Selçuklu Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Selçuklu Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bölgede bulunan vatandaşların daha hızlı hizmet alabilmesi için 2015 yılından bu yana hizmet veriyor. Sağlık merkezinde bulunan 10 klinik günde yaklaşık 250 hastanın muayenesi ve tedavisini gerçekleştiriyor. Vatandaşlar Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni binasına taşınmasına rağmen semt polikliniğinin hizmet vermesinden dolayı oldukça memnun

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2015 yılında yeni binasından hizmet vermeye başladı. Eski bina ise kapatılmadı ve Selçuklu Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ismi ile Dumlupınar Mahallesi’nde çalışmalarına devam etti. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi İsa Soylu, semt polikliniğinde yapılan çalışmalar hakkında Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Daha rahat hizmet için eski binanın kapatılmadığına dikkat çeken Soylu, muayenelerin randevu sistemi ile yapıldığını ancak acil durumlarda vatandaşın hiçbir şekilde geri çevrilmediğini dile getirdi. İşte Selçuklu Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi…

BAŞHEKİM İSA SOYLU KİMDİR?

Adım İsa Soylu. Konya – Karapınar doğumluyum. 2007 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Belli bir süre özel muayenehane çalıştırdıktan sonra Bitlis Güroymak Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak göreve başladım. Bitlis’in ardından Gaziantep Şehit Kamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yaptım. Konya’ya döndükten sonra Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalıştım. 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde başhekim olarak göreve başladım. Evliyim ve üç çocuk babasıyım. 

DAHA RAHAT HİZMET İÇİNDE KAPATILMADI

2015 yılında Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin merkez binasına taşınmasının ardından Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan binamızda semt poliklinikliği olarak hizmet veremeye devam etti. Ve Selçuklu Belediyesi Ağız Diş Sağlığı Merkezi ismi ile orada da çalışmalar devam etti. Merkez binamızın taşınmasına rağmen oradaki vatandaşlarımızın daha rahat hizmet alabilmeleri için hizmet sürdü. O bölgede yaşayan ve diğer hastanelere uzak olan vatandaşlarımızın yararlanması için o şekilde kaldı. 10 ünitelik bir poliklinik. Polikliniklerimizin tamamında doktor arkadaşlarımız mevcut. Gerekli diğer personelimiz ile birlikte randevu sistemi ile hizmet verilmektedir. 

DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ VERİLİYOR

Selçuklu Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde genel diş hekimliği denilen bütün hizmetler veriliyor. Selçuklu semt polikliniğimizde genel muayenenin dışında kanal tedavisi, dolgu, protez yapımı, diş taşı temizliği, diş çekimi gibi genel diş hekimliği alanında yapılan bütün tedaviler yapılmakta. Ancak ameliyat gibi durumlarda merkez binamız kullanılıyor. 

HİÇ KİMSE GERİ ÇEVRİLMİYOR

Buradaki muayeneler randevu ile yapılıyor. Günlük ortalama olarak 250 hastanın muayenesi ve tedavisi gerçekleştiriliyor. Tabi bunun yanında randevusuz şekilde gelen, engelli, yaşlı, hamile ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da tedavileri yapılıyor. Doktorlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı bu tür konularda süreli uyarıyoruz. Hiçbir şekilde geri çevirmeden muayeneleri yapılıyor. Acil servimiz normalde merkez binamızda. Vatandaşlarımız randevu almadan burada muayene olabilirler. Ancak semt polikliniğine gelmiş vatandaşlarımızın da bu şekilde bir mağduriyeti varsa merkezlerimizde en şekilde muayenesi ve tedavisi yapılır. 

VATANDAŞLAR OLDUKÇA MEMNUN

Tabi her yapılan hizmetin hem eleştirel hem takdir edilen yanları vardır. Buradaki bütün çalışan arkadaşlarımız sağ olsunlar ellerinden geleni yapıyor. Vatandaşların istek ve önerileri de oluyor tabi ki. Biz de bunları dikkate alarak en şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Buradaki herkesin çalışmasını ve özverisini gören, bundan memnun olan vatandaşlarımız gerek sosyal medyadan olsun, gerek resmi yollardan bizlere bunu iletiyorlar. Dolayısıyla buradaki çalışmalardan vatandaşlarımız son derece memnunlar. 

HERKES 6 AYDA BİR KONRTOL ETTİRMELİ

Biraz da diş sağlığı konusundan bahsetmek gerekirse, tabi her konuda olduğu gibi diş konusunda bir problem çıkmadan önce vatandaşlar kontrol amaçlı muayeneye gelmeleri çok önemli. Herkes 6 ayda bir diş hekimine giderek muayenesini olsun ve kontrolden geçsin. Biz sosyal medya hesaplarımızdan da zaman zaman bunu vatandaşlarımıza tavsiye ederiz. Bu şekilde olursa küçük çürükler büyümeden acısız bir şekle tedavi edilebilir. Ancak tedavi olunmadığı zaman küçük problemler büyüyor. Diş ağrısı da malum zor bir ağrı. Çürük büyüdüğü zaman hem hekim açısından hem hasta açısından tedavi zorlaşıyor. Bu yüzden kesinlikle herkes 6 ayda bir olan muayeneyi yaptırmalı. Ağız bakımları zaten önemli. Günde en az iki defa fırçalanmalı. Bunlar bilinen şeyler. Ama kontroller aksatılmamalı. 

DİNİMİZ TEMİZLİĞİ EMREDER

Diş temizliği için özellikle asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı. Zaten bu tarz içecekler genel vücut sağlığı için de çok olumlu değil. Zaten dinimiz temizliği emreder. Dişlerimizi temiz tutmalıyız. Bu temizlik de belki bir ibadet olarak düşünülebilir. Sağlığımız açısından da çok önemli. 

RANDEVU SİSTEMİ KALİTEYİ ARTIRIYOR

Biz burada Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü adına vatandaşımıza hizmet ile mesulüz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Merkezlerimizde çalışan bütün arkadaşlarımıza direktiflerimiz hep bu şekilde. Tabi eksiklerimiz ve düzelteceğimiz yerler olabilir. Ama en önemli noktalardan bir tanesi randevu sistemi. Hastalarımız 182 numaralı telefondan bize başvururlarsa daha kaliteli hizmeti daha hızlı bir şekilde alabilirler. Bu çok önemli bir nokta, bu konuda hassasiyet gösterirlerse bizim de onlara hizmet etme kalitemiz ve hızımız artar. Ayrıca bu yeni binaların yapılmasında ve bu tür hizmetlerin verilmesine emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim