Motosiklet sesinden ve her an kazaya davetiye çıkaracak gösterilerinden rahatsız olan vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini arttırmasını istiyor. Egzoz seslerine denetim getirilmesini isteyen vatandaşlar, ses çıkaran vatandaşlara  yüksek cezaların getirilmesini istiyor. 

KENDİ ZEVKLERİ İÇİN ÇEVREYE ZARAR VERİYORLAR

Vatandaşlar, “Motorunun egzozunu açarak ses ve gürültü çıkartan motosikletler bizleri rahatsız ediyor. Tehlikeli gösterilerle sokaklarda ve caddelerde trafiği tehlikeye atıyorlar. Çok sayıda motosiklet kazası olmasına rağmen aynı hareketleri yapmaya devam ediyorlar. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Hiç kimsenin kendi zevki için vatandaşları rahatsız etmeye hakkı yok. Herkes kurallara uymalı. Yakalananlar için cezai işlemin yanında hukuksal işlem de başlatılmalı. Cezalar arttırılmadığı sürece olumsuz durumun önüne geçilemeyecek" açıklamalarında bulundu. 

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ömer Bardakçı  da motosiklet kullanıcılarına ve tamirci esnafını uyararak, motosikletlerin egzozlarını açmamalarını, açtıkları takdirde cezai işlem uygulanacağını hatırlattı. Egzozunu açan motosiklet sürücüsünün kamuoyunu rahatsız ettiğine dikkat çeken Bardakçı, “Buna hiç kimsenin hakkı yok. Motosiklet tutkunları kurallara uymalı ve kanunlar çerçevesinde motosiklete binmeliler. Bizler Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası olarak oda üye esnafımıza  dükkanlarına motosikletlerin egzozlarını açmamalarını, açtıkları takdirde yetkililerin cezai işlem uygulanacağına dair uyarı yazıları astık. Üyelerimiz egzoz konusunda oldukça duyarlı. üyelerimiz işyerine gelen müşterilerini uyarıyor. Oda olarak gürültü kirliği konusunda gerekli çalışmayı yapıyoruz. Motor sürücüleri vatandaşlarının yüksek ses ile vatandaşlarımızı rahatsız etme hakları yok” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim