Konya'da yerel seçimler öncesi bir araya gelen kadınlar, şu anda sadece bir kadın muhtarın hizmet verdiği kentte her mahalleye en ez bir kadın muhtar adayı çıkması için çalışma yapıyor.  31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala kadın muhtar adaylarının çokluğu dikkati çekiyor. Mahallelerini evleri, sokakları da evlerinin koridorları gibi gördüklerini belirten kadınlar, 31 Mart gecesi kazananların kendileri olacaklarına inanıyor. Kadınlar kadın dayanışması ile  mahallerini daha iyi yöneteceklerine dikkat çekiyorlar.  Konya’da 10 yıldır Yunus Emre Mahallesinde Muhtarlık yapan şimdilerde Yaka Mahallesi Muhtar Adayı olan Nazan Kaçıran Bayan Muhtar Adaylarının en büyük destekçisi. Kaçıran bayan muhtar adaylarına seçim çalışmaları başta olmak üzere çeşitli konularda yardımda bulunuyor. Kadın adaylar birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Kadın adaylar, birbirlerine projelerini anlatarak, mahalleleri için nasıl bir hizmet üreteceklerini ve kazanmak için neler yapmaları gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunup izleyecekleri yol haritalarını belirliyor. Kadın adaylar Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundular. 

‘MAHALLEMİZE GÜZEL HİZMETLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Konya’da 10 yıldan beri bayan muhtar olarak görev yapan Nazan Kaçıran Konya’da bayan muhtar adaylarının en büyük destekçisi.  Kadınların birlik ve beraberliğinin kendisini de mutlu ettiği ifade eden Yunus Emre Mahallesi Muhtarı ve Yaka Mahalle Muhtar Adayı Nazan Kaçıran, “  Konya’nın tek kadın mahalle muhtarı olarak 10 yıldan beri muhtarlık yapıyorum. Konyamızın tek bayan muhtarı olmam sebebi ile Konya’mızı Türkiye’nin farklı illerinde temsil ediyorum. Konyamızda 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde bayan adayların bizlerin çalışmalarını ve azmini gördükten sonra oturdukları mahallere muhtar adayı olmaları beni mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Bayan muhtar adayları olarak sürekli dayanışma içerisindeyiz. Muhtarlık görevi için yola çıkarken amacım insanlara faydalı olmaktı. Elhamdüllah görev yaptığım süre içerisinde bu istikametten hiç ayrılmadım.  Mahalleme kadın meclisleri kuracağım. Kadın meclisleri ile mahallerin sorunlarını ve eksiklerini daha kolay tespit etme imkanı sağlayacağız. Mahallerimizi mahallerimiz ile beraber yönetmeye devam edeceğiz. Mahallerimizin sorunlarını biliyor ve bunlarında da çözümlerini biliyoruz. Bizler mahallemizi Sevdamız Mahallemiz,  sevdamız meram , sevdamız mahallemiz sloganı ile yönetmek amacı  çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Mahallemize güzel hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’NIN BAYAN MUHTAR ADAYLARI OLARAK BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEM VERİYORUZ’

Kadınların her alanda göstermiş olduğu başarıyı muhtarlık görevini icra ederek de göstermek istediğini ifade eden İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Emine Yayla, “30 yaşında iki çocuk annesiyim.  31 Martta yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde genç ve azimli olmamdan dolayı mahalleme güzel hizmetler gerçekleştirmek için İhsaniye Mahallesinde adaylığımı açıkladım.  6 yıldan beri İhsaniye Mahallesinde hizmet etmekteyim. Mahallemin sorunları ve eksiklerini çok iyi biliyorum.  Mahallenin içinde mahallerimizden bir tanesiyim.  Göreve gelmem halinde mahallemdeki sorunları ve sıkıntıları mahallerim ile elbirliği içerisinde çözebileceğimi ve mutlu bir mahalle oluşturacağıma inanıyorum. Bayandan Muhtar olur mu algısını seçimi de kazanarak yıkmak istiyorum. Kadınların her alanda göstermiş olduğu başarıyı muhtarlık görevini icra ederek de göstermek istiyorum.  Konya’nın bayan muhtar adayları olarak birlik ve beraberliğe önem veriyoruz.  Göreve gelmem halinde mahallemizin şehir merkezinde yer alması sebebi ile  çocukların güvenli bir şekilde oynayacakları alanlar yok. Bu alanları oluşturacağım.  Kadınlarımıza yönelik sosyal tesisler oluşturmak istiyorum. Yine mahallemizde çalışan anneler için devlet destekli çocuk bakım evleri kazandırmak istiyorum. Mahallemde devam eden projeleri tamamlamak yapılmayan projeleri de yapmak en büyük hayalim” ifadelerini kullandı.

‘MAHALLEME EL BİRLİĞİ İLE HİZMET ETMEK İSTİYORUM’

Muhtarlık sürecinde ailesinden büyük destek aldığını ifade eden Hacıibalı Mahallesi Muhtar Adayı Yasemin Oruç, “44 yaşında 3 çocuk annesiyim. Uzun yıllardan bu yana Hacıibalı Mahallesinde ikamet ediyorum. Yardımlaşmayı ve yardım etmeyi çok seviyorum. Mahallerim beni mahalle muhtarı olmamı istedi. Bende onlardan gelen çağrıya sessiz kalmayarak Hacıİbali Mahallesi Muhtarlığına adaylığımı koydum.  Mahallerimiz temel problemleri ve eksiklikleri var. Bu problemleri ve eksikleri mahallerim ile el birliği içerisinde çözmek için bu yola çıktım. Çıktığım bu yolda ailem ve yakınlarım hep arkamda. Buda beni ayrıca mutlu ediyor. Mahallemde muhtar seçildikten sonra yapacağım hizmetleri el birliği ile yapmak istiyorum” dedi. 30 yıldan bu yana Hanaybaşı Mahallesinde ikamet eden ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Hanaybaşı Mahallesi Muhtar Adayı Zahide Eroğlu, mahallenin sorun ve eksikleri olduğuna dikkat çekerek, “30 yıldan bu yana Hanaybaşı Mahallesinde ikamet etmekteyim. Mahallemde bulunan mahalle sakinlerimin büyük bir kısmını tanıyorum.  Mahallemin eksiklerini ve sıkıntıları, problemleri var. Bunları yetkili isimlere ilettik ancak bir sonuç çıkmadı. İnşallah mahalle muhtarı olmam halinde başta bayanlar ve mahallerim ile el birliği ile bu sorunları çözmek istiyorum. Ben mahallemde bir köprü vazivefesi görerek mahallemle hizmetlerin daha hızlı çözüme kavuşturmak istiyorum. Bayanlar olarak başarımızı her alanda olduğu gibi muhtarlık alanında da göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘MAHALLEMİN SORUN VE EKSİKLERİNİ BİLİYORUM’

Muhtarlık ek işim değil, tek işim sloganı ile yola çıkan Binkonutlar Mahallesi Muhtar Adayı Gülay Seyis,  “2 çocuk annesiyim.  Mahalle Muhtarlığına muhtarlık ek işim değil, tek işim sloganı ile yola çıktım. Muhtar olduğum takdirde mahallemde bulunan ihtiyaç sahipleri başta olmak herkesi kucaklayacağım.  19 Kasım itibariyle mahallemde sokak sokak geziyorum. Mahallemin sorunlarını ve eksikleri bu esnada görme imkanı buldum. Göreve gelmem halinde bu eksikleri tamamlayacağım. 31 Mart seçimlerinde Binkonutlar Mahallesi sakinlerinden güçlü bir destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

‘MAHALLEMİ MAHALLEM İLE BERABER YÖNETMEK İSTİYORUM’

İdealinin  Konya ve Türkiye’ye hizmet etmek olduğuna dikkat çeken ve Keykubat Mahallesi Muhtar Adayı Şadiye Özyiğit adaylık sürecinde en büyük desteğinin aiesi ve eşi olduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “  2 çoçuk annesiyim. İçimde hep bir heves vardı. İdalim Konya ve memleketim için hizmet etmek idi. Bu işi muhtarlıkla taçlandırmak istedim. Muhtarlık aday sürecimde eşim ve ailem büyük destek oluyorlar. Mahallemde kadınlara ek gelirler sağlamak ve mahallemde bulunan  emekli ve yaşlıların güzel bir vakit geçirmesi sağlamak amacı ile tesisler oluşturacağım. Mahalleme kreş kazandırmak istiyorum. Mahallemin el birliği mahallerim ile elbirliği ile çözerken, mahallerimin de güzel vakit geçirmesini sağlayacak faaliyetler yapmak istiyorum. Mahallemi mahallem ile beraber yönetmek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde Keykubat Mahallesi sakinlerinde desteklerini bekliyorum” dedi.

‘KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK İÇİN ADAY OLDUM’

Kimsesizlerin kimsesi olmak adına muhtar adayı olarak hizmet yarışına girdiğine dikkat çeken Aydınlıkevler Mahallesi Muhtar Adayı Semra Kılıçtaş, “Herşeyin üzerinden inanç ve karalılık ile geliyorum. Bu doğrultuda 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Aydınlıkevler Mahallesinde Muhtar adayı oldum. Aydınlıkevler Mahallesinin kentsel dönüşüm başta olmak üzere bazı eksikleri var. Bu eksikleri ve sıkıntıları aşmak ve çözmek için muhtar adaya oldum. Kimsesizlerin kimsesi olmak adına bu yola çıktım. Mahallerimin desteği bana güç veriyor. İnşallah 31 Mart akşamı kazanan Aydınlıkevler Mahallesi olacak. Aydınlıkevler Mahallesi bir değişiklik yapsınlar ve mahallerine kadın eli değmesine katkı sağlasınlar” ifadelerini kullandı.

‘MAHALLEME ELİMDEN GELEN TÜM HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM’

Havzan Mahallesine muhtar olması halinde  elinden gelen tüm hizmetleri yapacağına dikkat çeken Havzan Mahallesi Muhtar Adayı Elif Armut, “Evli ve iki çocuk annesiyim. Kadın Milli güreşçisiyim. Türkiye Ragbi Federasyonu Milli Takım Antrenörüyüm. 31 Mart seçimlerinde Havzan Mahallesinde muhtar adayıyım. Mahallerime Gelişim için Değişim şart sloganı ile hizmet etmek istiyorum.  Göreve gelmem halinde mahallemde bulunan çocuklarının her birinin sporcu olması ve spor yapabilmeleri için çalışmalar gerçekleştirmek istiyorum.  Mahallemde bulunan çocukları teknolojinin zararlarından uzak, spor ile iç içe yetişmelerine katkı sağlamak istiyorum.   Havzan Mahallesi sakinlerin desteklerini bekliyoruz. Mahalleme elimden gelen tüm hizmeti gerçekleştireceğim” dedi. Doğruluk ve dürüstlükten taviz vermeden çalışmalarımızı gerçekleştireceğine dikkat çeken Aydınlıkevler Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Yiğit, “13 seneden bu yana Aydınlıkevler Mahallesinde ikamet etmekteyim. 3 Çoçuk annesiyim. Mahallemin ihtiyaçlarını ve mahallemde  yaşayan vatandaşların sıkıntılarını çok iyi biliyorum.  2014 yılında yapılan yerel seçimlerde de aday olmuştum. Çok az bir oy ile seçimleri kaybetmiştim. İnşallah 31 Mart seçimlerinde bu sefer  mahallerimin desteği ile seçimleri kazanacağım.  Göreve gelmem halinde Aydınlıkevler Mahallesi hak ettiği hizmeti görecek. Doğruluk ve dürüstlükten taviz vermeden çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Destek Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerinden hizmet bizden” ifadelerini kullandı. 

İşteKonya’da mahallere aday olan muhtar adayları, Akşemsettin Mahallesi Muhtar Adayı Ayşe Gezen, Esenler Mahallesi Muhtar Adayı Asiye Nuzumlalı, Rauf Denktaş Mahallesi Muhtar Adayı Ayşe Uysal, Akşemsettin Mahallesi Muhtar Adayı Ayşe Paydaş, Gödene Mahallesi Muhtar Adayı Zehra Köroğlu, Havzan Mahallesi Muhtar Adayı Elif Ermut, Yazır Mahallesi Muhtar Adayı Aliye Kaya, Hacıİbalı Mahallesi Muhtar Adayı Yasemin Oruç, Binkonutlar Mahallesi Muhtar Adayı Gülay Seyis, İstiklal Mahallesi Muhtar Adayı Ayşenur Özdarıcı Avşar, Aydınlıkevler Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Yiğit, Necip Fazıl Mahallesi- Aşkan Mahallesi Muhtar Adayı Selma Günaydın, Dumlupınar Mahallesi Muhtar Adayı Münine Çınarka, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı ve Yaka Mahallesi Muhtar Adayı Nazan Kaçıran, Yaka Mahallesi Muhtar Adayı Nihal Durmuş, Alavardı Mahallesi Muhtar Adayı Azime Küçük, Işıklar Mahallesi Muhtar Adayı Meral Bayram, Aydınlıkevler Mahallesi Muhtar Adayı Semra Kılıçtaş, Gödene Mahallesi Muhtar Adayı Zehra Köroğlu, Hanaybaşı Mahallesi Muhtar Adayı Zahide Eroğlu, İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Aliye Çakıığlu, İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Emine Yayla, Çaybaşı Mahallesi Muhtar Adayı Irmak Karaca, Sakarya Mahallesi Muhtar Adayı Özlem İnal, Keykubat Mahallesi Muhtar Adayı Şadiye Özyiğit, İhsaniyeMahallesi Muhtar Adayı Aliye Çakıoğlu, Dumlupınar Mahallesi Muhtar Adayı Mimine Çınarka,  Konevi Mahallesi Muhtar Adayı Birgel Tiryaki, Sedirler Hacı Yusuf Mescit Mahallesi Muhtar Adayı Saniye Gülcük, Nişantaşı Mahallesi Muhtar Adayı Ayla Kendi, Şeker Mahallesi Muhtar Adayı Necla Koç, Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Emine Ceran, Hüsamettin Çelebi Mahallesi Muhtar Adayı Nursel Sertdemir

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim