Günümüzü en önemli konularından biri güvenli gıdaya ulaşmak. Bu anlamda mutfaklara giren herhangi bir ürünü alırken tercih edilmesi gereken nokta, kalite ve güven. En çok tüketilen ürünlerden biri olan et sektöründe de bu anlamda kaliteli ürüne ulaşmak vatandaşların en büyük tercihi oluyor. Bunun için profesyonel, kendini ispatlamış, güvenilir kasaplar vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Sektörde yılların tecrübesiyle vatandaşlarla kaliteli eti buluşturan firmalardan biri de Altunşimşek Kasabı. 2000 yılından buyana Karaman Yolu’nda hizmet veren Altunşimşek Kasabı, verdiği kaliteli hizmet sayesinde tercih edilir bir duruma geldi. Hijyen ve kaliteden ödün vermediklerini belirten Altunşimşek Kasabı Sahibi Mustafa Şimşek, yemediğimizi yedirmeyiz anlayışıyla yollarına devam ettiklerini söyledi.

TÜM ET ÇEŞİTLERİ BULUNUYOR

100 metrekarelik bir dükkanda 2000 yılından buyana sektörün içerisinde yer aldıklarını belirten Şimşek, hem Altunşimşek olarak yaptıkları hizmeti hem de sektörü değerlendirdi. 1997 yılında abisiyle başladığı sektörde büyüyerek yollarına devam ettiklerini, Karaman Yolu’nda 3 kasap dükkanıyla hizmet verdiklerini dile getiren Şimşek, “Uzun yıllardır bu işin içerisindeyiz. Tavuk çeşidimiz, et çeşidimiz, ızgara çeşidimiz bulunuyor. Adana, köfte, antrikot, kuzu pirzola gibi ızgaraya dahil tüm çeşitler mevcut. Biz ızgaralık ürünlerimizi kendimiz hazırlıyoruz. Müşterimiz geliyor, etini, köftesini hazır bir şekilde alıyor, müşterimize sadece pişirmesi kalıyor” dedi.  

DAHA ÇOK PERAKENDE SATIŞI BULUNUYOR

Satışlarının büyük bir bölümünü perakendenin oluşturduğunu dile getiren Şimşek, “Buna ek olarak toptan verdiğimiz restoranlar ve fırınlarımız da var. Bu şekilde de çalışıyoruz. Etlerimizi verdiğimiz müşterilerimiz gayet memnun. Bu da bizim tercih edilmemizi sağlıyor. Bu anlamda kaliteye önem veren bir firmayız” ifadelerini kullandı.

ETLERİMİZ BEKLEMEZ

Uzun süredir sektörün içerisinde yer aldıklarını, bu nedenle oturmuş bir müşteri portföylerinin olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bu anlamda sirkülasyonumuz çok fazla. O yüzden de etlerimiz kesinlikle beklemez. Bir kargas en fazla 2 günde biter. Bu nedenle etin kalitesi bozulmadan, herhangi bir bozulma olmadan taze bir şekilde müşterilerimizle buluşuyor” diye konuştu.

ETLERİMİZİ GÜVENİLİR YERDEN ALIYORUZ

Kendi kesimhanelerinin olmadığının bilgisini veren Şimşek, etlerini güvenilir yerden aldıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi, “Biz etimizi Akşeker’den alıyoruz. Zaten oradaki etler herkesin bildiği gibi güvenilir ve kalitelidir. Bu anlamda memnuniyeti yakalamış oluyoruz.”

HİJYEN BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Karaman Yolu üzerinde 2 kilometre mesafede 3 satış noktaları olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti, “Şimdilik bu konumumuzu korumayı hedefliyoruz. Şuan planlarımızın arasında yeni bir şube açma düşüncemiz yok. Şuanda sadece tek dükkanımızda 5 kişilik bir ekibimiz var. Burada 100 metrekarelik bir alana sahibiz. Soğuk hava depomuz mevcut. Biz hijyene ve görselliğe çok özen gösteriyoruz. Elimizden geldiği kadar en güzel hijyenik ortamda çalışmaya gayret ediyoruz. Çünkü gıda sektörü çok önemli bir sektör. İnsanların sağlığını birebir etkileyecek bir sektör. Bu anlamda biz kendi çocuklarımıza yedirmek istemediğimiz bir ürünü vatandaşlarımıza satmak istemeyiz. Bunun için hijyene, etlerimizin kalitesine büyük önem veriyoruz.”

YAZ HAREKETLİLİĞİ BİZİ OLUMLU ETKİLER

Sektörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şimşek, sektörün daha çok yaz aylarında hareketli olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda kış döneminin daha durağan geçtiğini belirten Şimşek, “Sektörümüz şuanda durgun. Bizim işlerimiz mangala daha çok hitap ettiğimiz için, daha çok yaz dönemlerinde hareketli oluyor. Bir de tabi bizim ürün verdiğimiz restoranların da işlerinin hareketli olması bizi olumlu etkiliyor. Onlar da kış dönemlerinde çok hareketli olmuyorlar. Bu anlamda daha çok yaz döneminde hareketli geçen bir sektörüz. Yaz hareketli olunca bizim işlerimiz de hareketli olur” şeklinde konuştu.  

MERDİVEN ALTI KALİYETİ KIYMETLENDİRİYOR

Her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de merdiven altı üretimler olduğuna dikkat çelen Şimşek, bu durumun kendilerine olan etkilerini değerlendirdi. Şimşek konuyla ilgili şunları kaydetti, “Bizim sektörümüzde de merdiven altı dediğimiz olumsuzlukları içinde barındırıyor. Bu merdiven altı dediğimiz ürünler daha çok toptan satışla gerçekleşiyor. Özellikle düğünler için mal veriyorlar. Bu da biraz da aşçılardan kaynaklanıyor. Çünkü ucuz et olsun istiyorlar. Bu noktada biz mesela aşçılarla anlaşamıyoruz. Çünkü bizim fiyatlarımız onlara uygun gelmiyor. Ama biz daha çok perakende çalıştığımız için bu merdiven altı dediğimiz ürünler bizi etkilemiyor. Hatta şunu söyleyebilirim; vatandaşlarımız eskisi gibi değil. Artık daha çok bilinçliyiz gıda noktasında. Vatandaşlarımız kaliteyi biliyor, kaliteli ürünleri tercih ediyorlar. Bu anlamda vatandaşlarımız merdiven altı ürünleri tercih etmiyor ve kalite bu anlamda ön plana çıkıyor. Aslında böylece bizim gibi bu işi profesyonel ve layıkıyla yapan firmaların kalitesi de ortaya çıkmış oluyor.”

ÜRETİCİ DE KAZANMALI

Sektördeki fiyatlar noktasında da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen et fiyatlarımız bence gayet uygun. Çünkü birçok üründe büyük artışlar yaşandı. Ancak ette aynı oranda artışlar olmadı. Hatta et fiyatlarının genel anlamda bakarsak olaya daha fazla olması gerekiyor. Çünkü üreticiyi de düşünmek lazım. Üreticinin girdi maliyetlerinde büyük artışlar var. Ama ette aynı oranda artış olmaması üreticiyi olumsuz etkiliyor” şeklinde görüş bildirdi.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim