Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer alacağı bir kültür bayramı ile Konyalıları buluşturmaya devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezinde devam eden kitap fuarına öğrenciler ve vatandaşalar yoğun ilgi gösterdi. Farklı etkinlikleri de içinde barındıran, yazarların da katılım sağladığı ve okurları ile bir araya geldiği Kitap Günleri Fuarı, 27 Ekim tarihine kadar Selçuklu Kongre Merkezinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kitap fuarına katılan Taha Ertürk, “Fuar çok güzel ve göz alıcı. Geçtiğimiz yıllara göre gerek dizayn gerekse genişlik bakımından oldukça ilerlemiş olduğunu gözlemledim. Fakat herkesin ortak problemi olduğunu düşündüğüm olay, her stantta benzer kitapların yer alması. Bu durum oldukça can sıkıcı ve fuarı küçük göstermiş. Bu kadar büyük bir alan ayrılmasına rağmen aradığımız birçok güncel yazar ve kitabı bulamamak üzücü. Konum bakımından oldukça güzel bir yere kurulmuş. Ulaşım açısından çok uygun olduğunu düşünüyorum. Göze çarpan bazı eksiklikler giderildiği zaman çok daha güzel ve verimli bir fuar olacağını düşünüyorum” dedi.

‘GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE GELİŞMİŞ’

Kitap Günleri fuarına katılan Mehmet Burak Baran da, “Öncelikle fiziksel olarak değerlendirirsek daha dışardayken insanın gözüne hitap eden bir yapısı var. İçerde ise stant yeterliliği oldukça iyi ve geniş bir alan. Fakat gördüğüm eksikliklerden bir tanesi katılımın çok az olması oldu. Üniversite çağındaki bireylerin oldukça az katılım sağladığını gördün. İlk ve ortaokul çağındaki çocuklarınsa oldukça azla katılım sağladığını fakat isteksiz ve kitaplara ilgisiz olduklarını fark ettim. Stantları gezdiğimde ise hemen her stantta aynı yayınevlerinin kitaplarını görüyorum. Bu tarz kitapları okuyanlar için büyük bir artı fakat farklı kitap arayışına giren insanlar eksikliklerini fuardan değil de başka bir kaynaktan sağlayacak olması büyük bir eksiklik. Her şeye rağmen böyle bir imkan sunulduğu için çok şanslıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLAR İÇİN PAHALI’

Kitap Günleri fuarının tek sınıfı ile birlikte gelen çocuklara göre pahalı olduğunu dile getiren Talha Er, “Gerçekten çok güzel ve görülmeye değer bir fuar olmuş. Fakat biz sınıfımızla katıldık ve buraya geleceğimizden haberimiz yoktu. İstediğim bazı kitaplar vardı fakat fiyatları yüksek olduğu için alamadım. Bence buraya harici bir stant kurulabilirdi ve insanlar okumadığı kitapları bağışlayabilirdi. Bu sayede kitap alma imkanı olmayan insanlar da oradan rahatlıkla faydalanabilirdi. Yapılmasını istediğim bu uygulama olduğunu belirtmeliyim. Bu tarz fuar etkinliklerinin daha çok arttırılmasını ve geliştirilmesini istiyorum. Aynı zamanda biraz daha düşünceli davranılarak çok güzel sonuçlar ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Genel olarak beğendim katkılarından dolayı Konya büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARA KİTAP SEVGİSİ AŞILIYOR’

Böyle bir imkan sağlandığı için teşekkür eden Erdal Büyükkara, “Çok güzel ve faydalı bir çalışma olmuş. Çocuklara ve gençlere kitap okuma sevgisi aşılıyor. Fuar alanının genişliği ve ferahlığı, kitaplarla birleşince ortaya eşsiz ve doyumsuz bir his çıkıyor. Ulaşım açısından da güzel konumlandırılmış. Günün her saatinde her zaman katılım sağlanabilir. Tramvay durağı tam karşı tarafta ve her an dolmuş geçiyor. Arabası olamayan insanlar ve özellikle öğrenciler için büyük bir avantaj. Gözüme çarpan bazı eksiklikler her ziyaret ettiğimiz yerde aynı kitabı görmemiz. Bunun dışında her şey çok güzel olmuş gezilmeye ve vakit geçirmeye değer bir etkinlik. Katılım sağlamayanların bir an önce ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Katkılarından dolayı Konya Büyükşehir belediyesine teşekkür ederim. Kitap ile ilgili aktiviteleri arttırmaları gerektiğini söylemek isterim” dedi.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim