16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın açılması ile birlikte firmalara ilgi yoğun oldu. 427 firmanın yer aldığı fuar açılışına katılan birçok çiftçi, firmaları ziyaret ederek ürünleri inceledi. Traktörden tarım ekipmanlarına kadar birçok ürünün yer aldığı tarım fuarında, firmalar ilk gün olmasına rağmen ilgiden dolayı memnun kaldı. Geçen seneye oranla bu yıl daha çok ziyaretçinin geleceğini düşünen firma sahipleri ülkenin ihtiyacına göre ürün ürettiklerini ve bu ürünleri çiftçilere sunduklarını ifade etti. TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı 20-24 Mart tarihleri arasından sürecek.

ERKUNT, YENİ ÜRÜNÜNÜ TANITTI

Fuarda yeni ürünleri olan biçerdöveri sergilediklerini dile getiren Erkunt Traktör Satış Sonrası Hizmet Müdürü Yalçın Sertel ilginin de iyi olduğunu vurguladı. Ayrıca bu yıl ki fuardan beklentilerinin yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Sertel “Fuar daha yeni açıldı ama biz çiftçilerin ilgisinden çok memnun kaldık. İlginin geçen seneyi aratmadığını düşünüyoruz. Hedefimiz müşteri kitlemizi her geçen gün artırmak. Erkunt traktör bugün Türkiye genelinde 45 bin traktöre hizmet veriyor. Fuarda ilk gün yeni ürünümüz biçerdöverin tanıtımını yaptık. Konya Ovası Türkiye’nin en büyük ovalarından olduğu için biçerdöver ürünümüzün tanıtımını burada yapmak bizim için iyi oldu” diye konuştu. 

KONYA FUARI BİZİM İÇİN İLK OLDU

Kayhan Ertuğrul Makine, Terramak markalı ürünleri fuarda çiftçilere sunuyor. Terramak Satış Pazarlama Direktörü Mehmet Altemur Altan Terramak markası ile ilk fuara katılımlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Firmamız Kayhan Ertuğrul iştiraki ile kurulmuş olan bir firma. Kayhan Ertuğrul’da sektörde çok iyi bilinen bir üretici. Bünyesinde 150’den fazla çalışanı bulunuyor. Bu 150 çalışanı ile AR-GE’den mühendisliğe, satış pazarlamadan üretime kadar Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Terramak Tarım Makineleri Dış Ticaret Anonim Şirketi de Türk çiftçisine doğru ve dengeli fiyat sistemini sağlamak koşulu ile hizmet veriyor. Terramak olarak bu fuar ilk fuarımız.” 

İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Her sene Tarım Fuarına düzenli olarak katıldıklarını söyleyen Öztelefoncular Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çınar, “16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına firma olarak her sene düzenli olarak katılıyoruz.  Ürettiğimiz makinelerimiz gittikçe büyüyor. Çiftçiler genellikle büyük makineler istiyor.  Firma olarak yurtdışına ihracat gerçekleştiriyoruz.  Tarım makineleri olarak patates ekim, sökme ve ot biçme makineleri üretiyoruz. Teknolojiyi yakın takip ederek o şekilde üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Firma olarak önceliğimiz müşteri memnuniyeti. Tüm Konyalıları fuara bekliyoruz” diye konuştu

YENİ ÜRÜNLER ÇİFTÇİYLE BULUŞTU

Fuarda stant açan firmalardan birisi de Alparslan Tarım. Alparslan Tarım Genel Müdürü Memduh Erdinçelebi ise, “16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarının ilk günü olmasına rağmen çiftçilerimizin standımıza göstermiş oldukları ilgiden oldukça memnunuz.  Yeni ürünlerimizi Konya Tarım Fuarında çiftçilerimiz ile buluşturuyoruz. Yeni ürünlerimize çiftçilerimiz oldukça ilgi gösteriyor. Ön kepçe Türkiye’de bugüne kadar traktörde sabitti. Biz bunu takmatik yani seyyar hale getirdik” dedi. 

HÜSEYİN MENEKŞE - MUHAMMET ESAT ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim