Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. tek listeyle seçime giden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk yeniden Başkan seçildi. 

Genel Kurul son yılların en yüksek katılımıyla yapıldı. Çiftçiler büyük ilgi gösterdi genel kurula. Recep Konuk'a destek vermek için Genel Kurul salonunu dolduran çiftçiler, Konuk'an yeniden başkan seçilmesinden mutlu oldular. 

Genel Kurul’a oy kullanmak için gelen çiftçilerden Mehmet Ali Çalıkuşu, Recep Konuk’un tekrardan başkan olmasından memnun olduklarını belirterek, “Karaarslan tarafında çiftçilik yapıyorum. Ben kendim ekim yapmıyorum ancak vatandaşa veriyorum. Yalnızım ondan dolayı ekim yapmayı tercih etmedim. Bir arkadaşımız benim adıma ekiyor. Genel kurul için oy kullanmaya geldik buraya. Recep Konuk’un tekrardan başkan olması en büyük arzumuzdu.  Çünkü Recep Konuk’un bütün çiftçilere faydası var” ifadelerini kullandı. 

ÇİFTÇİNİN EZİLMEMESİNİ İSTİYORUZ

Çumra İlçesi’ne bağlı Abditolu Mahallesi Muhtarı Âdem Özçalıkçı da, Başkan Recep Konuk’tan isteklerde bulundu. Çiftçinin ezilmemesi gerektiğine dikkat çeken Özçalıkçı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Çumra’dan buraya oy kullanmaya geldik. Pancar ekimi yapıyoruz. Recep Konuk’un seviyoruz. Çünkü kendimizden bir insan. Hizmetlerinden memnunuz. Bize 20 yıldır çok katkısı oldu. Çiftçinin daima arkasında duran bir insan. Biz başkanımızdan paralarımızın yüksek, firelerimizin az olmasını istiyoruz. Çiftçi ezilmemelidir. Girdiler bizlere çok pahalı yansıyor. Bunların düzelmesini istiyoruz.”

ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADIĞI ZAMAN ÇOK ÜZÜLDÜK

Daha önceden Recep Konuk’un aday olmayacağını açıklaması üzerine çok üzüldüklerini belirten Hasan Topuz kendisinin çalışkan bir insan olduğunu söyleyerek, “Daha önceden besicilik yapıyordum rahatsızlığımdan dolayı bıraktım. Şimdi de çiftçilik yapıyorum. Mısır ve pancar ekiyorum. Recep Konuk’un başkan olmasını istedim. Kendisi çalışkan bir insan çalışkan olduktan sonra her zaman oy atabiliriz. Bir ara aday olmayacağını açıklamıştı o zaman çok üzüldük. Kendisine devam etmesi gerektiğini söyledik devam etmeye de karar verdi” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim