İddialı projeleri olduğunu belirten Şahin, "Birliktelik ve beraberliğimizle kazanan Karaman olacak. Projelerimizle, istikrarımızla gelişen, yenilenen, güzelleşen, büyüyen, güçlenen Karaman olacak. Tüm bunlar gayretle, azimle, gönülle, aşkla gerçekleşecek" dedi

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ile bir gün geçirdik. Kendisinin seçim öncesi yaptığı ziyaretlerde yanında olarak izlenimler edindik. Mütevazi kişiliği, farklı bakış açıları, çalışma hevesi, şehrine olan aşkı ile bizlerde güzel bir izlenim bıraktı. Tabii ki çok özel projeleri de var. Kendisi ile ziyaretlerde yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

Mahmut Sami Şahin kimdir?

1971 yılında Karaman'da doğdu. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan 1982 yılında ve Karaman İmam Hatip Lisesi'nden 1989 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1993 yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1992-1993 döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Karaman'da bir süre devlet memurluğu görevinden sonra: özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. 1998 yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. 2000 yılında Karaman ve Konya'da otogaz dönüşüm ve projelendirmeleri yaptı.

2015 yılında kurulan Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Yönetici A Ş kurucu şirket ortağı ve yönetim kurulu üyesi oldu. TÜBİTAK MAM Robotik Kümelenme Grup üyesi ve KOP bölgesi İNNOPARK KOBİ Mentör Projesi komite üyesidir. TÜBİTAK ve Konya İnnopark A Ş. de proje değerlendirme panelisti olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında Ak Parti Meram İlçe teşkilatında yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcılığı ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Meram Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi oldu.

Meram Belediye Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Yerel Kalkınma Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Encümen Üyeliği yaptı. Beş yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir. Değişik sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı ve sosyal faaliyetler içinde bulundu. MMO, KIZILAY, MÜSİAD, KSO, KTO ve Selçuk Üniversitesi Mak. Müh. Bölümü Sanayi Danışma Kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Karaman ve Konya'da yatırımları devam etmekte olan Mahmut Sami Şahin halen kendi şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmakta olup evli ve 4 çocuğu var.

Öncelikle adaylığınız süreci ve duygularınızı bizlerle paylaşabilir misiniz?

Tabi Karaman bizim memleketimiz. Karaman ki; hoşgörüsünün mimarı Mevlana’dır ki, Anneleri burada meftun, Karaman;  sevgisinin sembolü Yunus Emre’dir, Karamanoğlu Mehmet Beydir, Kaptan-ı Derya Piri Reistir, Şark Fatih’i Kazım Karabekir’dir, Türk dilinin Anadolu’da destanlaştığı yerdir. Karaman ki gönlümde hizmet aşkı büyüttüğüm yerdir.Birçok tarihi değere ev sahipliği yapan, gönül mimarlarımıza kucak açan kutlu bir şehirde birlikte yaşamanın manevi güzelliklerini yaşıyoruz.

Birliktelik ve beraberliğimizle kazanan Karaman olacak. Projelerimizle, istikrarımızla gelişen, yenilenen, güzelleşen, büyüyen, güçlenen Karaman olacak. Tüm bunlar tabi ki gayretle, çalışmakla, azimle ve en önemlisi gönülle, aşkla gerçekleşecek.

Karaman Aşkıyla çalıştık ve projelerimizi belirledik. Karaman Aşkıyla yol haritamızı çizdik.   Bu şehir hepimizin şehridir. Bu emanet hepimizin emanetidir. Milletimizle, hemşerilerimizle birlikte bu emaneti omuzlayacağız. Çünkü bu öyle büyük bir emanettir ki tek başına sırtlanamaz. Biz bir ve beraber olarak bu emanete, bu şehre sahip çıkacağız. Bizler şehre sahip olmak için değil, şehre sahip çıkmak için birlikte olacağız. 

Bizler sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye’sine karsı sorumlu değiliz. Bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Karaman’ı öyle planlayacağız ki, çocuklarımıza, torunlarımıza gurur duyacakları bir medeniyeti, şehri miras bırakacağız.

Gönül gönle vereceğiz. Omuz omuza yürüyeceğiz. Karaman Aşkıyla çalışacağız. Desteğinizle Türk Dilinin Başkenti olan bu nadide şehrimizin gücünü, güzelliğini bütün dünyaya ilan edeceğiz,  bütün dünyaya yayacağız.

Gelişen Karaman Olacak, Büyüyen Karaman Olacak, Güzelleşen Karaman Olacak, Yenilenen Karaman Olacak, Güçlenen Karaman Olacak. Kazanan Karaman Olacak.

Belediyecilikte Öncü, Şehircilikte Güçlü Karaman Olacak.

Benim gibi sizlerde gönlünüzde bu şehrin aşkını taşıyorsunuz. Bu şehre sevdalıyız. Bu yüzden hep heyecanlıyız. Bunun için enerji doluyuz. Yorulmak nedir bilmiyoruz.

Bu samimiyetle, bu gayretle başaracağız. Birlikte başaracağız. Birlikte şehrimize sahip çıkacağız. Şehirde yaşayan herkesi birlikte kucaklayacağız.  31 Mart yeni bir geleceğin başlayacağı gün olacak. Desteğinizle Karaman için yeni ve güzel bir gelecek başlayacak.

Seçildiğiniz takdirde hedeflediğiniz projeler neler?

Şehri ve şehrin dokusunu çok iyi biliyoruz. 15 yılda AK Parti belediyeciliği bu şehre çok şey kazandırdı. Karaman hep yatırım aldı. Biz bu çitayı daha yükseğe çıkartmak için hizmete aday olduk. 

Şehrimizin geleceğine yönelik projeler planladık. Bu bağlamda ileri seviyede atıksu arıtma tesisi, güneş, rüzgâr, biyogaz gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yanı sıra hayvan pazar alanı mezbaha ve kurban kesim alanı ile doğaya duyduğu saygıyla birlikte gelişen bir şehir oluşturacağız.  Sadece doğada değil, şehir yaşantısında da gelişeceğiz. 

Otopark sorununa çözüm olacak yer altı otoparkını hızlı bir şekilde yapıp, hizmete sunacağız. İnsanlarımızın alışveriş yapmaktan keyif alacağı eksiksiz ve modern bir pazar alanını şehrimize kazandıracağız.

Sosyal alanda projeleriniz neler olacak?

Kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize ve engellilerimize yaşam alanları sunacağız. Yaşlılarımıza emekli konakları, kadınlarımızın kendini geliştirebileceği sosyal alanlar, gençlerimize spor tesisleri ve kültürel tesisler sunmayı hedefliyoruz. 

ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERE GİRMEK

Sayın Cumhurbaşkanımız hep ifade etti; ‘Gönül Belediyeciliği’ diye. Biz bunu çok önemsedik. Gönüller girmek için çalışacağız. Kapıları çalacağız. Düğünde, cenazede, hastanede yanlarında olacağız. Halkımıza kapımızı açık tutacağız.

İŞADAMLARINI KARAMAN’A YATIRIMA ÇAĞIRIYORUM

Sanayi ve üretim anlamında çalışmalarınız neler olacak?

Karaman sanayisi çok güçlü. İlk 1000’de firmalarımız var. Hızlı Tren’in geçtiği 5. il. Yatırım teşvik bölgesinde yer alıyoruz. Gıda sanayinde uluslararası markalarımız var. İşsizliğin yok denecek kadar az olduğu bir şehir. Biz bunları avantaja çevireceğiz. Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum; işadamlarımızı Karaman’a yatırama davet ediyorum. Karaman yatırım yapılacak en doğru şehirlerden bir tanesi. Mutlaka değerlendirilmeli. 

DÜNYA MARKASI ELMAMIZ VAR

Bizim bir değerli ürünümüz daha var Elma. Elma üretiminde Türkiye’de ilk 3’teyiz. Elmamız kıymetli. Bu şehir ciddi rakamlarda elma ihracatı yapıyor. Bunların hepsinin değerini bileceğiz. Çünkü hepsi bizim için çok kıymetli. 

Bayraktepe Projeniz var bunu önemsiyorsunuz, biraz bahsedebilir misiniz?

Bayraktepe projemizle gururumuz, gölgesinde bizi birleştiren bayrağımızın dalgalanacağı anıtsal bir bayrak alanını ve önemli bir yeşil alanı şehrimize kazandıracağız. Burada alışveriş alanları, turistik alanlar, Karaman’ın ürünlerinin sergilenip satıldığı alanlar yer alacak. Karaman çok yönlü bir şehir. Burası Karamanoğlu Mehmet Beyliği’ne başkentlik yapmış bir medeniyetin adresi. Türkçe’nin kabul edildiği bayramımız olduğu şehir. Turistik bir yanımız da var. Buraya ziyaretçileri çekmek o yüzden çok önemli. Biz anlamda projeler de üreteceğiz.

Editör: TE Bilişim