İşadamı Ali Gürbüz Dayıoğlugil, “Kendiniz için yatırım zamanı” sloganıyla yola çıkarak Ilgın’a önemli bir tesis kazandırmak için kolları sıvadı. Yüzde yüz engelsiz olarak inşa edilecek otelde her detay düşünülmüş durumda. Hamamdağı Termal S.P.A Hotel çevreci olarak inşa edilecek. Merkez içerisinde ayrıca Dr. Ali İhsan Dayıoğlugil Yaşlı Yaşam Merkezi de olacak. Tesisin yatırımcısı olan Eczacı Ali Gürbüz Dayıoğlugil, Ilgın suyunun 870 yıllık bir mazisi olduğuna dikkat çekerek, “Konyalıyım ve Ilgını da çok severim. Yıllar önce ailemle beraber Ilgın hamamlarına gider ve orada kalırdık. Ilgın suyunun kalitesini ve dünya Literatüründe yerini bilenlerdenim. Ilgın suyu 42 derece kaynağından çıktığı gibi termal, gaz ve minareler özelliği kaybolmadan hemen kullanabilen bir özelliğe sahip bir su. Ilgın’ın suyu oldukça şifalı. Ilgın’ın suyunun 18 hastalığına iyi geldiği Sağlık Bakanlığının raporlarında belirtirmiştir. Ilgın suyunun 870 yıllık bir mazisi vardır” ifadelerini kullandı.

‘OTELİMİZDE HER YAŞA HİTAP EDEN AKTİVİTELER VE SOSYAL İMKANLAR OLACAK’

Otelimizin içerisinde her yaşa hitap eden aktiviteler ve sosyal imkanların olacağına dikkat çeken Ali Gürbüz Dayıoğlugil, “Yıllar önce Hamam dağının hemen üstünde, Ilgın’ın en güzel yerinde bir arsa almayı Allah bizlere nasip etti. Bu arsamıza 5 yıldızlı bir otel inşa etmek için yola çıktık. Şahsım bu otel inşaatının organizasyonu gerçekleştireceğim. Ilgın’da çok özel bir projeyi hayata geçireceğiz. Projeyi hayata tek başımıza geçirme istemedim ve bu anlamda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Hüseyin Kara ve Turizm Fakültesi Dekanı Necmi Uyanık yakınlık gösterdiler. Projemize destek verdiler. Projemiz tamamlandık sonra tesisimizde Konya’nın tanımış birçok doktoru da destek sağlayacak. Dr. Mehmet Portokal, Dr. Rabia Türmen, Dış Hekimi İlker Yiğit, Uzman Psikolog Danışman Duygu Özer, Veteriner Fevzi Ateş. Otelimizin içerisinde bir sağlık merkezimiz de olacak. Otelimize termale gelen müşterilerimiz hem sıcak suyun şifasından faydalanabilecek, hem de doktorlarımızdan gereken desteği alacaklar. SGK anlaşacağız. Yine yurtdışı sağlık anlaşmaları yapacağız. Tesisimizle Sağlık Turizmine de katkı sağlayacağız. Konya ve çevresinde tesisimiz özelliği ile ilk olacak. Otelimizin içerisinde her yaşa hitap eden aktiviteler ve sosyal imkanlar olacak” ifadelerini kullandı.

‘ÇEVRECİ OLARAK İNŞA EDİLECEK’

Çevreci bir oteli Ilgın’a kazandırdıklarına dikkat çeken Dayıoğlugil, “Otelimizi ayıran bir diğer özellik ise otelimiz yüzde yüz engelsiz bir otel olacak. Otelimize termal sudan faydalanmak için gelen engelli müşterimiz hiç kimseye ihtiyaç duymadan, hiç kimseden yer almadan otelin her alanında dolaşabilecek bir teknoloji getiriyoruz. Engelli vatandaşlarımız otelimize getireceğimiz teknoloji rahatlıkla tek başına termal sudan faydalanabilecek. Bu proje o kişinin kendi mutluluğu ile yapacağız. Otelimiz çok çevreci. Otelimize güneş enerjisi sistemi kuracağız. Otelde kullanacağımız tüm elektriği otelimizde güneş enerjisi ile faydalanacağız. Yine termal suyunun enerjisini kullanacağız. Sıcak suyu tekrar kullandıktan sonra termal suyuna tekrar basacağız. Termal suyumuzu başka yerlerde kullandırmayacağız” şeklinde konuştu.

YAŞLI YAŞAM MERKEZİMİZDE BULUNACAK

Otel içerisinde Dr. Ali İhsan Dayıoğlugil Yaşlı Yaşam Merkezimiz de olacağına dikkat çeken Dayıoğlugil, “Otel içerisinde küçük odalarımız olacak. İsteyen yaşlılarımıza Yaşlı Yaşam Merkezimizde yılın 12 ayı yaşayabilecekleri, 5 yıldız konforunda bir merkez sunacağız. Yaşlı Yaşam Merkezimizde kalan yaşlılarımız otelimize gelen diğer müşterilerle de kaynaşma imkanı bulacaklar” dedi.

DOWN SENDROMLU ÇOÇUKLAR UNUTULMADI

Hazırlanan projede Down sendromlu çocuklarımızı unutmadığında da dikkat çeken Dayıoğlugil, “Otelimiz içerisinde GÖKCEM Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle kafe açacağız. Buradaki amacımız burada elde edilen geliri DOWN sendromlu çocuklarımızın tedavisinde kullanmak. Yine Selçuk Üniversitesinde Rehabilitasyon bölümünde eğitim alan öğrencilerimiz burada yaz stajlarını gerçekleştirecek ve otelimize gelecek DAWN sendromlu çocuklarımızın tedavisine deste sağlayacaklar. Turizm Fakültesi ve Gastronomi Bölümü öğrencileri de otelimizde staj yapacaklar. Otelimizde stajları yapan öğrencilerimizi kapasitemiz ölçüsünde otelimizde istihdam edeceğiz. Hepsine bir yıl çalıştırma garantisi veriyoruz. Bu gençler ellerinde 5 yıldızlı otel tecrübesi olarak hayata atılacaklar. Yine otelimizde 2 tane profesyonel futbol sahası hazırlayacağız. Bu sahamızın altında termal su geçecek ve yaz kış futbol takımlarımız antrenman yapabilecek. Bu oteli hayata geçirmek için Anadolu’da bir İMC usulü vardır. 20 bin metrekarelik otel büyük bir finans ister. Bu finansı bir işinin karşılaması mümkün değil. Ama bunu el birliği ile gerçekleştirebiliriz. Otelimize inşa ederken bine yakın devre mülk sahibi kişiye ihtiyacımız var. Bu da sene 10 ile 20 gün kullanma hakkı vermektir. Devre mülk sahipleri bu haklarını yıl içerinde diledikleri zaman kullanabilecekler. Şuanda üye yaparken sadece 50 EURO alıp ön sözleşme imzalıyoruz. Otelimizi 2,2,5 yılda tamamlayacağız inşallah. Projemize şimdiden yoğun ilgi var. Otelimizde devren mülk alan müşterilerimiz anlaşmalar yapacağımız bazı otellerde de o haklarını o yıl orada kullanabilecek” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim