Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer alacağı bir kültür bayramı ile Konyalıları buluşturuyor. Selçuklu Kongre Merkezinde devam eden kitap fuarına öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Farklı etkinlikleri de içinde barındıran, Yazarlarında katılım sağladığı ve okurları ile bir araya geldiği Kitap Günleri fuarı, 27 Ekim tarihine kadar Selçuklu Kongre Merkezinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Böyle bir imkan sağlandığı için Konya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür ettiğini dile getiren İsa Yılmaz, “Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı en güzel etkinliklerden bir tanesi. Emeği geçen insanları kitapla buluşturmak, özellikle çocuklara kitap okuma sevgisini aşılamak için çok güzel bir ortam. Üstelik sadece kitap değil, atölye alanları da yer alıyor. En çok ilgimi çeken yer Atölye alanları oldu. Kendi el becerilerimizle kendimize bu güzel günden birer hatıra bırakma şansını yakaladık. Ben öğretmenlerim ve sınıf arkadaşlarım ile birlikte geldim. Konya Büyükşehir Belediyesinden isteğimiz bu tarz etkinliklerin daha çok arttırılması ve insanlara kitap okuma alışkanlığının aşılanması. Çok güzel ve bizim için faydalı olabilecek kitaplar var. Bunun yanı sıra küçük çocuklar için ve yetişkin insanlar için de kitaplar bulunuyor. Her yaştan insana hitap ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesine ve Fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘KONYA’NIN BUNA İHTİYACI VAR’

Kitap Günleri fuarına katılan Duran Çetin, “Genel olarak ilk gün olmasına rağmen katılımın yoğun olduğunu gördüm. Normalde Konyalıları kitap okumayan bir kesim olarak nitelendirirlerdi fakat şu anda görüyorum ki bu nitelendirme baştan sona yanlışmış. Ulaşım açısından da vatandaşları sıkıntıya sokacak bir yere konumlanmamış. Kapı önünden dolmuşlar geçiyor ve hemen yan tarafımız tramvay durağı. Ulaşım rahatlığının olması ayrı bir artı sağlıyor. Türkiye genelinde çok farklı kitap fuarlarına katıldım ve gözlemlerime göre sıralama yapacak olursam İstanbul, Ankara ve hemen arkasına Konya’yı yerleştirebilirim. İlerleyen dönemlerde çok daha güzel ve başarılı işlere imza atılacağına inanıyorum. Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilk defa düzenleniyor ve Konya halkı buna yoğun ilgi gösteriyor. Bu gerçekten gururlandırıcı bir olay ve Konya’nın da buna ihtiyacı var. Okuyucu kitlesinin çok olduğu gibi yazar potansiyeli taşıyan veya ilerde taşıyabilecek olan çok insan görüyorum. Malum günümüz teknoloji çağı. Her şey elektronik ortamdan ilerliyor ve elektronik kitaplar yazılı kitapların önüne geçiyor. Fakat Konya halkı teknolojinin bu hamlesine yenik düşmemiş ve dokunarak, hissederek okudukları kitaplara karşı daha yoğun bir ilgi gösteriyor. Çok hoşuma giden bir etkinlik olduğunu belirtmek isterim ve hafta sonu ailemle, çocuklarımla birlikte de geleceğim ki onlarda böyle güzel bir etkinlikten mahrum kalmasınlar. Başta Konya Büyükşehir Belediyesi Olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu tarz etkinlikleri daha sıklaştırmaları, sayılarını artırmalarını talep ediyorum” dedi.

‘HER STANTTA AYNI TÜR KİTAPLAR VAR’

Kitap Günleri fuarında eksiklikler olduğunu söyleyen Esra Ellialtı, “Fuar çok geniş ve ferah bir alana kurulmuş. Çok görkemli ve güzel fakat içerikler hep aynı. Hemen hemen her gittiğim stantta aynı yazarın ismini ve kitabını görüyorum. İçeriklerin daha çok değiştirilmesi ve arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Aradığımız bazı yazarların kitaplarını fuarda bulamadık bu da bizi hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Sanki en çok satılan kitaplar bir araya toplanıp buraya getirilmiş gibi. Bu eksiklikler giderilirse ve farklı, tanımadığımız yazarlar eklenirse çok daha verimli ve güzel bir fuar alanı yaratılmış olacağına inanıyorum. Yazarların buraya getirilmiş olması ve söyleşi düzenlenmesi çok güzel bir şey. Eşimle birlikte geldim.  Değindiğim eksiklikler giderildiği zaman çok daha başarılı işler ortaya çıkacağını temenni ediyorum. Sadece çocuklar için değil vatandaşlarımız içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum. İnsanlar kitapla iç içe olduğu zaman okumaya olan ilgisi daha da çok artıyor. Bu fuarda insanlara kitap okuma sevgisi aşılıyor. Böyle etkinliklerin artmasını istiyoruz ve ziyaret etmemiş olanlar varsa vakit kaybetmeden ziyaret etmelerini, hatta bir iki tane kitap alıp okumalarını tavsiye ediyoruz. Böyle imkan sağladığı için Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz. Farklı ve güzel bir etkinlik olmuş” ifadelerini kullandı.

‘KESİNLİKLE SAYILARI ARTMALI’

Kitap Günleri Fuarına katılan Berke Ölmez’de, “Biz öğrenciler için böyle bir imkan sağladığı için Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Her türden ve yaşımıza uygun kitapları tek bir yerde bulabiliyoruz. Bizim içinde farklı bir etkinlik oldu. İnsanların kitap okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için çok güzel bir alan. Ben çok beğendim. Çok farklı etkinlikler yer alıyor. Kongre merkezi oldukça geniş ve oldukça fazla stant kurulmuş. Bunlardan farklı olarak atölye alanları da mevcut. Gezilip görülmeye değer bir etkinlik olmuş. Bu ve bunun gibi etkinliklerin artmasını istiyorum. Bize bu imkanı sağlayan ve fuarda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

18 EKİM CUMARTESİ PROGRAMI

SÖYLEŞİLER

Kitap Günleri etkinlikleri çerçevesinde çok sayıda yazar Konya’ya gelip, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecek. Cumartesi günü programı şu şekilde:

Saat 11:00: Zuhal Ay, Prof. Dr. Adem Çaylak, Yelda Kırçuval, M. Lütfı Arslan-Murat Kaya

Saat 12:00: Ahmet Turgut, Mehmet Boyraz - Fatih Bayhan - Selma Argon, Ali Akpınar

Saat 13:00: Mehmet Azizmli, Kemal Sayar - Erol Göka

Saat 14:00: Süleyman Ragıp Yazıcılar

Saat 16:00: Beşir Ayvazoğlu, Uğur Derman, D. Ali Gültekin, Mehmet Doğan

Saat 17:00: Şermin Yaşar, Hayat Nur Artıran, Rasim Özdenören,

Saat 18:00: Tolga Akpınar, Mahmut Topbaşlı.

İMZA GÜNÜ

Saat 10:00: Cemalettin Karahan, Çetin Oranlı, Perihan Akçay, Metin Tenker, Mehmet Kırış

Saat 12:00: Mert Aslan, Cemil Paslı, Emel Kocaoğlu,

Saat 14:00: Aysel Zeynep, Mustafa Koçak, Murat Bulut.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim