Akören Belediyesi, koronavirüsle mücadelede önemli bir yol katetmiş durumda. Mücadele kapsamında ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Koronavirüse karşı resmi daireler her hafta düzenli olarak ilaçlanıyor. Ayrıca mahallelerde de dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Avdan, Süleymaniye, Kayasu, Orhaniye, Ahmediye, Belkuyu, Çatören, Karahüyük, Alan, Mahallelerinde dezenfekte çalışmaları yapıldı. Ayrıca durak, çöp konteynırı, kamelya ve banklarda da ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

KURUMLARDA DEZENFEKTE

Akören’de halka açık olan kurumlarda da dezenfekte unutulmuyor. Bu kapsamda ilçede bulunan üniversite binaları, ilçe devlet hastanesi, itfaiye ve jandarma komutanlığı, spor salonu ve kültür merkezi, MEDAŞ, KOSKİ, sosyal yardımlaşma ve noterler, tarım kredi kooperatifi, bankalar, emniyet müdürlüğü, müftülük, kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü, petrol ve değirmen, toplu taşıma araçları, tapu, PTT, ilçe tarım müdürlüğü, KOMEK binası, muhtarlık gibi yerler düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

20 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA MASKE DAĞITIMI

Koronavirüsle mücadelede oldukça önemli olan maske kullanımı konusunda vatandaşlara yardımcı olan Akören Belediyesi, hem vatandaşları maske kullanımı konusunda uyarıyor hem de maskeye ulaşmakta zorluk çeken vatandaşların yanında oluyor. Bu kapsamda Akören Belediyesi, 20 yaş altı genç ve çocuklara maske dağıtımı gerçekleştirerek, onların maske sahibi olmasını sağlıyor, maske kullanımı konusunda bilinçlendiriyor.

SOSYAL YARDIMLAR YAPILDI

Koronavirüs nedeniyle tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı olan günlerde vatandaşları yalnız bırakmayan Akören Belediyesi, oluşturduğu ekiplerle sık sık vatandaşların yanında oldu. Özellikle Ramazan aylarında kapı kapı gezerek yanız kalan vatandaşlara iftar yemeği dağıtımı gerçekleştiren Akören Belediyesi, vatandaşları zor günlerinde sıcak aş dağıttı. Ayrıca yasaklar kapsamında evlerinden çıkamayan yaşlıları da unutmayan Akören Belediyesi, günlük olarak ekmek dağıtımı yaptı. Bunun yanında Akören Belediyesi, Ramazan ayından sonra yine vatandaşlara kahvaltılık dağıtımı gerçekleştirdi.

SOKAK HAYVANLARINA BARINAK

Sokak hayvanlarını da unutmayan Akören Belediyesi, sokak hayvanları için barınak çalışmaları da yürütüyor. Böylece sokak hayvanları hem dışarda kalmıyor hem de yiyecek bulmakta zorlanmıyor.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Koronavirüsle birlikte temizlik konusunun daha bir önemli hale geldiği bugünlerde konuya dikkatli bir şekilde yaklaşan Akören Belediyesi, ilçe genelinde rutin olarak temizlik çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda çevre temizliğini önemseyen Akören Belediyesi, cadde, sokak ve parkları sık sık temizliyor.

HAŞEREYLE MÜCADELE

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan haşereye karşı gerekli tedbirleri de unutmayan Akören Belediyesi, ilçe genelinde sık sık ilaçlama çalışmaları yaparak, vatandaşları haşereye karşı korumanın mücadelesini veriyor.

GÖLET SULAMA SİSTEMİ UNUTULMUYOR

Akören Belediyesi ilçe için oldukça önemli olan gölet sulama sistemini de unutmuyor. Sistemde periyodik bakım ve onarım çalışmaları yürüten Akören Belediyesi, sistemin sorunsuz çalışmasını sağlıyor. Ayrıca daha yeşil bir Akören için çalışmalar yürüten Akören Belediyesi, gölet bölgesinde de ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştiriyor.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Göreve geldiği ilk günün heyecanıyla çalışmalarına devam edeceklerini belirten Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, “Belediyemiz, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile 2014 yılında Büyükşehir İlçe Belediyesi statüsü kazanmıştır. Bu yasayla belediyemiz tarafından yürütülmekte olan su, kanalizasyon, itfaiye, otogar, otopark, mezbaha hizmetleri Konya Büyükşehir Belediyesine geçmiştir. 6360 sayılı Kanun’dan önce 4 mahallemiz mevcut iken, Kanun’dan sonra mahalle sayısı 14’e çıkarak, hizmet götüreceğimiz coğrafi ve beşeri alan da genişlemiştir.

Hizmetlerimizi istenilen düzeyde ve kalitede sunmamızın temelinde, sürdürülebilir yönetim sistemimiz yatmaktadır. Kaynaklarımızın amaç ve hedeflerimize uygun olarak daha planlı, etkin ve verimli kullanımını sağlıyoruz. Misyonumuz, vizyonumuz, stratejik amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda, performans göstergelerimizi mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde ilan ederek, halkımızın çalışmalarımıza destek ve kılavuz olmalarını katılımcılık adına beklemekteyiz. İlk göreve geldiğimiz günün heyecanıyla ve bize tevdi ettiğiniz sorumluluğumuzun bilincinde, siz değerli halkımızın beklentilerini karşılayacak, yaşam kalitesini artıracak çalışmalarımızı, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Belediyede çalışan görev arkadaşlarıma, meclis üyelerime, muhtarlarıma ve Akörenli hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim