Düzenlenecek fuar hakkında bilgi vermek amacı ile KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, çok sayıda davetli katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “2009 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan ve bu sene 10. Yılını dolduran derneğimiz çok şükür bu süreç içerisinde sadece İstanbul’da kalmadı. Türkiye genelinde 4 şubemiz ve bunun dışında da yurtdışında 2 temsilciğimiz var. Dolayısıyla sadece İstanbul merkezli bir dernek değil. Türkiye’nin en büyük ve faaliyet alanı en geniş hemşeri derneklerinden biri olma özelliğini taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

KONSİAD, KONYA TANITIM GÜNLERİ’NE DAVET EDİYOR

KONSİAD olarak 5 yıl önce ilkini gerçekleştirdikleri ve geleneksel hale getirdikleri Konya Tanıtım Günleri etkinliği hakkında da bilgi veren Genel Başkan Kemal Çelik, “İstanbul Yenikapı etkinlik alanında 5.’sini düzenleyeceğimiz Konya Tanıtım Günleri etkinliğimiz 12-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Festival havasında geçecek olan fuarımızda İstanbul’da ve çevre illerde yaşayan hemşerilerimizi biraraya getireceğiz. Fuarda Konya’nın tarih ve kültürel değerleri, yöresel ürünleri yer alacak. Dolu dolu bir organizasyon gerçekleştirmiş olacağız. Organizasyona ilginin her geçen yıl biraz daha artıyor olması, bizi bir sonraki organizasyon için daha çok heyecanlandırıyor” dedi.

GELİRİ KONYASPOR’A BAĞIŞLANACAK

Çelik, “Kurumsal alanda Konya Valiliğimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kurumsal firmalarımızın yer alacağı bu etkinlikte yöresel alanda Konya’ya özgü ürünler bulunacaktır. Hazır gıda alanında ise Konya’mızın sevilen mutfağı hazır bulunacaktır. Buradaki amacımız İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin birlik ve beraberlik duygusunu artırıp STK’larla birlikte Konya kültürünü tanıtmak ve temsil etmektir. Daha önceden bildirdiğimiz gibi buradan elde ettiğimiz geliri Konyaspor’a bağışlayacağız” ifadelerini kullandı.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim