Konya’da 1996 yılından beri baklava ve dondurma çeşitleriyle insanların damak tadına hizmet veren Öz Edeler, yeni yatırımıyla pazarda büyümeyi hedefliyor. İnsan sağlığını önceleyen üretim anlayışıyla kaliteden taviz vermeyen Öz Edeler, bu kapsamda Türk Gıda Kodeksi ve hijyen kurallarına uyarak üretim yapıyor. Yeni yatırımlarıyla üretimi çeşitlendirmeyi hedefleyen Öz Edeler, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Öz Edeler Baklava ve Dondurma Firması Sahibi Akif Öztürk, “Firma olarak kendimizin ve Maraşlı ustalarımızın özenle hazırladığı tatlıları müşterilerimize sunmaktayız. Dondurma sektöründe de yine Maraş’ta üretilen Kıyakdo dondurmanın İç Anadolu Bölge Koordinatörü olarak sektörde hizmet veriyoruz. Baklavayı kendimiz yapıyoruz. İnsan sağlığı her şeyden daha önceliklidir anlayışımızdan bugüne kadar hiç taviz vermedik. Onun içinde kaliteli üretim vazgeçilmemiz oldu. Bundan dolayı da ürettiğimiz ürünlerimizde kullandığımız ham maddeleri gidip yerinde seçerek kalitesine önem vererek alıyoruz. Ürünlerimizde glikoz ve margarin yağı kullanmıyoruz. Tatlı çeşitlerimizin şerbetini toz şekerden kendimiz yapmaktayız. Yeni yatırımımız tamamlandığında üretimimiz çeşitlendireceğiz. Gerek baklava ve gerekse diğer tatlı çeşitlerimizle birlikte Konya ve bölgesinde sektörde büyümemizi sürdüreceğiz. Konyalıların damak tadına hizmet vermekten de son derece mutluyuz” dedi.

Sizi tanıyabilir miyiz? Akif Öztürk kimdir?

1983 yılında Kahramanmaraş'ta doğdum. Ailem Maraş’ın bir yöresinde çiftlikle uğraşmaktadır. 1996 yılında İstanbul, İzmir, Antalya ve Konya gibi birçok ilimizde dondurma sektöründe çalıştım. 2000 yılının başlarında Konya'da bulduğum iş imkanı sayesinde tamamen bu sektörün içerisine girdim. Dondurma sektörü yaz aylarında daha hareketli olduğu için kış aylarında memlekete dönüyor ve oradaki çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktayım.

Üretiminiz ve Pazar payınız hakkında bilgi verir misiniz?

ÖZ EDELER olarak ta Konya'da Maraşlı ustalarımızın özenle hazırladığı tatlıları sunmaktayız. Dondurma sektöründe de yine Maraş’ta üretilen Kıyakdo dondurmanın İç Anadolu Koordinatörü olarak sektörde hizmet veriyoruz. Baklavayı kendimiz yapıyoruz. Üretim olarak tatlı çeşitlerinde kapasitemiz oldukça yüksektir. Dondurma üretimimiz günlük 250- 300 kilo gram arasındadır. Artan talep üzerine üretim kapasitemizi attırabiliyoruz. Yeni yatırımımız tamamlandığında üretimimiz çeşitlendireceğiz. Gerek baklava ve gerekse diğer tatlı çeşitlerimizle birlikte dondurma ile Konyalıların damak tadına hizmet vermekten mutluyuz.

Kaç yıldır Sektördesiniz? Sektörü Değerlendirir misiniz?

Biz işletmemiz içerisinde aile bütünlüğünü koruyarak kardeşlerim ve akrabalarım ile 1996 yılından beri dondurma sektörü içerisindeyiz. 2010 yılının başlarında ise tatlı konusunda da "Neden olmasın? " diyerek ve dondurma sektörü ile de bağlantısı olduğundan en güzelini halka sunmayı planlayarak bir girişimimiz oldu. Konya’da olduğu gibi Türkiye genelinde sektörün önü açıktır. İnsanların damak tadına hitap eden sektörün pazarı geniştir. Yeter ki iyi niyetli ve kaliteli üretim olsun. Cazip haline gelen sektörün geleceği de oldukça iyi durumdadır.

Sektördeki Pazar payınız hakkında neler söylersiniz?

Sektördeki Pazar payımız iyi durumdadır. Halkımız için Maraş’tan getirterek sunduğumuz ürünlerimizde tereyağı kullanıyoruz. İnsan sağlığı her şeyden daha öncelik verdiğimiz bir konudur. Bu yüzden ürünlerimizde kullandığımız ham maddeleri gidip yerinde seçerek kalitesine önem vererek alıyoruz. Ürünlerimizde glikoz ve margarin yağı kullanılmamaktadır. Ürünlerimizin şerbetini toz şekerden kendimiz yapmaktayız. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı yaşadığımız zor günleri sağlıklı bir şekilde atlatmayı temenni ederim. Türkiye geneli KIYAKDO bayilerimiz bulunmakta. Tatlı sektöründe ise Konya içerisinde ve birkaç ilçesinde hizmet vermekteyiz. Konya’da birçok yerde şubemiz vardır. Yeni şubeler açmayı düşünüyoruz.

Çalıştırdığınız kişi sayısı kaçtır?

Kıyakdo ve Öz Edeler firmamızda sabit çalışan sayımız 18’dir. Ayrıca yaz sezonunda dondurma ekibimiz Maraş’tan gelmektedir. Yaz sezonunda 70 kişilik bir ekibimiz vardır

Kalite çalışmalarımız ve hangi kalite belgeleriniz vardır?

Türkiye genelinde ve Konya'da ürünlerimizle geniş bir kitleye hizmet veriyoruz. Özedeler ve Kıyakdo ailesi olarak kalite ilkemiz en güzel enfes tat üretip sunmak ve bu yolda kaliteli bir ekip ile ürünlerde kullandığımız hammaddeleri özenle seçip, lezzete dönüştürmek ve geniş bir lezzet arayan kitleye tat konusunda en iyi ürünü sunmayı hedefliyoruz. Kıyakdo dondurmamız Türk Gıda Kodeksi, ISO9001, ISO22000 ve Helal Gıda belgelerine sahiptir.

Yeni yatırımlarınız var mı? Aynı sektörde veya farklı sektörlerde?

Saygıdeğer halkımıza daha iyi bir hizmet verebilmek için tatlı yapım atölyemizi geliştiriyoruz. Gönül verdiğimiz hizmet için imalathanemizi büyütüp, ekipmanlarımızı geliştiriyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tatlı ve dondurma sektöründe yatırımlarımız sürdürürken, sektörde büyümeyi düşünüyoruz.

Sektördeki hedefiniz nedir?

Sektörde pazar payımızı attırarak büyümeyi hedefliyoruz. Aynı sektörde yatırımlarımız devam edecektir. Konya’ya bir üretim tesisi kurma çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. İhracat konusunda araştırmalarımız sürüyor. İnternet üzerinde bizimle ulaşım sağlayan müşterilerimize tatlılarımızdan ve şoklu dondurmalarımızdan gönderiyoruz. İhracatımızı genişleteceğiz.

Yaşadığınız sorunlar hakkında bilgi verirsiniz?

Sektörümüzde genel olarak hammadde (fıstık)gibi bazı ürünlerimizin temin edilmesi ve sabit olmayan fiyatından dolayı bir takıp zorluklarla karşılaşıyoruz.

Pandemi sürecinde nasıl bir hizmet veriyorsunuz?

Pandemi dönemi ne kadar zor geçse de, kurallara uyduğumuz takdirde hiçbir sorun yaşamayız diye düşünüyoruz. Onun içinde şubelerimizde tedbirleri uygulayarak, maske takma, sosyal mesafe kurallarına ve temizliği gereken özeni gösteriyoruz. İnsan sağlığı bizim için öncelikli olduğu için gerek üretimde gerek se şubelerimizde gereken tedbirleri aldık. Ürünlerimizi gönül rahatlığıyla müşterilerimiz ve dostlarımız alabilir.

İletmek isteğiniz bir mesaj var mı?

Firma olarak gelecekten umutluyuz. Üretimde kaliteden taviz vermeden sektörde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Aynı titizlik ve itina ile çalışıp halkımıza kaliteli bir lezzet sunmaktan ödün vermeyeceğiz. Kalite ve lezzet çizgimiz doğrultusunda ilerleyerek, daha başarılı olacağımıza inanıyorum. En kısa sürede de ülkemizle birlikte dünya pandemiden kurtulur temennisinde bulunarak, Yenigün Gazetesine de bu hizmetinden dolayı da teşekkür ediyorum.

Duran Çölcü

Editör: TE Bilişim