Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen, imam hatip liselerinde eğitim gören 270 öğrencinin katıldığı, "15 Temmuz" temalı 6. Geleneksel Hikâye Yarışması'nın ödül töreni düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi'nin desteğiyle Mevlana Kültür Merkezi'nde TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, , Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile vakıf temsilcileri katıldı.

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, öğrenciler tarafından yazılan "15 Temmuz" temalı hikâyelerin değerlendirildiğini ve dereceye giren 8 öğrencinin ödüle hak kazandığını belirtti. Hikâyelerden ilk 25'inin kitaplaştırıldığı bilgisini veren Öksüz, bu kalıcı eserin sahibinin öğrenciler olduğunu dile getirdi.

Öksüz, hikâyelerde FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında halkın verdiği üstün mücadelenin başarılı bir şekilde yansıtıldığına işaret ederek, "Hikâyeleri okuduğunuzda, imam hatiplilerin aşkını, cesaretini, muhabbetini, milletine, milli iradeye sahip çıkışını, dik duruşunu, millet, ümmet aşkını göreceksiniz. İnsanlığın iyiliği için imam hatiplere ne kadar ihtiyaç olduğunu, bu hikâyelerde bir kez daha görecek, şahit olacaksınız" ifadelerini kullandı.

İmam hatip liselerini, bazı siyasi partilerin arka bahçesi şeklinde niteleyenlere tepki gösteren Öksüz, "Bilmiyorlar ki imam hatipler arka bahçe olamaz. İmam hatipler milletin has bahçesidir, ümmetin, insanlığın, iyiliğin has bahçesidir" dedi. 

Törende selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, imam hatip neslinin iyi ve güzel olanın hikâyesini yazmaya devam edeceğini, 15 Temmuz gibi önemli bir konunun belirlenmesinin de sevindirici olduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay ise, milletin hayrına olan her türlü sivil girişime destek verdiklerini, TİMAV’ın ise Konya’nın en çok çalışan ve proje üreten sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. 

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da bir imam hatip lisesi mezunu olarak törene katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.  Eğitim hayatında karşılaştığı zorlukları, tıp fakültesinde okurken başörtüsü nedeniyle okuldan atıldığını anlatan Usta, "Bugün bir milletvekili olarak sizlerin karşısına çıkmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

"Davamdaki, önümdeki zorlukların karşısında dik durabilmemdeki en sağlam temelleri ben imam hatipte aldım" diyen Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da imam hatip lisesi mezunu olduğunu hatırlattı.

Törende, Konya Mümine Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mürüvvet Özpehlivan'a birincilik, Samsun Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Edanur Batum'a ikincilik, Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilge Sena Bulut'a da üçüncülük ödülü verildi. Ayrıca 5 öğrenciye de mansiyon ödülü verildi.

EMİNE ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilişim