Konya basınının yakından tanıdığı isimlerden Yenigün Gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Konya Ticaret Borsası Özel Kalem ve Basın Müşaviri, dostumuz Hasan Ayhan, sonunda evlendi.

Dilber – Tevfik Yağcıoğlu çiftinin kızları Hülya Nur ile Meliha – İbrahim (merhum) Ayhan çiftinin oğulları Hasan, düzenlenen düğün töreninde birbirilerine ‘evet’ diyerek mutlu birlikteliklerinin en önemli adımını atmış oldu. Atiker Deluxe Meram Toplantı ve Düğün Merkezi’nde gerçekleşen düğün töreninde çiftin nikah şahitliklerini Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Sektör Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, Ulusal Hububat Konseyi Genel Sekreteri İsmail Özkan, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükalim, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Namık Köklüsoy, önceki dönem Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış yaptı.

Düğün törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Konya BARO Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı.

“Allah’ın emrini, Peygamberimizin kavlini yerine getireceğimiz hayatımızın en anlamlı gününde, ebedi beraberliğimizin bir ömür sürmesi duasıyla mutluluğa imzalarımızı atarken sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız” mesajıyla tüm sevdiklerini, sevenlerini, dostlarını, akrabalarını ve yakınlarını çağıran Yağcıoğlu ve Ayhan ailesi de evlatlarının mürüvvetini görmenin mutluluğunu misafirleriyle paylaştı.

ÖNCE ÇETNEVİR, SONRA KONVOY, SONRA DÜĞÜN VE KAŞIK SESLERİ!

Dostumuz Hasan Ayhan, düğününden bir gün önceki akşam evinin önünde bir Konya düğün geleneğini yerine getirerek çetnevir organizasyonu yaptı. Hasan Ayhan, arkadaşlarıyla birlikte gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet edip eğlenceli anlar yaşarken, kendisine verilen ikramların da tadına baktı.

Düğün töreni ise erkek evinin önünden misafirlerin konvoy halinde hareket etmesiyle başladı. Konvoy, kız evinin önüne geldiğinde dualar eşliğinde gelin hanım gelin arabasına bindirildi. Yine bir geleneği daha yerine getiren damadın arkadaşları, gelin arabasının önünü keserek bahşiş aldı.

Konvoy hareket ederek düğünün yapılacağı salona giderken de renkli görüntüler oluşturuldu. Trafik yoğunluğunun az olduğu bölgelerde gelin arabasının önü kesilerek damat arabadan indirildi ve oynatıldı.

Çiftin nikahı kıyıldıktan sonra ise davetlilere geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Damadın arkadaşları yemek esnasında yine sahneye çıktı. Masaya gelen pilav tabaklarını sıyıran ekip, masaya kaşık vurarak damat ve sağdıcından denizaltı istedi. Renkli görüntülerin oluştuğu düğün töreni, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim