Tarım makineleri üretiminde Türkiye’nin lider şehri olan Konya’dan, önemli firmalar İzmir Tarım Fuarı’nda yerini aldı. Fiziki şartlar bakımında Konya’ya rakip sayılabilecek İzmir Fuarı’nda Şakalak Tarım Makineleri A.Ş, Önallar Tarım, Harmak, Çayırova, Özdöken gibi üreticiler stant açarak yerli ve yabancı çiftçilerle buluştu. Fuar boyunca şehrimizi temsil eden firmalar görüşlerini de gazetemizle paylaştı. İzmir fuarının hızla ilerleme kaydeden bir fuar olduğunu ifade eden firmalar, “Konya fuarımız Türkiye’de lider tarım fuarı. Her ne kadar aksaklıklar olsa da halen cazibesi yüksek. İzmir Fuarı’da yeni bina sonrası cazibesi yükselen bir tarım fuarı haline geldi. Ulaşım avantajı olması sebebiyle Konya’ya rakip sayabiliriz. Fuar alanı gerçekten çok güzel yapılmış. Bu yüzden şehir olarak fuarımıza yatırım yapmalıyız. Tanıtım noktasında fiziki şartların iyileştirilmesi noktasında çalışma sergilemeliyiz. Şehir olarak Konya Tarım Fuarı’na sahip çıkar uluslar arası bir marka haline getirirsek, Türkiye’de rakibi olmayan bir fuar olur. Buradan bunu tüm yetkililerimize iletiyoruz” dedi. 

Fuarı ziyaret ederek üretici ve çiftçilerle görüşen Yenigün Gazetesi ekibi, önemli görüşlerden oluşan ‘İzmir Fuarı Özel Sayfası’nı’ sizlerle buluşturuyor.

ŞAKALAK’A ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Fuarda yer alan Şakalak Tarım Makineleri’nin standı ziyaretçi akınına uğradı. Toprak işleme noktasında geliştirdiği yeni pullukları, son teknoloji ekim makineleri ile Türkiye’nin lider üreticilerinden olan Şakalak, İzmir Fuarı’nı da verimli tamamladı. Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Genç’in de yer aldığı fuarda bayiler ve çiftçiler ile müzakere edildi.  Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mustafa Genç, fuardan memnun kaldıklarını ifade ederek, “İzmir Fuarı’na sürekli katılıyoruz. Çiftçilerimiz fuarda bizi arıyor. Bu yıl da yerimizi aldık. Konya kadar değil elbette ama buranın da cazibesi giderek artıyor. Fiziki şartlar güzel lakin organizasyonu eleştirebiliriz. Umarım daha iyi olacaktır. Ama her şeye rağmen verimli geçiyor. Çiftçilerimiz ve bayilerimizle sohbet etme imkanı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNALLAR DEV ÜRÜNLERİ İLE FUARDA YERİNİ ALDI

İlaçlama makinelerinde lider firma olan Konyalı üretici Önallar Tarım, son teknoloji dev ilaçlama makineleri ile fuarda yerini aldı. Çiftçinin işini kolaylaştırmaya yönelik geliştirdiği ilaçlama makineleri ile zamanın daha verimli kullanılmasını sağlayan makineler ile çiftçinin işi artık daha kolay. Tüm bu teknolojilerini fuarda sergileyen Önallar, çiftçiler tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Önallar Tarım Satış ve Pazarlama Sorumlusu Davut Önal, fuardan memnun olduklarını dile getirerek, “Önallar olarak önemli fuarlarda yerimizi alıyoruz. Firmamız sektörde lider diyebileceğimiz bir yerde. Bu noktada çiftçilerimiz fuarlarda bizi arıyor. Bu kapsamda İzmir Fuarı’nda da yerimizi aldık. İlgiden memnunuz. Makinelerimiz büyük beğeni alıyor” diyerek, Konya Fuarı’ndaki stantlarına çiftçileri davet etti.

HARMAK TARIM ÇİFTÇİNİN ARADIĞI MARKA OLDU

1965 yılından bu yana zirai makine üretimi yapan Harmak, ürettiği makineler ile Avrupalı rakiplerini geride bıraktı.  Konya’da 4. OSB’de yaptıkları yeni fabrika yatırımları ile daha da ileriyi hedefleyen Harmak İzmir Fuarı’nda da boy gösterdi. Çiftçilere büyük kolaylık sağlayan makineler üreten Harmak, İzmir Fuarı’nda yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından uğrak yer haline geldi. Firma yetkilileri ilgiden memnun olduklarını belirterek, özelikle hafta sonunu verimli geçirdiklerini dile getirdi. Yetkililer, “Firmamız Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor. Başlıca ürünlerimiz pancar hasat ve balya makinaları olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'de daha önce bulunmayan teleskopik çay biçme makinasını Harmak üretti ve ülke çiftçisiyle buluşturdu. Şu an geldiğimiz noktada Avrupa’yı geride bıraktık” dedi.

ÖZDÖKEN’İN ÜRÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Özdöken Tarım Makineleri Firma Sahibi Bülent Duman da, İzmir Fuarı ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Firmaları hakkında kısa bilgi veren Duman, “Özdöken olarak 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 55 bin metrekare üretim tesisine sahibiz. 200’e yakın personel ile üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Ekim, toprak işleme, toprak hazırlama olmak üzere 3 ana grupta üretim yapıyoruz. Bu 3 ana grupta 30 çeşide yakın ürünümüz var. Traktör arkası tarım ekipmanlarının tamamına yakınını imal ediyoruz. Ürünlerimiz Türkiye'nin ve dünyanın 4 bir tarafına ulaşıyor" diyerek İzmir Fuarı’nın tam olarak beklentilerini karşılamadıklarını dile getirdi. Duman, Konya fuarına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek Konya fuarının bir dünya markası yapılmasını vurguladı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim