Gerçek istikrar adına yola çıkan, bireysel başarıların kurumsal başarılara dönüşmesi inancıyla hareket eden, hijyen ve insan sağlığını en başa koyan, tüm tedarikçi ve müşterileriyle büyüyen Konya'nın önemli firmalarından biri de Köksallar Gıda. 2005 yılında Konya'nın hem Türkiye'de hem de yurtdışında marka olması için kurulan Köksallar Gıda, kısa sürede önemli başarılara imza atarak yerli üretimde önde gelen gıda firmalarının distribütörlüklerini aldı.

FİRMA OLARAK DAHA İYİYİ HEDEFLEDİK 

Özellikle gıda ve tatlı çeşitleri ile kafe ve restaurantları Pastanbul, Lezzeti Antep gibi markaların lezzetlerle buluşturan Köksallar Gıda, tüm Türkiye'de aranan ve tercih edilen isim olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Firmanın çalışmalarını önümüzdeki yıllardaki hedeflerini Büsan Organize Sanayi Sitesi'nde hizmet veren Köksallar Gıda Şirketi'nin Genel Müdürü Muhammed Köksal ile görüştük. Hedefler noktasında önemli açıklamalarda bulunan Muhammed Köksal, "Projeksiyonunu sürekli gelişim, değişmez kalite yaklaşımı ve koşulsuz müşteri memnuniyeti perspektifinden hareketle ortaya koyan markamızla, kurulduğumuz andan itibaren hep daha iyiyi hedefledik. Ortaya koyduğumuz bu kalite yaklaşımı sonucu geldiğimiz noktada, profesyonel çalışanlarımız ile yılların verdiği tecrübeyi sizlere daha iyisini sunabilme adına koşulsuz kalite anlayışına dönüştürdük ve bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

HEDEF; KONYA'DA ARANAN İSİM OLMAK 

"Konya'da ağırlıklı olarak kafe, restaurant ve marketler hizmet veriyoruz. Zarif Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Başaran Pastacılık Gıda ve Ticaret Şirketi ile çalışıyoruz. Ürünlerin Konya'da dağıtımını biz yapıyoruz. Kafe ve restaurantlarda 100'den fazla noktamız, marketlerde 75 şubemiz var. Hedefimiz markalarımızı Konya'da aranan isim yapmak" diyen Köksal, "Tatlı ve pasta ürününde de aranan firma olmak en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda güzel işler yapmayı düşünüyoruz. Helal gıda sertifikaları mevcut" ifadelerini kullandı. 

KENDİNE HAS LEZZETLER SUNUYORUZ 

Ürünler hakkında da bilgi veren Köksal, şunları kaydetti: "İç piyasada tatlı ve gıda ürünleri mevcut. Lezzeti Antep markası adı altında katmer tatlısı, irmik tatlısı, sufle, künefe, kadayıf, pizza, içli köfte, sigara, paçanga böreği, yufka gibi ürünler var. Ürünlerimizi daha çok kafe ve restaurantlara veriyoruz. Marketlerde de var. Lezzeti Antep markası ile çalışıyoruz. Zarif Gıda İç ve Dış Ticaret şirketinin bir markası. Belçika, Almanya ve İngiltere'de yerleri var. İngiltere'de de çok güzel bir çıkış yakaladılar. Tüm dünya genelinde geçerliliği olan helal sertifikası, doğallık belgesi var. Aranan firmalar arasına girdi. Türkiye'de donuk katmer olayı yoktu. Bizimle beraber donuk katmer yaygınlaşmaya başladı. Bu konuda iddialıyız bir gram katkı maddesi yok. Antep fıstığından kaymağına kadar her şey doğal. Ekstra olarak Pastanya firması var. Pastada da lezzet olarak iddialıyız. Buradaki amacımız kafelerde en büyük problem insanların ustalardan devamlı bir şikayetleri var. Aynı lezzette gözleme yok. Aynı lezzette pizza yok. İnsanlar işi bırakıp gidebiliyorlar. Bu anlamda damak tadında devamlılığı sağlıyoruz. Kendinize has bir lezzetler sunuyoruz. Ayaklarına kadar hizmet veriyoruz. Bu özelliğimiz ve lezzetimizden dolayı Konya'da önemli bir potansiyel yakaladık."GAZİANTEP LEZZETİ KATMER'E YOĞUN İLGİ 

Firmanın en fazla rağbet gören tatlısı ise Katmer. Müşterilerden yoğun sipariş aldıklarını belirten  Köksallar Gıda Şirketi Genel Müdürü Muhammed Köksal,  şu değerlendirmede bulundu: "Konya piyasasında katmer tatlısı çok görülmediği için bilinmiyordu. Fakat katmer tatlısının lezzetini tadanlar tekrardan istiyor. Firmalarımız deneme amaçlı 1 koli alıyor. Deneyip sattıktan sonra bizlerden tekrardan koli bazında istiyor. Şu anda katmer tatlısı ürünümüz en rövanşta olan üründür. Halkımız ve esnaflarımız katmer tatlısını çok tercih ediyorlar. Ürünler bizlere dondurulmuş olarak gelmektedir. Donuk halde ürünümüzü aldığınız zaman yapımı kolaydır. Teflon tavaya katmeri koyuyorsunuz. Yağ veya başka bir şey eklemeden arkalı önlü 2 ile 3 dakika arasında kızartılıyor. Şu anda Konya'da vatandaşlarımız kafelere ve pastanelere sırf katmer tatlısını yemek için gidiyorlar. Katmer tatlısı üzerine dondurma ve kaymak eklendiği takdirde daha da lezzetli hale gelmektedir" diye konuştu. 

NE KADAR ÇOK ÜRETİRSEK O KADAR GÜÇLÜ OLURUZ 

Gelişen ve büyüyen bir firma olarak gençlere ve girişimcilere tavsiyede bulunan Köksal, "Birleşik Umut Grup olarak firmamızı açtık ve yola çıktık. Umudumu yitirmedim aynı şekilde devam ediyorum. Gençlere tavsiyem, hazır baba parasıyla, hazır maaşla yetinmeksizin çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Türk Milleti'nin inanılmaz başarılar elde edeceğine inanıyorum. Umudunu yitirmeden proje geliştirsinler ,üretmeye çalışsınlar. Ne kadar çok üretirsek o kadar çok güçlü oluyoruz. Bundan sonraki savaşlar ürünler üzerinden olacak. Biz de en iyi ürünler ürütürsek, bu savaşta başarılı oluruz" dedi. 

METE ALİ MAVİŞ 

Editör: TE Bilişim