Konya’nın en eski pazarlarından olan Muhacir Pazarı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Muhacir Pazarının yeniden yeni yerine taşınması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Geçtiğimiz sene kış ayında yağan kar yağışı ile zarar gören Muhacir Pazarının çatısında yenileme çalışmaları aralıksız sürerken, Mevcut haliyle ihalesi gerçekleştirilen pazarın yaklaşık 11 bin 500 metrekarelik bir alanda çatı örtüsü kapatılıyor.

HEDEF KIŞ ÖNCESİ TAŞIMA

Geçtiğimiz aylarda Muhacir Pazarında incelemelerinde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ziyarette yaptığı konuşmada, “Pazar yeri toplam 17 buçuk milyon liraya mal olacak. Şu an herhangi bir aksama yok. Mevcut kolonları kullanmak için projede çok fazla değişiklik yapılmadı ama konforu artırmak için çatı örtüsünde taş yünüyle ısı yalıtımı gerçekleştirildi. İnşallah kış gelmeden; esnafımız ve Muhacir Pazarını kullanan vatandaşlarımız yağmura yakalanmadan, eski stadyum alanından buraya tekrar taşınacak. Konya’mıza yakışır bir pazar yeri olacak” diye konuşmuştu. Bu kapsamda Pazar alanı inşaatında ekimler gece ve gündüz yoğun bir mesai harcıyor. Pazar alanındaki çalışmaların bu ay sonu bitirilmesi hedefleniyor.

VATANDAŞLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Konya’nın en eski pazarları arasında yer alan Muhacir Pazarı inşaatını yakından takip eden vatandaşlar, pazarın biran öncesi açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Pazarın inşaatının tamamlanması ile birlikte pazarın eski halinden daha kullanışlı olacağını ifade eden vatandaşlar, Pazar alanının düzenlenmesi konusunda çalışmaları yakından takip eden ve kısa sürede bitirilmesi konusunda destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay  ve ekibine teşekkürlerini iletiyorlar.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim