Çumra Merkez Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleriyle Çumra'ya yatılı kız Kur'an kursu kazandırılması için kollar sıvandı. Çumra Müftülüğü'nün öncülük ettiği projeye, Çumra Belediyesi de ve hayırsever vatandaşlar da katkı veriyor. 150 kişi kapasiteli düşünülen kız Kur'an kursunun yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olması bekleniyor. Kursun yapımı için hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden destek beklediklerini belirten Çumra Merkez Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Özcan, kursun Çumra'da bir ihtiyacı gidereceğini söyledi. Çumra'da  İzzetbey Kız Kuran Kursu'nun hizmet verdiğini hatırlatan Özcan, bu kursun Çumra'ya yetmediğini söyledi. Bunun için bu yeni projeye başladıklarını dile getiren Özcan, yapılması planlanan kursla ilgili şunları söyledi, "Projesi çizildi, yaklaşık 5 Milyon TL'ye mal olacak. Yatılı olacak. 150 kişilik olacak. En alt katta mescit ve toplantı salonu olacak. Üst katta dershaneler olacak, yatakhaneler olacak. Çumra Belediyesi ile görüştük. Belediye Başkanımız Mehmet Oğuz sağ olsun gerekli yardımı yapacağını söyledi. Kursumuzun kaba inşaatını Çumra Belediyemiz üstlendi. Elimizden geldiğince bu kursumuzu bitirmeye çalışacağız."

İNANÇLI NESİLLER İÇİN! 

Özcan bu tür yatırımların artması ve Kur'an kursu gibi önemli yatırımlara tüm vatandaşların destek vermesi gerektiğini vurguladı. Ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için gelecek nesillerin önemine dikkat çeken Özcan şöyle devam etti, "Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz geleceğimiz için mücadele veriyoruz. Yeni nesillerimiz kültürüne, vatanına, milletine, dinine bağlı olsun istiyoruz. Bunun için de eğitim oldukça önemli. Din eğitimi noktasında son yıllarda büyük yollar kat ettik. Büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların devam etmesi ve yeni nesillerimizin din eğitimini güzel bir şekilde alması bizim için önemli. Bu nedenle, başlamış olduğumuz bu önemli yatırıma yapılacak yardımları biz kendimiz için değil hepimizin geleceği için istiyoruz." 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN DESTEK BEKLİYOR

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden de destek isteyeceklerinin altını çizen Özcan, "Büyükşehir Belediyesi'nden de bu konuda yardım talebimiz olacak. Sağ olsun Uğur İbrahim Altay başkanımız namaza giden çocuklarımıza bisiklet hediye etti. Bu sürede camilerimiz cıvıl cıvıl oldu. Çocuklarımız camilere renk kattı. Allah razı olsun Başkanımızdan. Bu gibi önemli projeleri hayata geçiren başkanımız inşallah bizim yatılı kız kuran kursumuza da gerekli desteği verecektir diye düşünüyoruz" diye konuştu. 

METE ALİ MAVİŞ 

Editör: TE Bilişim