Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, 31 Mart seçimlerine gidilen süreçte MHP olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Seçimde milletin ve ülkenin menfaati için yapılan en büyük çalışmanın ittifak kurmak olduğuna dikkat çeken Konya Milletvekili Esin Kara, bu AK Parti’yle kurulan bu ittifak çerçevesinde uyumlu bir çalışma yürüttüklerini, bu ittifakın temelinde ise ülkenin bekasının yer aldığını dile getirdi. 

Şimdi 31 Mart seçimleri için hem Konya il merkezinde, hem de ilçelerde saha çalışmaları yaptıklarını dile getiren Esin Kara, “Bu kapsamda Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti ile birlikte seçim çalışmalarımız da muhakkak olacaktır. Mümkün olduğunca sahada ittifak grubunda yer alan diğer partiden arkadaşlarımızın yanlarında ve destekçisi olmaya çalışacağız. Ama bunun dışında MHP’nin belediye başkan adayı gösterdiği 5 ilçemiz var. Bu ilçelerde de birebir gün boyu süren çalışmalar yapacağız. MHP’nin hedefi Cumhur İttifakı’nı en iyi şekilde temsil ederek Konya’da 31 ilçenin tamamını ve Büyükşehir Belediyesi’ni en yüksek oy oranlarıyla almaktır” dedi. 

‘BİZİM DERDİMİZ BELEDİYE DEĞİL, BEKADIR’

İlçe belediyelerinin adaylık dağılımındaki sayıya ilişkin de değerlendirmede bulunan Esin Kara, “Her iki partinin de genel başkan yardımcıları bir önceki seçimin sonuçlarını ele alarak buna göre bir değerlendirme yaptılar. Biz, oylarımızın arttığının farkındayız. Oylarımız artarak devam ediyor. Ama bizim bir duruşumuz ve bir görüşümüz var. Cumhur İttifakı dedik. Bu ittifak ülkemizin bekası için kurulmuş bir ittifaktı. Ve Sayın Genel Başkanımız, ‘Bana beka mı, belediye mi derseniz, ben yüz bin defa beka derim’ sözleriyle açıkladı. Bizim için önemli olan belediye değil bekaydı. Biz bu ittifakı kurarken, buradan 10 belediye alıyım, başka bir şehirden 7 belediye alıyım gibi bir pazarlığa ya da böylesi bir beklentiye hiç girmedik. Bizim hedefimiz de bizim amacımız da Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği üzere ülkemizin bekasıdır. Şunu da söylemekte fayda var, MHP’nin belediye başkan adayı çıkardığı 5 ilçenin haricinde kalan 26 ilçenin adayları da bizim adaylarımızdır. AK Parti’nin adayları da aynı zamanda MHP’nin adaylarıdır. Bu ittifakın uzun süre devam edeceğine inanıyorum. Çünkü ülkenin gerçekten buna ihtiyacı var. Alternatif partilere baktığınız zaman bugün HDP Türkiye’nin bekasının en büyük tehditlerinden bir tanesidir. Diğer taraftan CHP’ye bakıyoruz, onlar da Atatürk’ün çizdiği çizginin dışına çıkmış durumdalar. Yani kimin neye hizmet ettiği bariz bir şekilde görünüyor. 15 Temmuz’da biz ülke olarak bir var oluş mücadelesi verdik. 15 Temmuz’daki o hain girişim başarıya ulaşmış olsaydı, biz Suriye’den farksız bir durumda olacaktık. Parçalanmanın eşiğinde olacaktık, iç savaş başlamış olacaktı. Silahla başaramadılar, siyasetle başaramadılar, şimdi ekonomiyle oynamaya çalışıyorlar. Böylesi kritik bir süreçte hükümetin yıkılmasının ülke için büyük sorunları da beraberinde gördüğümüz için omuz verdik” ifadelerini kullandı.

KARA PROPAGANDAYLA SİSTEMİ ELEŞTİRİYORLAR

Muhalefetin gündeminde sürekli sıcak tuttuğu konunun özünde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yer aldığına işaret eden MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Büyükşehirlere baktığınız zaman bunların her an düşmek üzere olduğu yönünde bir algı yanılması yapıyorlar. Bunu zamanında MHP üzerinde de yapmışlardı. Allah muhafaza bu büyükşehirlerde belediye başkanlığı seçiminde bir kayıp yaşanacak olsa, yine aynı şekilde hadi seçime gidelim, bunlar ülkeyi bitirdiler diye kara propaganda üretecekler. Aslında buradan yola çıkarak ulaşmak istedikleri nokta, yeni kurulmuş olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni çökertmek. Aslında bu sistem emin olun Türkiye’nin önünü açacak hızlı bir sistem olacak. Yeni olan şeye bir adaptasyon süresi her alanda yaşanır. Yeni bir klavye aldığınızda ona hemen parmaklarınız alışamaz. Ya da yeni bir cihaz alırsınız, onu hemen uzmanlaşmış bir şekilde kullanamazsınız, bir süre ona alışma süreci olur. Şu an yaşanan da budur. Bu süreçte de en küçük bir açığı bulup işte bu sistem yanlış diye halkın önüne getirmeye çalışıyorlar. Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakarsanız, Cumhurbaşkanımızın şu an siyaseten çok akıllı ve tutarlı politikaları var. Özellikle biz Fırat’ın doğusu diyoruz, buraya gidildiğinde bile Türkiye’yi tehdit eden bir sürü terör örgütü var. Bunların tamamen imha edildiğini düşünürseniz, Türkiye’nin farklı bölgelerine dağılan kısım da artık oradan ve o kaynaktan beslenemeyeceğini bilir. Yani temizlenmiş, arındırılmış olan vatan topraklarının, Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizin tekrar terör örgütlerinin güdümünde olan bir siyasi partinin eline geçmemesi gerekiyor. Sadece PKK terör örgütünün dahi bitirilmesi demek, buraya aktarılan büyük bütçelerin ülkemizin imarına ve şahlanışına daha büyük bütçelerin ayrılabilmesi demektir. Ekonomiye geri dönüşü olan yatırımlar yapmak demektir. Türkiye bu dönemeci atlatırsa ülkemiz 2023’e giden yolda ciddi bir ivme kazanmış olacak. Bölgesinde lider konumda olacak” diye konuştu.

ESİN KARA’DAN SEÇMENE MESAJLAR

31 Mart’ta sandık başına gidecek olan seçmene de bir mesaj gönderen Esin Kara, “Ufak tefek kızgınlık veya kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birilerinin siyasi ideallerinin ürettiği söylemlere kanmadan, ülkemiz ve milletimiz için doğru olan kararla seçmenlerimizden oylarını Cumhur İttifakı’na vermelerini istiyorum. Halkımızın uyanık olması lazım. Anlık kızgınlıklarla hareket etmemesi gerekiyor. Bugün belki bazı problemler yaşanabilir ama yarın ülke elden giderse ne yaparız? Önümüzde canlı bir örneği var. Suriyelileri burada muhafaza ettik, ediyoruz. Ama bizim gidecek yerimiz yok. Allah bizi o durumlara düşürmesin. Bu duayı ederken, aklımızı da kullanmamız gerekiyor. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bu amaca hizmet ediyor, Cumhur İttifakı da bu amaca hizmet ediyor. Ülkeyi istikrara kavuşturmak için birlikte gayret edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim