Tarım makineleri üretiminde Türkiye’nin lider şehri olan Konya’dan, önemli firmalar İzmir Tarım Fuarı’nda yerini aldı. Fuar sayfamızın ikinci bölümünde Delaval, TÜMOSAN, Çayırova, gibi üreticilerin görüşlerini sizlerle buluşturuyoruz.  stant açarak yerli ve yabancı çiftçilerle buluştu. Fuar boyunca şehrimizi temsil eden firmalar görüşlerini de gazetemizle paylaştı. Konya fuarının kendini geliştirmesi gerektiğini dile getiren firmalar, İzmir’in şu aşamada Konya’ya rakip olamayacağını ifade etti. Firma yetkilileri, “Konya Tarım Fuarı, ziyaretçi ve katılımcı firma bakımından Türkiye’de lider fuar. Hatta tarım fuarları arasında Avrupa’da da önemli bir yere sahip. Bu noktada İzmir şu aşamada bize rakip olamaz. Ama İzmir’i de yok sayamayız. Her ne kadar aksaklıklar olsa da halen cazibesi yüksek. İzmir Fuarı’da yeni bina sonrası cazibesi yükselen bir tarım fuarı haline geldi. Ulaşım avantajı olması sebebiyle Konya’ya rakip sayabiliriz. Fuar alanı gerçekten çok güzel yapılmış. Bizim de Konya olarak fuarımıza daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Özellikle tanıtım noktasında ciddi çalışmalar sergilenmeli. Yurt dışında ziyaretçi getirilmeli. Fiziki şartlar iyileştirilmeli. Büyütülmesi gerekiyorsa büyütmeliyiz. Ulaşım problemini çözmeliyiz. Konya olarak Konya Tarım Fuarı’na sahip çıkar uluslar arası bir marka haline getirirsek, Türkiye’de rakibi olmayan bir fuar olur. Buradan bunu tüm yetkililerimize iletiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Fuarı ziyaret ederek üretici ve çiftçilerle görüşen Yenigün Gazetesi ekibi, önemli görüşlerden oluşan ‘İzmir Fuarı Özel Sayfası’nın’ 2. bölümünü sizlerle buluşturuyor.

DELAVAL TÜRKİYE’DEKİ AĞINI GİDEREK BÜYÜTÜYOR

Küresel bir marka olan ve Türkiye’de de çiftlik ekipmanlarında lider firma olan İsveç kökenli Delaval firması da İzmir Fuarı’nda yerini aldı.

Konya’da bayiliğini ASVET’in yaptığı Delaval, Türkiye’deki ağını giderek genişletiyor. Fuarda görüşlerini aldığımız Delaval Proje Müdürü Fuat Dürük, Konya’nın kendileri için en önemli bölge olduğunun altını çizdi.

Firmayı tanımlayan Dürük, “DeLaval profesyonel gıda üreticileri için, çiftlik performansı arttırılması konusunda çözüm temin etmede liderdir. Gıda üretimi ve verimlilik dahil, hayvan ve insanların sağlığını iyileştirirken kullanım alanının azaltılması konusunda müşterilerimize destek veriyoruz. Süt üretiminin tüm aşamaları için ürünler, sistemler ve hizmetler sunuyoruz. Çözümlerimiz tüm dünyada milyonlarca süt üreticisi tarafından her gün kullanılıyor. DeLaval yaklaşık 150 yıl önce, ileri görüşlü Gustaf de Laval krem ayırıcı patentini aldığında İsveç’te kuruldu. Bugün, DeLaval binlerce çalışanı ve çalışanıyla 100’den fazla pazarda faaliyet göstermektedir” dedi. Konya’nın kendileri için en büyük pazar olduğunun altını çizen Dürük, “Konya’da ASVET firması bizim bayiliğimizi yürütüyor. Konya süt üretiminde lider şehir olduğu için bizim de en büyük pazarımız. Yatırımlarda tercih edilen bir firmayız ve pazarın lideriyiz. Konya’ya en son yapılmakta olan 5 bin sağımlık bir çiftlikte de Delaval tercih edildi. Şu an çalışmalar sürüyor” dedi.

Dürük, bir çiftlikte kullanılan her şeyin Delaval tarafından üretildiğini sözlerine ekledi.

KONYA’DA ÜRETİLEN TÜMOSAN TRAKTÖRLERE BÜYÜK İLGİ

Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin (TÜMOSAN), İzmir Tarım Fuarı'nda görücüye çıkardığı traktör ve forkliftler, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

TÜMOSAN yetkilileri TÜMOSAN'ın uzun yıllardan beri Türkiye'de traktör pazarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.  Her yıl daha yeni ürünler üretmeyi önemsediklerine işaret eden yetkililer, “Her yıl piyasaya, traktör, istifleme makineleri ve traktörle kullanılan tarımsal ekipmanlar konusunda yeni ürünlerimizi sunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda istifleme sektörüne adım attık ve TÜMOSAN motorunu kullanmakta olan yerli üretim forkliftleri piyasaya sunarak çiftçilerimizle buluşturduk. Ayrıca hayvancılıktan toprak işleme aletlerine kadar 300'ün üzerinde farklı çeşitte tarımsal alet ve ekipmanı TÜMOSAN markalı olarak çiftçilerimizin beğenisine sunuyoruz. En çok satışını gerçekleştirdiğimiz 7100 ve 8100 serili traktörlerde ergonomik unsurları artırdık. Dijital gösterge paneli ve özellikle gece uzun süreli kullanımlarda görüşü artıracak ışıklandırma sistemi gibi birçok özelliklerle yüz değişikliği yaparak beğeniye sunuyoruz” dedi.

Yetkililer, bu yıl fuarda sergilediklerini, satışların gayet iyi durumda olduğunu, ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim