Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamalarına tepkiler sürerken, bir tepki de Konya’dan geldi. Memur-Sen Konya İl Temsilciliği Macron’un açıklamalarına sert tepki gösterirken, Konya’nın en büyük gübre üretici firması Sector Tarım, SDP isimli Fransız kimya firmasıyla tüm çalışmaları durdurduğunu açıkladı.

Memur-Sen Konya İl Temsilciliği, Hz. Muhammed (SAV)'e ilişkin sözde karikatürlere Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un fikir özgürlüğü adına sahip çıkmasına ve Müslümanları aşağılamasına tepki göstermek için sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Memur-Sen Konya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer'in yanı sıra diğer sendika yöneticileri katıldı. “Avrupa’nın birçok ülkesinin yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir” diyen Karlıer, “Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Burada bir parantezle bir başka tepkimizi de özellikle ifade edelim. Kutsal emanetlerimizin mekanı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya teşne Birleşik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz. Hemen belirtelim ki; insanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır. Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘MACRON, İNSANDAN VE ADALETTEN KORKUYOR’

“Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır” diyen Başkan Karlıer, şunları kaydetti: “Son birkaç aydır, ısrarla İslam ve Müslümanlar üzerinden güç devşirmeye çalışan, deyim yerindeyse, aklını yitirmiş küresel emperyalist odaklara yardakçılık yapan Macron’u korku çemberi sımsıkı sarmış durumda. Macron, insandan korkuyor. Macron, adaletten korkuyor. Hülasa, Macron, İslam’dan korkuyor. Son birkaç yüzyılda bütün insanlık öğrendi ki; özgürlük Batı’da slogandır. Batı iki değerden korkmaktadır aziz dostlar; adil dünyadan ve özgür insandan. İslam da tam da bunu vaat etmektedir. Bütün insan hakları aktivisti örgütlerden, kişilerden, emek hareketlerine yön veren kuruluşlardan, kişilerden beklentimiz, çağrımız şudur: Özgürlük insanın, dünya insanlığın ikametgâhıdır. Renkleri, fikirleri ve inançları; hakaret etme, küçük görme, şiddeti çağırma aracı yapan, kendi kirli oyunları için saklama tezgâhları oluşturan, siyasi kimlikleri, ideolojik örgütlere ve emperyalist devletlere birlikte cevap vermeli, onlara yenilgiyi birlikte tattırmalıyız. İnancımız, farklı olabilir. Fikirlerimiz karşıt görünebilir. Ama çok temel bir ortaklığımız var; biz insanız ve dünyada birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse, hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin, finans baronlarının hademesidir. Güzel ahlak için gönderilmiş Hz. Resulü hakaretlerine konu eden zihniyet, dünya üzerinden silinmeye mahkûmdur. Yıkılan ve yok olan sömürü ve onu var eden düzendir. İcra ve inşa edecek olansa inanan özgür insanın iradesi ve adil dünya düzeni mücadelesidir. Ve beklenen şudur ki, sefer insana mahsus, zafer imana dairdir. Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz: Ya Muhammed seni seviyoruz.”

SECTOR TARIMDAN FRANSIZ FİRMASINA BOYKOT

Konya’nın en büyük gübre üretici firması Sector Tarım, SDP isimli Fransız kimya firmasıyla tüm çalışmaları durdurduğunu açıkladı. Şirketin sosyal medya adresinden yapılan açıklamada, “Türkiye'de 20 yıldır tarımsal kimya alanında faaliyet gösteren  ve önemli bir milli yatırım olan Sector Tarım A.Ş. olarak 2006  yılından beri büyük hacimli ticari iş ortaklığı yaptığımız SDP isimli Fransız kimya firmasıyla, Fransa'da gerçekleşen ve  bizleri derinden yaralayan elim hadise dolayısıyla tüm  çalışmalarımızı durdurmuş bulunmaktayız.  Biz, evrensel değerlere göstermiş olduğumuz hassasiyetimiz  dolayısıyla hiçbir çağdaş topluma yakışmayan, ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak dini değerleri hedef alan her türlü eylem ve  söylemin karşısındayız.  Bu elim hadiseye sebep olanları kınıyor ve boykot ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim