19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıt Meydanında tören düzenlendi. Törene Vali Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Sayın Hv. Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile çok sayıda gazi ve gazi yakınları katıldı.

Anıt'a çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921'de Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının tevcih edildiği tarihin Gaziler Günü olarak kutlandığını belirterek, “Vatan için canını ortaya koyan milletini ve ülkesini karşılıksız seven gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür.  Bugün gazi olmanın gururunu bir kez daha coşku ile yaşıyoruz. Sizler cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedarıkla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler milletin bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Sizler için yapılan her şey  bu eşsiz hizmetinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Ülkemizin bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için teröre verdiğimiz yüzlerce şehitlerimiz hepimizin yüreğini derinden yaralamaktadır” dedi.

TOPRAKLARIMIZIN BÖLÜNMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Türkiye topraklarının bölünmesine ve istila edilmesine ne biz nede bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı  Mustafa Buğur, “ Bilinmelidir ki Türk milletinin azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anar, hayatta olan gazilerimizi sağlık ve mutluluklar dilerim” ifadelerini kullandı. 

TEK BEKLENTİMİZ SAYGI VE HOŞGÖRÜ GÖRMEK

Terör Gazisi Süleyman Ege, “Biz gaziler olarak kamuoyunca bilinmeyen sıkıntılarımız var.  Bunlar fiziki sorunlarımız olmak üzere hukuki sorunlarımız. Ama bizler bunun ötesinde fazla bir beklentimiz yok. Bu ülke bu bayrak için canını ortaya koymuş gazilerin toplumda biraz önemsenmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan tek beklentimiz saygı ve hoşgörü görmek. Diğer taleplerimizi devletimiz yavaş da olsa çalışmalarını gerçekleştiriyor” dedi.

GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI 

Gazilerden Hasan Kocamaz ise günümüzde 15 Temmuz gazileri ile terörle mücadele gazileri, Kore, Kıbrıs gazileri arasında ayrım yapıldığını, bunun ise yanlış olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Ben bir gazi olarak bu ayrımın yapılmamasını istiyorum.  15 Temmuz gazilerimiz de bizim gazilerimizdir. Bizler gibi onlar da vatan, bayrak ve ezan için gazi oldular. Allah razı olsun, ancak bizlerin bürokraside geride kaldığımızı düşünüyorum. Onun için gaziler arasında ayrım yapılmamalı ve buna fırsat verilmemeli” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim