İnsan, doğa ve anapara kaynaklarının sorumluluk bilinciyle kullanılmasıyla güvenilir ve sürekli sonuçlar sağlama sözü veren Anadolu Kesici Takımlar, hayata geçirmiş olduğu www.tooltotool.come-ticaret sitesi ile talaşlı imalat gerçekleştiren fabrikaların kullandığı elmas uçlar, karbür matkaplar, karbür frezeler, takım tutucular, freze başlıkları, torna takımları ve kılavuzlar gibi birçok ürünün hızlı ve ekonomik satışlarını gerçekleştiriyor. Siteden satın alınan kesici takımlar kapınıza geliyor.

Metal işleme ve talaşlı imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların kesici takım ihtiyacını karşılayan www.tooltotool.come-ticaret sitesi, Anadolu Kesici Takımlar’ın dijital dünyada ki yeni penceresi olarak dikkat çekiyor. Tooltotool’un hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Kesici Takımlar Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sinacı, “Tooltotool, metal işleme ve talaşlı imalat sektöründe faaliyet gösteren firmamız Anadolu Kesici Takımlar’ın bünyesi altında kurulmuş ve dijital dünyaya dönüşüm sağladığımız yeni markamız. Bu sistem içerisinde toptan ve perakende satış yaptığımız bütünkesici takımların satışınıgerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 3000 adete yakın ürünümüzün satışını gerçekleştirebileceğimiz bir altyapımız oluşmuş durumda. Genel olarak biraz daha açmamız gerekirse; kesici takımlar ile üretim yapan fabrikaların kullandığı elmas uçlar, karbür matkaplar, karbür frezeler, takım tutucular, freze başlıkları, torna takımları ve kılavuzlar gibi birçok ürünü hızlı ve güvenilir şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz. Bunun dışında yakın zamanda talaşlı imalatta yardımcı ekipman olarak kullanılan mengene, CNC torna aynaları ve diğer yardımcı ekipmanların satışlarına başlayacağız” dedi.
TOOLTOTOOL, DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN EN ÖNEMLİ ADIMI
Kurmuş oldukları sistemin çok basit bir şekilde çalıştığını ve Z kuşağının yakından takip ettiği bir sistem olduğunu ifade eden Sinacı, “Bahsetmiş olduğumuz sistem ‘Z’ kuşağımızın çok yakından takip ettiği e-ticaret şeklinde çalışmakta. Bizler için anlamı ise dijital dönüşüme attığımız en önemli adım. Temel amacımız ise çok yakından bilinen sistemi ve dijital dünyayı birleştirerek müşterilerimizin güvenli, ekonomik ve tasarruf elde edebilecekleribir ortam oluşturmak. Tabii burada ki döngüde en önemli taşlardan birisi de sanayicimizin de kurmuş olduğumuz bu dönüşümü benimsemesi ve kendi açılarından da tamamlaması. Baktığımız zaman çoğu firmakonvansiyonel sistemlerle üretim yapmaya çalışılıyor bunun yanında verimliliği göz önünde bulundurmadan birim maliyet hesapları yapan firmalar var. Bizim sistemimizde devreye giren en önemli unsur verimlilik oluyor. Zaman tasarrufunun önemli olduğu bu dönemde müşterilerimize bu sayede büyük bir rahatlık ve konfor sunuyoruz.        E-ticaret sitemize giren bir müşterimiz satın alma birimini devreye sokarak aldığı ya da alacağı ürünü ne zaman eline ulaşacak ne zaman hazır olacak şeklinde çok rahatlıkla görebiliyor. Bu her anlamda firmalarımız için avantaj. Geniş bir bakış açısıyla düşünürsek şimdi ki sistemde fabrikalarımız teklif mektupları ile değerlendirmeler yapıyor. Bu da hiç kuşkusuz zaman maliyeti açısından firmaların zararı olarak ortaya çıkıyor. Neden derseniz bir fabrika bazen beş ayrı firmadan teklif almak zorunda kalıyor. Bunun üç tanesi bir şekilde ulaşıyor diğer teklifler için fabrikanın neredeyse üretim birimi beklemeye geçiyor. O ürünlerin size ulaşması da en az 3-4 haftayı buluyor. Bu süreçte üretim birimi, tezgâhlar daha birçok şey durma noktasına geliyor. Baktığınız zaman doğan sonuç ise tam anlamıyla verimsizlik. Bizler kurmuş olduğumuz e-ticaret sitemizde hızlı ve güvenli alışveriş sistemiyle de verimliliği hedefliyoruz” dedi.
HEDEFİMİZ TÜRKİYE GENELİNDE HİZMET VERMEK
Sistemi ilk etapta hâkimiyet alanında bulunan bölgelerde faaliyete geçirdiklerine değinen Anadolu Kesici Takımlar Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sinacı, “E-ticaret sitemizi faaliyete geçirirken dikkat ettiğimiz bir diğer hususta teknik olarak hizmet vereceğimiz noktaları seçmemiz oldu. Bu bağlamda şu an Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Isparta, Burdur, Nevşehir ve Antalya bölgelerinde hizmet vermekteyiz. Teknik olarak hizmet vermekte bu işin önemli parçalarından birisi. Burada ki temel amacımız sistemin verimlilik esasını oluşturduktan sonra teknik olarak da daha iyi bir konuma gelmeyi sağlamak. Bunun için bölgelerimizi kısıtlı tutmayı tercih ettik. İnşallah sistemimiz kontrol bölgemizin tamamında tam kapasiteyleverimli çalıştığı anda gerek personel gerekse diğer yatırımlarla birlikte Türkiye genelinde hizmet vermeyi hedeflemektedir. Baktığımız zaman Anadolu Kesici Takımlar’ın firmaların dijital dünyaya satın alma birimleri ile adım atmasını sağlamak bunun yanında lojistik anlamında da üretim dışında verimli hale gelmelerini entegre etmek bizleri mutlu eder” dedi. 
DİJİTAL DÜNYAYA DÖNÜŞÜMÜMÜZÜ ÇOK HIZLI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR
Tüm firmaların hedefleri arasına dijital dönüşümü endüstri 4.0 ile birlikte almaları gerektiğine dikkat çeken Sinacı, “Yapmış olduğumuz işin en önemli mesajlarından birisi de tüm firmalarımızın çok geç kalmadan dijital dönüşüme entegre olması. Çünkü bu sisteme tam anlamıyla geçmezsek 5 yıl sonra birçok konuda geç kalmış olabiliriz. Almanya yakında dönemde tüm firmaları ile birlikte bu sisteme dâhil oldu. Bu birleşime Endüstri 4.0’ı da dâhil eden Almanya’nın, 5-6 yıl önce ülkemizde üretilen 100 birim ürün ile arasında ki fiyat farkı yüzde 45 oranlarındaydı. Yani biz 100 birime üretirken onlar 145 birime üretim yapıyorlardı. Dijital dönüşümün de gelişmesi ile fark son 5 yılda 115 birime düştü. Aramızda ki farkı önümüzde ki 5 yılda kapatamazsak ve bunun yanında endüstri 4.0’ı bünyemize dâhil edemezsek Almanya ve benzer Avrupa ülkeleri ile rekabet edemeyecek seviyelere geliriz” diye konuştu.
YÜKSEK GÜVENLİKTE VE GÜVENİLİR E-TİCARET DENEYİMİ YAŞAYIN

E-Ticaret’tegüvenlik ve güvenilirliğin çok önemli olduğuna bir e-ticaret kullanıcısı olarak önem veren Sinacı, “Sistemin güvenliği ve güvenilirliği için önemli yatırımlar yaptık, sistem mevcut durumda en yüksek 256 bit SSL ve 3D Secure güvenlik sistemi ile şifrelenmekte ve korunmaktadır. Ayrıca sistem Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ETBİS Elektronik Ticaret Bilgi Platformu’na entegre edilerek yapılan işlemlerin tamamının Devlet kontrolünde ve güvencesinde yapılması sağlanmıştır.Anlaşılacağı üzere şu anda bankalarımızın kullandığı sistem ve güvenlik altyapısının tamamını kullanmaktayız. Bu teknik altyapıda E-ticaret sitemize giren bir kişi alışveriş esnasından ödeme anına kadar tüm bilgilerini koruyabilmektedir. Alışverişin ve ödemenin gizlilik çerçevesinde kalmasına büyük özen gösteriyoruz. Şunu da gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki e-ticaret sayfamız Anadolu Kesici Takımlar güvencesi altındadır.” dedi.
VADE FARKSIZ TAKSİT İMKANI!

Son olarak sistemin ekonomik açıdan da faydalı olduğuna değinen Anadolu Kesici Takımlar Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sinacı, “Biz inanıyoruz ki bu sisteme dâhil olan herkes her anlamda bütçesine ve verimlilik esasına katkı sağlayacak. Ekonomik açından bakarsak sistemimiz üzerinde birçok banka ile anlaşmalarımız var ve faizsiz, vade farksız taksit imkânları sunabiliyoruz. Bunun yanında sipariş aldığımız ilk andan itibaren sürekli olarak müşterilerimiz ile irtibat halinde oluyoruz ve ürününün teslim edileceği ana kadar trafiğimizi hızlı bir şekilde sağlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İBRAHİM ÇİÇEKCİ

Editör: TE Bilişim