleplerini geri çevirmeyen Konya protokolüne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

KARAR SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

Düğünlerde trafiği engelleyici, gürültü kirliliğine yol açan konvoy uygulamalarının Konya’da yasaklanma kararına vatandaşlar sosyal medyadan büyük destek verdi.  #konvoyahayir  hashtagi ile vatandaşlar konvoya hayır kampanyasına büyük destek verdi. Vatandaşlar gerçekleştirdikleri paylaşımlarda, “#KonvoyaHayır Düğünlerde Sizin mutluluğunuz bir başkasının üzüntüsü olmasın. Bu kararın alınmasında ekmeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sizin mutluluğunuz bir başkasının üzüntüsü olmasın. Harika haber. Konvoyu ortadan kaldırmak medeniyet çıtasını yükseltmektir. Konya'ya yakışan da budur. İnsanları gürültüyle rahatsız etmenin gereği yoktur. Çitlek kabuğu atmayı bitirdik, konvoy işini de çözeriz inşallah” ifadelerini kullandılar. Atılan en dikkat çekici twit ise yakın zamanda düğünü olacak vatandaşın attığı twit oldu. Hayrullah isimli twitter kullancısı da attığı twitte, “Yakında düğünü olacak biri olarak ben de gönülden destekliyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

Konya’da konvoyların yasaklanma kararına vatandaşlar tam destek verdi. Konya Yenigün Gazetesine kararı değerlendiren Hüseyin Kılınç, “Konya Valiliği öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile İl Emniyet Müdürlüğünün yaklaşan düğün sezonu öncesinde Konya genelinde konvoyların yasaklanması kararını oldukça önemli buluyorum. Bizim mutluluğumuz olan bir durumu başkaların mutsuzluğuna çevirmemizin hiçbir anlamı yok. Konya her zaman örnek şehir olmuştur. Alınan bu kararla da Konyalıların insana olan saygısını bir kez daha ortaya koymuştur. Konyalıların da alınan bu karara gereken önemi ve desteği vereceğine yürekten inanıyorum. Kararın alınmasında emeği geçen Konya protokolüne teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. Mevlüt Koç isimli vatandaş da, “Trafiği kapatarak konvoy yapılması sakıncalı. Hastası olan olur. Rahatsız  olan oluyor. Küçük çocuğu ya da hastası olan kişiler oluyor. Karara Konyalıların saygı duyması gerekiyor. Düğün sahiplerinin de alınan karara destek vererek, misafirlerine bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmeleri gerekiyor. Gerekirse düğün davetiyelerine düğünlerinde konvoyun yapılmayacağını belirtmesi ve kendi mutluluklarının başkalarına sıkıntı verecek hale gelmemesi konusunda gereken desteği vermeli” dedi.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim