Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile ilgili Yenigün Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Selçuklu Belediyesi’nde başlattığı bazı sosyal projelerin Büyükşehir Belediyesi’nde de devam ettireceğini belirten Başkan Altay, bunun startını “Güle Oynaya Camiye Gel” projesiyle verdiklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde Konya’ya bir müjde daha verebileceklerine işaret eden Başkan Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel Projesi” ile geçtiğimiz yıl bin 700 çocuğumuza 60 günde 40 gün camiye gelmelerinden dolayı hediye vermiştik. İnşallah şimdi tüm Konya’da bu projeyi uygulamak için yola çıktık. Önemli olan burada çocuklarımızın camiye olan muhabbetini artırmak. Bununla ilgili çok yol kat ettik. İnşallah çokça kayıt alır. Kızlar erkekler diye bir ayrım yapmıyoruz. 7-14 yaş arasındaki çocuklarımızın 18-25 tarihleri arasında kayıt yaptırmasını istiyoruz. İnşallah Konya için yeni bir güzellik olacaktır diye düşünüyorum. Söğüt gezisini Selçuklu belediyesi yapmaya devam ediyor. O proje ilçe boyutunda kalyama devam edecek. Ancak Çanakkale gezisi konusunda tüm Konya’da uygulamak üzere bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuyla ilgili de bir müjde gelebilir” diye konuştu. 

BİRDEN FAZLA MİLLET BAHÇESİ’NİN ZARARI OLMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski stadyum alanları ile ilgili “Millet Bahçesi” projesini açıklamasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Stadyum alanının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarda hızlandırılmıştı. Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün (Ağır Bakım) devri için protokol imzalanmış, bu bölgenin de halkın kullanımına açılarak 650 bin metrekarelik bölümünün şehir ve bölge parkı olacağı belirtilmişti. Buna göre “Konya’da iki adet Millet Bahçesi mi olacak? sorusunu yanıtlayan Başkan Altay, “Millet Bahçesi’nden kasıt insanlarımızın kullanabileceği alan oluşturmak. Birden fazla olmasında bir sakınca olmaz. Cumhurbaşkanımız eski stadyumla alakalı yıkımın hemen başlaması ve bir proje hazırlanarak kendisine sunulmasıyla ilgili talimat vermişti. Biz de şuanda proje hazırlığına başladık. Ulusal ve uluslararası düzeyde mimarlarla çalışıyoruz. Ortaya güzel bir proje çıkacaktır. Birkaç alternatif sunacağız. Önceki söylemlerde de oraya bir belediye binası yapma arzusunu söylemişti. Ağır Bakımın olduğu alanda da bir çalışma yürütülecek. Her iki alan da vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Her iki alanla da ilgili çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Konya’ya önemli bir kazanım olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

KİLİSTRA’DA ÇALIŞMA YAPILACAK

Başkan Altay, kültürel bir çalışmanın da startını verdiklerinin müjdesini verdi. Konya’nın kültürel anlamda önemli bir bölgesi olan Kilistra’da bir çalışma yapmayı düşündüklerini belirten Altay, şöyle devam etti, “Sille’de daha önce planlanan işler vardı. Selçuklu Belediyesi o projelere devam edecek. Sille konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak talep olduğu takdirde her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kilistra’da bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Sille’de edindiğimiz tecrübeleri burada değerlendirmek istiyoruz. Hazineyle ilgili mülkiyet sorunları var. Onlar çözüldükten sonra umarım daha güzel olur.”

ATIŞ ALANI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Gündemden hiç düşmeyen atış alanı konusunu değerlendiren Başkan Altay, Atış alanının taşınmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi bir çalışma yapıyor. Yeni alan oluşturulması ve mevcut alanın daralmasıyla ilgili bir görüşme var” dedi. Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan ilin Konya olduğunu belirten Başkan Altay, ilçelere birçok yatırım yapıldığını, yatırımların önümüzdeki dönemde de süreceğini dile getirdi. Bu konuda planlamaların sürdüğünü belirten Başkan Altay şöyle devam etti, “Seçim ziyaretleri aslında bizim için devir-teslim töreni oluyor. Önceki dönem büyükşehir Belediye başkanımız ile birlikte gittik bütün ilçelere.  Böylece hem önceki konuşulanlar hem yatırım yapılanlar hem de planlananlarla ilgili istişare etme imkanı bulduk. Hizmet bitmez. Büyükşehir Belediyesi takdire şayan işler yapmış ilçelerde. İlçelere gidince özellikle altyapı ile ilgili, sosyal hayata dokunacak çokça proje hayata geçirilmiş. Son 5 yılda kat edilen mesafe çok takdire şayan. Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan il Konya. Başta Tahir Akyürek Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şuan planlama yapıyoruz. Konya’nın her yeri bizim. Her yere hizmet etmek bizim görevimiz.”

MEMBA SUYU BÜYÜK KAZANIM OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Mavi Kanyon Memba Suyu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri'nin ardından geçtiğimiz günlerde Torosların suyu şehir şebekesine verilmeye başlanmıştı. Bu yatırımla birlikte Konya’nın önemli kazanımlar elde ettiğine dikkat çeken Başkan Altay, şu değerlendirmelerde bulundu, “Yılsonuna kadar Konya’nın tamamını memba suyu ile buluşturmaya çalışıyoruz. Bu Konya’nın 100 yıllık bir hayaliydi. Konya biliyorsunuz içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını yeraltı suyundan pompalarla çekerek gerçekleştiriyordu. 239 yeraltı pompamız mevcut. O pompalarla içme suyu ihtiyacı karşılanıyor. Dolayısı ile bu suyun hem kireç hem de sertlik oranı yüksek. Bu mevcut 650 milyon liralık bir yatırımla kullanılan suyun kalitesi yükselecek. Konya’nın yüzde 20’sine bu su verildi. İnşallah birkaç hafta içerisinde yüzde 50’sine verilmiş olacak. Yılsonu gibi tüm Konya’ya bu suyun verilmesine çalışıyoruz. Suyun verilmesi ile birlikte iki fayda ortaya çıkacak: Yeraltından su çekilmeyeceği için yeraltı su kaynağından 100 milyon metreküp su tasarrufunda bulunacağız. İkincisi içme suyumuzun kalitesi artacak. Vatandaşlarımız tatlı su çeşmelerinden artık su taşımak zorunda kalmayacak. Üçüncüsü kireç önleyici, yumuşatıcı kullanmak zorunda kalmayacağız. Dördüncüsü kullanmış olduğumuz koruyucu maddelerin doğaya zarar vermesini de önlemiş olacağız. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim