Ambalaj sektörünün gelişimine katkıda bulunmak hedefiyle sektörün lider şirketlerinden birisi olan Şen Ambalaj, ürettiği ürünler ile hijyen ve temizlik standartlarını yükseltiyor. Temizlik, hijyen, ambalaj ürünlerinde ve tedarik zincirinde Türkiye’de adından söz ettirmeyi başarmış olan Şen Ambalaj, toplum sağlığını düşünerek ve yaşam kalitesinin artırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şen Ambalaj olarak firma geçmişi hakkında bilgiler veren ve ambalaj kullanımının önemine dikkat çeken, Şen Ambalaj Genel Koordinatörü Hasan Şen, “Toptan gıda maddeleri ve ambalaj malzemeleri sektöründe hizmet vermek üzere Konya’nın Ereğli ilçesinde 1969 yılında Şen Ticaret, Hasan Şen ve oğulları aile şirketi olarak kurulan işletmemiz; 1996 yılında şirket merkezini Konya’ya taşımış, aile şirketi olarak çalışmalarına devam etmiştir. 2011 yılı itibariyle ‘Şen Ambalaj’ olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Şen ambalaj adı altında ise birden fazla markamız mevcut. Bu markalarımız arasından ön planda olan markamız ise Adn markasıdır. Birçok ürünümüzü yine Adn markamız adı altında satışa sunuluyor. Şen Ambalaj olarak ise şu anda 2 bin metrekare kapalı alan ve 2 bin metrekare de açık alan olmak üzere toplam 4 bin metre kare üretim alanına sahibiz. Şu anda ise 30 çalışanımız var. Ürettiğimiz kâğıdın kalite standartları açısından Türkiye’de tek ve birinciyiz diyebiliriz. Bu kalitemizi sadece kâğıtta değil birçok ürüne de yansıtmayı başardık. İlerleyen dönemler içerisinde ise üretim kapasitemizi artırarak dünyaya açılmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Şen ambalaj olarak ürettikleri ürünlerden bahseden Şen, tek kullanımlık ürünlerin sağlık açısından önemini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti, “şen ambalaj olarak ürettiğimiz, ürün çeşitlerimiz ise şu şekilde yer alıyor; dispenser peçete, Z havlu, kare peçete, 21 cm hareketli havlu, rulo havlu gibi kâğıt ürünleri üretiyoruz. Ayrıca bu ürünlerimizin yanında ithalatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimiz de var. Bunların yanı sıra kâğıt bardak, plastik bardak, sızdırmaz tabak, köpük tabak, alüminyum tabak, plastik çatal, kaşık ve kürdan gibi tek kullanımlık birinci sınıf birçok ürünümüz mevcut. Geçirdiğimiz bu zorlu süreç içerisinde sağlık açısından ise tek kullanımlık ürünleri kullanmak oldukça önemli. Bütün vatandaşlarımızın da bunun farkına varmaları gerektiğini vurgulamak istiyoruz.”

DEĞİŞMEZ KALİTE ANLAYIŞI

Değişmez kalite anlayışı, müşteri memnuniyeti ve sağlık açısından sürekli gelişimler göstererek hareket ettiklerini ifade eden Şen, “Müşteri odaklı yaklaşımımız ile kendi sektörümüzde vazgeçilmez bir işletme anlayışını ortaya koyuyoruz. Kurumsal gelişimimizi bireysel gelişimler ile bir araya getirerek kalitemizi yansıtıyoruz. Kaliteyi üretimin bir sonucu olarak değil bir başlangıcı olarak gören bir anlayış ile gerçek kaliteyi müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren hep daha iyiyi hedefledik” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKHARPUT

Editör: TE Bilişim