Cumhur İttifakı AK Parti Ilgın Belediye Başkan Adayı Yalçın Ertaş, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. "Gönül Belediyeciliği" anlayışıyla önemli projelere imza atacaklarını dile getiren Başkan Adayı Ertaş, Ilgın'a değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ilgın'ın önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Ertaş, Ilgın'ı her alanda geliştirecek projelerinin olduğunu söyledi. Vatandaşlarla buluşup projelerini anlatan Ertaş, projelerini şöyle anlattı:

CAM SEYİR TERAS PROJESİ

İlçemiz turizmi açısından çok büyük bir kazanım olacak olan Cam Seyir Teras projemiz ile ilçemiz turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine, kaplıca bölgemizin canlandırılması tanıtımının desteklenmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

APART VİLLA PROJESİ

Hamam dağına yapılması için projelendirilen Apart Villa Daireler farklı tasarımda büyük yüzme havuzlu ve ortak kullanım alanları bulunan şık ve modern bir projedir. Apart Villalarda kalacak olan misafirlerimiz dünyanın en iyi üç kaplıca sularından biri olan Ilgın Kaplıcalarından fazlasıyla faydalanacaklardır. Ilgının kaplıca turizmini geliştirmek için hayata geçirilecek olan Apart Villa Projemiz ile Ilgınımız gelişecek ve turist çekecektir.

 ORGANİK PAZAR YERİ

İlçemizde yetişmekte olan ürünlerimizi ve el yapımı ile yapılmakta olan yöresel ürünlerimizin tanıtımını yaparak, D-300 karayolu üzerinde Organik Pazar alanı inşa edeceğiz. D-300 karayolunu kullanarak şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın ilgisini çekerek Ilgınımızın ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

 ÇOCUK PARKLARINA KAMERA SİSTEMİ KURULMASI

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenliği bizlerin birinci önceliğidir. Projemiz kapsamında ilçemizde bulunan parklarımıza kamera sistemlerimizi yerleştirecek ve 7/24 kayıt altına alacağız. Ayrıca projemiz kapsamında velilerimiz anlık olarak mobil uygulama aracılığı ile canlı olarak parklarımızı izleyebilecekler. Çocuklarımız parklarda güven içinde oynarken vatandaşlarımız da kendilerine ayırdığımız alanlarda huzurlu bir şekilde dinlenebilecekler.

OSMANLI KENT MEYDANI

Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin (Çukur) Camii arasında kalan bölgeyi kamulaştırıp, gerekli çevre düzenlemelerini yaparak şehrimize değer katacak bir Kent Meydanı oluşturacağız. Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait bu iki eserimizin arasında oluşturulacak bu meydan ile medeniyetler arasında bir köprü kurmuş olacağız. 40562 m2lik alanın ilçemizin köklü tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtacak bir meydan şeklinde düzenleyerek, bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey’in destekleri ile Osmanlı Kent Meydanı Projemizi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kapsamında yapacağız.

PARK VE BAHÇELERDE ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ

Vatandaşlarımıza sunacağımız alt ve üst yapı hizmetlerimizin yanı sıra günümüzün vazgeçilmez unsurlarından olan interneti de park ve bahçelerimizde belirli noktalara kurarak ücretsiz Wi-Fi hizmeti vereceğiz.

 ILGIN TARİH MÜZESİ KURULMASI

Ilgın’ımız, birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yaparak; geçmişten günümüze kadar birçok tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırmıştır. Tarihi bakımından ilçemizi bölgenin en önemli ilçelerinden biri yapmak, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmek için Ilgın Tarih Müzesini kuracağız.

ILGIN KIYI ŞERİDİ DÜZENLEME PROJESİ

D-300 Karayolu üzerinde; Ilgınımızın girişinden çıkış noktasına kadar kıyı şeridi düzenlemesi, peyzaj çalışmaları, ağaçlandırma ve ışıklandırma işlemleri yapılarak şehrimize yakışır bir estetik görünüm kazandıracağız.

 KAPALI MODERN ÇOCUK PARKLARI PROJESİ

Çocuklarımızın hoşça vakit geçireceği müzik sahnesi, oyuncak kütüphanesi, sokak oyunları ve şenliği, çocuk kütüphanesi, iş-teknik atölyeleri, fizik deneyleri, zekâ atölyesi ve masal odaları gibi çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için yararlı olacak kapalı bir çocuk park alanı yapacağız. Oluşturacağımız sıcacık ortamda, her yaşa uygun oyun setleriyle hem çok eğlenecekler, hem de çok şey öğrenecekler.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ KURULMASI

Ilgın Kaplıcaları özellikleri bakımından şuan dünyanın en önemli 3 kaplıcasından biri konumundadır. Şifa kaynağı olan kaplıca suyumuzun daha verimli olarak kullanılması için bölgeye hitap edebilecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ilçemize kazandıracağız.  

KIRSAL MAHALLERDE MEYDAN DÜZENLEMESİ

Merkeze uzak olan mahallerimizde yapacağımız alt ve üst yapı yatırımlarımızın yanı sıra; mahallerimizin çehresini değiştirecek yeşil alan ve meydan düzenlemeleri yaparak hemşerilerimiz için büyük alanlar oluşturacağız.

SIFIR ATIK PROJESİ

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetimi olarak ilçemizde Sıfır Atık Projesini hayat geçireceğiz.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AÇILMASI PROJESİ

Ilgın Kaplıcaları özellikleri bakımından şuan dünyanın en önemli 3 kaplıcasından biri olmasından dolayı özellikle sağlık alanında daha iyi değerlendirilebilmesi için ilçemize kazandıracağımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yanında; İlçemize Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılmasını sağlayacağız.

DAĞCI PARKURLARI

Bulcuk Göleti etrafına yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi içerisine dâhil edeceğimiz ve Hamam Dağına da yapılması planlanan Dağcı Parkurları Projemiz; Dağ bisikleti organizasyonları, yürüyüş, kampçılık gibi birçok macera sporlarına ev sahipliği yapacaktır.

BOTANİK PARK PROJESİ

Her türlü sosyal donatı alanları da bu proje kapsamında düşünülerek hayata geçirilecek. Büyüklüğü ve içeriği açısından botanik park, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmek isteyeceği bir yer olacaktır. Botanik Park içerisinde, bölge iklimine uyum sağlayan süs bitkileri, çim alanları, süs havuzları, oturma alanları, kamelyalar, pergolalar, fitnes grupları, çocuk oyun grupları, kırsal kafeterya, koşu ve yürüyüş parkurları yer alacak.

AKILLI IŞIKLANDIRMA PROJESİ

Akıllı Işıklandırma Projemiz sayesinde enerji tasarrufuyla çevreyi de koruyarak kaynakların daha verimli kullanılmasının önünü açacağız. Gün ışığı bazlı açma, kapama, kısma, hareket algılayıcısı gibi işlevler akıllı ışıklandırma sisteminin fonksiyonları arasında yer alacak. Ayrıca şehrimize estetik bir görünüm kazandıracağız.

TURİZM ALANINDA PROJELERİMİZ

Dünyanın en kaliteli kaplıca suyuna sahip olan kentimizin turizm potansiyelini artırmak için; Beş Yıldızlı Otel Projemiz ile doğrudan 250 dolaylı 500 gencimize iş imkanı sağlayacaktır. Ilgın’ımızı büyük bir turizm kentine dönüştüreceğiz.

AMFİ TİYATRO PROJEMİZ

İlçemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak olan 1500 kişilik Amfi Tiyatroda Kaplıca Festivalleri, Açık Hava Tiyatrosu ve yaz konserleri yapılacak. 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Kaplıcası, Şeker Fabrikası, Kömür Ocakları, Ormanları ve verimli topraklarıyla zengin olan Ilgın’ımız şimdide yeni bir sanayi kapısını aralıyor. Kentimize kuracağımız organize sanayi bölgesi ile yatırımcıların yeni adresi Ilgın olacak. Sanayi potansiyelimizin organize ve entegre edilmesi ile gençlerimize iş imkanı sağlanacak.

TARIMSAL PROJELERİMİZ

Tarımsal projelerimizi; üretimi ve istihdamı artırmak üzere kurduk. Organize seracılıktan, meyvecilik faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına; arıcılığa, çiğ süt üretimine, hayvancılık ihtisas organize besicilik bölgesi oluşturulmasına, yöresel ürünlerimizin kalitesini dünyaya duyurmaya, meyve ve sebzeyi başka şehirlerden satın alan değil artık başka şehirlere de satabilen bir Ilgın olmaya; kısaca bereket diyarı memleketimiz için ne yapılması gerekiyorsa tek tek hayata geçirmeye gayret edeceğiz.

YALÇIN ERTAŞ KİMDİR?

1966 yılında Ilgın’da doğdum. İlköğretimimi Ilgın Atatürk İlkokulunda tamamladıktan sonra Afyon Merkez Ortaokulunu ve Ilgın Lisesini bitirdim. Yükseköğrenimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladım. 1990-1997 yılları arasında Ilgın Vergi Dairesinde görev yaptım. 1997 yılında görevde yükselme sınavını geçerek Seydişehir Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı olarak atandım ve 1999 yılından 2005 yılına kadar Seydişehir Vergi Dairesi Müdür Vekili olarak görev yaptım. Ardından Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sınavda başarı göstererek sırasıyla Şırnak ve Merzifon Vergi Dairesi Müdürü olarak görev yaptıktan sonra İnegöl Vergi Dairesine atandım. 8 yıldır İnegöl Vergi Dairesi Müdürü olarak görev yapmaktayım. Mesleki hayatım süresince başarılı çalışmalardan dolayı 3 adet takdir belgesi ile ödüllendirildim. Evli ve 5 çocuk babasıyım.

NAZİFE ARSLAN

Editör: TE Bilişim