Şehir yaşamın vermiş olduğu yoğun çalışma temposunun vermiş olduğu stres ve gürültü nedeniyle tabiata ilgi artamaya başladı. Kırsal alanda milli parkların sayısının artması, gezi turlarının yapılması, medya ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar Konya'da da kamp ve tabiat yürüyüşlerine ilgiyi arttırdı.  

Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığı korumak, tabiatı fotoğraflamak, yeni yerleri keşfetmek, anlamaya çalışmak, tabiat ile iç içe yaşamayı öğrenmek ve iş stresini atmak isteyen vatandaşlar  tabiat yürüyüşlerine ve kamplara yoğun ilgi gösteriyor. Tabiat yürüyüşleri ve kamplar uzmanlara göre kondisyonu arttırıyor, nefesi açıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, zindeliği ve canlılığı hissettiriyor, yaşam sevincini arttırıyor. Bu durum ise tabiat yürüşlerine ve kamplara yoğun talebin oluşmasına neden olmuş durumda. 

TABİAT YÜRÜYÜŞLERİ VE KAMPLAR İLE TABİATYI TEKRAR TANIYORUZ 

Galeri Güvenlik İşletmesinin Sahibi Fatih Tuncel, son zamanlarda Konyalıların tabiat yürüyüşlerine ve kamplarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Tabiat yürüyüşlerinde tabiatdaki değişiklikleri görüyor, işitiyor, hissediyor ve yaşıyoruz. Bitkileri, ağaçları, çiçekleri  ve hayvanları tanıyıp, kuşların ötüşüne, çiçeklerin açışına, güneşin doğuşuna ve batışına, ışık yansımasına, gölge oyunlarına, her mevsimin kendine has güzelliklerine, renk  dönüşümüne tanıklık yapıyor ve zirvelerin özgürlüğünü yaşıyoruz. Haftanın yorgunluğunu, stresini, fazla  enerjimizi yürüyüşle atıp yeni bir güne başlıyor ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyoruz. Bugüne kadar dikkat etmediğimiz yakın çevremizdeki güzelliklerin farkına varılıyor. Konyalı vatandaşlarımız kamplara yoğun ilgi göstermeye başladı. Günü birlik ve yatılı olarak gidenler var. Böyle olunca herkesin ihtiyaçları farklı oluyor. Galeri Güvenlik olarak kampçıların bütün ihtiyacını karşılıyoruz. İlk defa kampa gidecekler için ayakkabı olmazsa olmaz. Sırt çantası olacak. Dağda kullanacağı yedek elbisesi,içliği olacak. Dağ batonu olacak. Yatılı gidiyor ise çadırı, uyku tulumu olacak. Termosu olacak. Gittiği yerde kamp tencereleri, çaydanlıkları olacak. Son zamanlarda kamp ürünleri yoğun ilgi var.  Vatandaşlar kendine vakit ayırarak dağa ve tabiat yürüyüşlerine katılıyor. Tabiat ile iç içe yaşıyor. Tabiat şartlarına uygun elimizde çadırlarımız ve uyku tulumlarımız var. Su geçirmeyen ayakkabı ve kıyafetlerde mağazamızda bulunuyor. Sattığımız ürünler bir çoğu rahatlığından dolayı günlük yaşamda kullanılıyor. Kampa giden vatandaşlar ihtiyaçlara ve tabiat şartlarına göre ürün almaları gerekiyor. Kamp ürünleri Bin Tl ile 5 Bin TL arasında değişiyor” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim