Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından 15.’si düzenlenen “Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni” gerçekleştirilen törenle açıldı. Bu yıl “Orta Asya’dan Anadolu’ya” temasıyla, Konyanüma’da gerçekleştirilen açılışa; Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın Eşi Funda Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, Selçuklu Belediyesi Başkanvekili Faruk Ulular, KOMEK öğreticileri ve kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Orta Asya Kültür Birliği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Gösterinin ardından programın açılış konuşmalarına geçildi. Konuşmalarda eğitimin önemine vurgu yapıldı, KOMEK’in Konya’ya bu anlamda büyük katkılar sağladığının altı çizildi.

HER AN KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ 

Programda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, güzel bir günde güzel bir açılış yapıldığını söyledi. Bilginin ve eğitimin oldukça önemli olduğunu belirten Aydın, “Bu açılışla bilgiye kavuşacağız. Onun için bu tören çok önemli. İnsanı kıymetli kılan kendi bilgi ve becerisini geliştirmektir. İnsanın öncelikleri vardır ama sanata, bilgiye, spora ne kadar zaman ve para ayırırsa insanı değerli kılan da odur. Biz hayat boyu her an kendimizi geliştireceğiz. Onun için doğru bilgi ve beceriye burada KOMEK’in sağladığı gibi imkanlarla kendimizi geliştireceğiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılanları önemsiyorum, daha yapacak işler var diyorum” diye konuştu. 

EĞİTİME VE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR 

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, bu toprakların Türk-İslam medeniyetinin beşiği olduğunu söyledi. “Bu derin ve zengin medeniyetin sahibi ecdadımızdan aldığımız mirasa sahip çıkmak anlayışıyla hayata geçirilen, yüz binlerce vatandaşımıza bu birikimi sunan ve bu konuda önemli bir boşluk dolduran KOMEK 15. Yılında da binlerce vatandaşımızın eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor” diyen Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü, “Konya merkezde ve ilçelerimizdeki kurs merkezlerimizle insanların hayatına yeni kapı açan, sanatla buluşturan, görsel sanatların yaşatılması için yoğun çaba harcayan KOMEK 69 merkezde şuanda yoluna devam ediyor. Bugüne kadar 280 branşta 700 binden fazla kursiyere hizmet veren KOMEK 7’den 70’e şehrin eğitim hayatına yaptığı katkının yanında, istihdam anlamında da milli ekonomimize katkı sağlıyor. KOMEK’in uluslararası boyutu da artık önem kazanıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA işbirliğiyle Makedonya’nın Üsküp ve Gostivar, Kosova’nın Priştine ve Prizren, Bosna Hersek’in Saraybosna şehirlerine açtığımız Meslek Edindirme Kursları’mız Balkan ülkelerinde büyük bir heyecan ve sevinçle karşılandı. Konya’mızın sıcaklığını ve dostluğunu ecdat yadigarı topraklara taşıdık. Giyim, mefruşat, el sanatları, bilişim teknolojileri, ebru ve ney alanlarında açılan kurslar şuanda ilk aşamada 741 kursiyere hizmet veriyor. Balkan ülkeleri ile tarihten gelen bağları daha da güçlendirmek için diplomatik ilişkilerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha telakki ettiğimiz kurslarda emeği geçen herkesi ve katılan tüm kursiyerleri tebrik etmek istiyorum. Bu yıl KOMEK öğretmenlerimizin büyük gayreti, çalışanlarımızın büyük katkıları elbette binlerce kursiyerimizin yıl boyunca ortaya koyduğu el emeği göz nuru ürün ve eserlerin olduğu sergimizi Orta Asya’dan Anadolu’ya temasıyla beğeninize sunuyoruz. Atalarımızın Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar kurduğu medeniyetlerde ortaya konan eserlerin motifleriyle bezenen sergide, o değerli eserlerin KOMEK kursiyerlerince yeniden nasıl hayat bulduğunu birazdan birlikte göreceğiz. Sergimiz 19 Haziran akşamına kadar şiir dinletileri, sohbetler, yarışmalar, sema programları gibi farklı etkinliklerle devam edecek. Bu vesile ile hemşehrilerimizi bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum.”

GENÇ KOMEK’E DAVET

Başkan Altay, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tamamlandığını hatırlatarak, ailelere ve çocuklara Genç KOMEK Kursları adına çağrıda bulundu. 7-16 yaş arası çocukları yaz boyunca Genç KOMEK kurslarına davet eden Başkan Altay, “Çocuklarımızın tatil boyunca hem eğlenerek hem öğrenerek geçirmelerine imkan sağlayan, onlara spor ve sanat faaliyetleri yanında, Kur’an-ı Kerim’i, dinimizi ve değerlerimizi anlatan Genç KOMEK Yaz Okulu Kayıtlarımız 21 Haziran’a kadar devam edecek. Zengin medeniyet mirasımızın tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla açılan sergimizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından KOMEK’te eğitim alarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika alan kursiyerler şu şekilde; 

Yağlı Boya ve Resim Branşında Merve Atasoy, Butik Çikolata Branşında Aynur Bakırcı, Kuaförlük Branşında Havva Urgancı, Şiş Örgü Branşında Elmas Aytap, Kağıt Telkâri Nurten Sam, Şiş Örgü Branşında Sertifika alan Fadim Değirmenci, İğne Oyası Branşında Hatice Gözde, Japonca Yeterlik Sınavı’nda İleri Seviye Yeterlilik Almaya Hak Kazanan Kursiyer Mustafa Cahit Bircan, Ahşap Yakma Branşında Yusuf Karagöz, Spor Branşında Fatma Kısabacak. Sertifikaların teslim edilmesinin ardından davetliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde sergi gezildi, KOMEK kursiyerleri tarafından eserleri titizlikle incelendi.

SERGİ 19 HAZİRAN AKŞAMINA KADAR AÇIK 

KOMEK ve ASEM tekamül kursiyerleri ve öğretmenlerinin el emeği, göz nuru nadide eserlerinin yanında çok sayıda etkinliğin yer aldığı 15. Geleneksel Altın Dokunuşular Sergisi ve Bilgi Şöleni, 19 Haziran Akşamına kadar 10.00- 19.00 saatleri arasında Konyanüma’da ziyaret edilebilecek.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILACAK

Program kapsamında çeşitli etkinlikler de icra edilecek. Mesnevi sohbetleri, çeşitli alanlarda yarışmalar, söyleşiler, branş tanıtımları, eğitici paneller, şiir dinletileri, uygulamalar, türkü dinletileri gibi farklı etkinliklerle sergi açık kaldığı 6 gün boyunca dolu dolu geçecek.

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim