Tarihi Bedesten Çarşısı Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, ayakkabı sektörü, ayakkabı sektöründe markalaşma ve başlattıkları yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Bedesten Çarşısı’ndaki park sorunu için çalışmaları takip ettiklerini belirten Başkan Dölek, Konya’da kaliteli ayakkabıların üretildiğine ancak markalaşma konusunda sorunlar olduğunun altını çizdi. 

“PARK KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Yazın iş yoğunluğunun istenilen düzeyde geçtiğini belirten Tarihi Bedesten Çarşısı Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, park sorunu ile ilgili Başkan Tahir Akyürek ile görüşmeleri olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı. “Yazın işlerimiz çok şükür güzel geçti. Şuanda ise piyasada normal olarak genel bir durağanlık var. Çünkü istenilen soğuk ve yağış henüz gelmediği için vatandaşlar mevcut ayakkabıları ile devam ediyorlar. Vatandaş ayakkabı ihtiyaçlarını bu ara erteliyor. Diğer yandan bedesten olarak park sorunumuz devam ediyor. Sorunun çözümü konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e güveniyoruz. Parkımız yapıldıktan sonra işlerimiz daha da açılacaktır. Konu ile ilgili Başkanımız ile görüşmelerimiz de sürüyor”

“SANAYİ BAKANLIĞI’NA DİLEKÇE GÖNDERDİM”

Ayakkabıda kaliteli ayakkabılar üretilmesine karşın markalaşılamadığını söyleyen Abdullah Dölek, “Ayakkabı konusunda en büyük eksiğimiz kendi markamızı oluşturamamamız. Konya olarak şehirdeki en lüks mağazalara çalışıyor, ayakkabı gönderiyoruz. Aynı iki ayakkabı arasında sadece etiketten dolayı inanılmaz fiyat uçurumu bulunuyor. Niye, çünkü birisi marka ayakkabı diğerinin adı nispeten daha az tanınmış. Kalitesi ise tamamen aynı.  Fakat neden kendi ayakkabı markamızı geliştiremediğimiz noktasında eksikliklerimiz var. Konu ile ilgili Sanayi Bakanlığı’na bir dilekçe de gönderdim.  Şehrimizde 5-6 firmamız markalaşsa ülke çapında gelişim kat ederiz.  Konya her branşta çağ atlıyor artık bu konuya da eğilmemiz gerekiyor. Markalaşma konusunu irdelediğimizde nitelikli personel sorunu olduğunu belirtebiliriz. Suriyeli işçiler sektörde çalışıyor, neden Türk işçiler yok? Diğer nokta ise ayakkabıda öne çıkan firmalarımızın dolandırıldıklarına şahit oluyoruz. El birliği verirsek, bilinçli olursak, kendi değerimizi markalaştırabiliriz. Ayakkabılar Odası Başkanı Hasan Uzman ile dönem dönem buluşmalarımız oluyor. Kendilerine fikirlerimizi belirtiyorum. Çalışmalarını destekliyoruz. Konya hepimiz için var. Markalaşma konusunda bizden gerekli destekleri istemeleri takdirde seve seve yardım etmeye hazırız” diye konuştu. 

“MONT VE GİYSİ DE VERMEK İSTİYORUZ”

Başkan Abdullah Dölek, aralarında Konya’nın tanınmış simalarının da bulunduğu yardımseverlerle birlikte yürüttükleri yardım kampanyasından bahsederek, kampanyada emeği geçen isimleri teşekkür etti. Başkan Dölek, “Ramazan ayından bu yana ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için çalışmaya başladık. Bu doğrultuda  muhtarlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı sonucunda her mahalleden 5 yoksul, her okuldan 5 çocuğumuza ayakkabı verme kararı aldık. Mahalle muhtarlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında gerekli yerlere yardımları yapıyoruz. Yardımlarımız, muhtarlarımız veya okuldan görevlilerin ihtiyacı olan kişileri bize yönlendirmesi ile gerçekleşiyor. Bugüne kadar Suriye’ye bin 700 çift ayakkabı gönderdik. Arakan’a bin çift ayakkabı ulaştırdık. Konya içine baktığımızda 600-700 çift ayakkabı verdik. Geçtiğimiz gün ise Ferit Paşa okulunu gittik 12 öğrenciye yardım ettik. Kapımıza gelen yoksulu boş çevirmiyoruz. Suriyelilerin ise durumun farkındayız olağanca yardım etmek istiyoruz. Ayakkabı ile başlayan bu yardımlarımız daha sonra mont ve giysi yardımları ile sürmesini istiyoruz. Yardımlarımızda bize destek veren kişiler var. Bu isimlerden Yaşar,  Hasan ve Ali Yapıcı kardeşler, Azman Döküm, Dilek Şen, Orhan Demirci, Hüseyin Borazan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Ali Selvi, Hidayet Onur, Bekir Demirtaş, Konya Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Seyit Karaca, Mehmet Ali Arlı’ya teşekkür ediyorum. Ne zaman telefon açsak hiç ikiletmeden destek veriyorlar” diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ  

Editör: TE Bilişim