Şekerleme sektöründe uzun süredir yılların verdiği deneyimi, imal ettiği ürünlerdeki kalitesiyle ispat eden Giba Şekerleme, geniş bir ürün yelpazesiyle müşterilerine hizmet veriyor. Giba Şekerleme, Mevlana Şekeri imalatıyla sektöre girip, takip eden yıllarda ürün gruplarına hurma şekeri, lokum, akide şekerini de ekleyerek ürün portföyünü genişletti.  Giba, hijyenik bir ortamda ürettiği ürünleri daima kalite anlayışı ile üretimini sürdürerek bir Dünya markası olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kaliteli ürünler, kaliteli hammaddelerden üretilir prensibi ile hareket ederek en kaliteli ürün ve hizmeti sunan tedarikçiler ile yoluna devam ediyor. 

Ramazan’ın ve sonrasında gelecek olan bayramın vazgeçilmez lezzetlerinden biri de elbette şekerlemeler. Ağızları tatlandıran şekerlemeler sunan, şekerleme sektörünün Konya’daki öncülerinden olan Giba Şekerleme, kaliteden taviz vermeden ürettiği ürünlerle yoluna devam ediyor. Özellikle Konya yöresel şekerlerde oldukça iddialı olan ve bu iddiasını kaliteli hizmet anlayışı ile pekiştiren Giba Şekerleme, marka bilinirliğini günden güne artırıyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Giba Şekerleme Müdürü Murat Özgüven, ürünleri ve hizmet anlayışları hakkında bilgiler verdi. Belli bir kalite standartlarının olduğunu ifade eden Özgüven, “Ürünlerimiz arasında bayramlık grupta lokum var. Hurma şekeri diye bir ürünümüz var. Konya sarması ve Mevlana şekeri de olamazsa olmaz ürünlerimiz arasında. Genelde yöresel ürünler üretiyoruz. Sektörde 38. yılımızı bitiriyoruz. Hep perakende satış yönünde büyüdük. Bana kalırsa bir marka bilinirliğimiz var. Tabii halkın takdiri burada çok önemli. Sektöre bizim ile birlikte başlayıp da hali hazırda Konyalının bilmediği birçok firma var. Kendi yemeyeceğimiz ürünü biz başkasına yedirmeyiz. Kesinlikle kalite standardımız budur. Biz bu işi böyle yaptığımız içinde bir bilinirlik oluştu. Kaliteli ürün üretmeye dikkat ediyoruz. Belki fiyatlarımız piyasanın biraz üzerinde ancak bunda da farklı etkenler devreye giriyor. Bizim kullandığımız Antep fıstıkları ve fındıklarımız da kesinlikle raporludur. Alfa toksin raporu olmayan ürün bizim kapımızdan içeri giremez” ifadelerini kullandı. 

HURMA ŞEKERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ 

Giba Şekerleme Müdürü Murat Özgüven, ürettikleri ürünler ile ilgili de bilgiler verdi. Hurma şekerinden bahseden Özgüven, hurma şekerinin orijinalinin İran’dan geldiğini söyledi. Özgüven, sözlerine şöyle devam etti, “Özünde içi dolgulu bir akide şekeri. İçerisinde hurma yok. Şekil benzerliğinden ötürü Mevlana caddesindeki esnaflar buna hurma şekeri demeye başlamışlar. Piyasadaki Mevlana şekeri hâkimiyetinin yüzde 40’ını hurma şekeri almış vaziyette. Eskiden dışarıya giderken Mevlana şekeri götürülürdü. Şimdi bir Mevlana şekeri, birde hurma şekeri götürülüyor. Böyle bir furya yakalandı. Hemen hemen Türkiye’nin 81 iline de hurma şekerini satıyoruz. Üretici de sadece Konya’da var. Özellikle Marmara bölgesine çok ciddi sayıda ürün satıyoruz. Halk severek tüketiyor.” Mevlana şekerinden de bahseden Özgüven, Mevlana şekerinin sadece Ramazanlarda değil her dönem tüketildiğini belirterek, şöyle devam etti, “Mevlana şekeri ağır bir lezzettir. Yüzde 100 şekerden oluşur. Küp şeker yemek ile de çok bir fark yok açıkçası. Hurma şekeri ise daha hafif, yemesi de lezzetli. Bir oturuşta yarım kilo, 1 kilo yiyen çok gördüm. İnsanı çok fazla kesmediği için de tercih ediliyor. Mevlana şekerini bir dönem sollamaya dahi kalktı ama pek beceremedi. Mevlana şekeri olmazsa olmazımız ve bilinirliği de fazla. O bizim tabumuz ve yıkamayız. Bir nevi kültür mirasımız. Biz bunun coğrafi işaretlemesi içinde uğraşıyoruz. Mevlana şekerini inşallah Konya’ya tescilleyeceğiz.” 

LOKUMDA GİBİ ŞEKERLEME FARKI 

Lokum çeşitleri hakkında da bilgiler veren Özgüven, lokumda oldukça geniş bir ürün çeşidinin olduğunu söyleyerek, “Tüm Türkiye’nin bildiği çifte kavrulmuş lokumumuz var. Hepsinin ham maddesi aynıdır ama içeriği farklıdır. Meyveli, fındıklı, fıstıklı, çikolatalı gibi çok sayıda çeşidi bulunuyor” diye konuştu. 

SAMİ KAYALAR 

Editör: TE Bilişim