Konya Genç İnsanları Derneği (GİAD) bir otelde düzenlediği program ile Konya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu.  İlk olarak, toplantıya katılan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Korkmaz, daha sonra kısa adı GİAD olan Konya Genç İş İnsanları Derneğini anlattı. 

‘ÜYELERİMİZ ARASINDA ETKİLEŞİMİ ARTIRACAĞIZ’

Dernek hakkında bilgi veren Konya GİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, “1990'lı  yılların başlarında İstanbul, Ankara ve İzmir’de vücut bulan derneğimiz, genç, dinamik, ülkesini seven, vatanına ve milletine sevdalı genç iş insanlarını bir araya getirerek; şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak, iş hayatında yaşanan sorunların çözümü noktasında aktif rol almak, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler gerçekleştirerek birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek amacıyla Anadolu’da da bir teşkilatlanma sürecine girmiştir. Genel Başkanlığını Sayın Erkan Güral’ın yaptığı ve kısa adı TÜGİK olan Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu çatısı altında Konya’da faaliyetlerine başlayan derneğimiz, üyeleri için değer yaratan, güzel şehrimiz ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olmayı temel misyon edinerek, ekonomik ve sosyal hayattaki sinerjiye katkı sunmayı hedeflemektedir. Üyelerimiz arasında etkin iletişim, etkileşim ve iş birliğini artırarak, onların çeşitli ortak hedefler için birlikte hareket etmelerini sağlamak amaçlarımız arasındadır” ifadelerini kullandı. 

‘ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN TOHUMLARI ATTIK’

“Gençlik hızdır, harekettir ve hareketin getirdiği berekettir. Gençlik hayal kurmanın sınırsız olduğu noktadır. Dolayısıyla biz Genç İş İnsanları olarak öncelikle şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için Konya’da bir filizin tohumlarını attık” diyen Korkmaz, ekonomiye, üretimime, kalkınmaya yeni bir soluk olmak için bir araya geldiklerine dikkat çekti. Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya, köklü geçmişinden gelen tarihi ve kültürel değerleri, ekonomik potansiyeli, genç ve dinamik işgücü ile ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir. Bizler Konya GIAD olarak, Konya ekonomisine yön veren firmalarımızın genç kuşaklarının bir araya gelmesiyle köklü bir oluşumun temellerini attık. Çok şükür ki, derneğimiz çok kısa sürede ciddi bir teveccühe mazhar olmuş ve yoğun bir üye kayıt talebiyle karşılaşmıştır. Bu durum bizim sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Bu sebeple öncelikle üyelerimize en iyi şekilde hizmet etmeye, onların taleplerini en iyi şekilde cevaplamaya çalışacağız. Üyelerimizin iş hayatındaki değişikliklerden en kısa zamanda bilgi sahibi olması amacıyla eğitim çalışmaları, konferanslar, seminerler düzenlemeye hız vereceğiz. Tabi ki bunun yanında sosyal faaliyetleri ve sosyal sorumluluklarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Bu doğrultuda siz değerli basın mensuplarımızla sık sık bir araya gelmeye özen göstereceğiz” şeklinde konuştu. Gülvezir Korkmaz başkanlığında Konya İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Gülvezir Korkmaz, Yunus Derebağ, Ramazan Yaşar, Mustafa Yavuz Tezcan, İbrahim Kayhan, Şakir Dinçer, Fatih Baykara, Muhammet Şeker, Murat Küçükaladağlı, M.Safa Camcı, Esad Önde, Nuri Kaymak, Burak Dağlı, Zeki Cihat Poçan, Metin Söyler, Ali Bağcı, Ali Han Özdemir, Cantürk  Karçaaltıncaba, Mehmet Koçak, Taner Çolak, Recep Erol, Uğurhan Kurt.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim