Türk siyaset hayatında önemli bir yer bulan ve Milli Görüş davasının lideri olan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 9. yılında anılıyor. Siyasette yaptığı hamlelerle, ortaya koyduğu fikirlerle, geleceği öngören zekasıyla bugün dahi unutulamayan merhum Erbakan, siyaset hayatı boyunca Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlamasının yanında, merhum Erbakan çeşitli darbe ve önüne çıkarılan zorluklarla da yüzleşmek zorunda kaldı. Buna rağmen “Cihat” anlayışıyla Davasından vazgeçmeyen merhum Erbakan’ı anlatan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç, merhum Erbakan’ın ömrünü İslam’a adadığına dikkat çekerek, gençlere rehber olduğuna vurgu yaptı.

‘HOCAMIZIN HAYATI MÜCADELE İLE GEÇTİ’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ömrünü İslam davasına adadığına dikkat çeken AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç, merhum Erbakan’ın dünyadaki tüm Müslümanların dertleriyle dertlendiğini söyledi. Gençlik yıllarından itibaren, merhum Erbakan’ın göstermiş olduğu yoldan giderek kendilerini mücadelenin içinde bulduklarını belirten Kılınç, “Gençlik yıllarımızda da Erbakan hocamızın göstermiş olduğu yolda çalışmaya gayret edindik. Erbakan hocamızın hayatı mücadelelerle dolu. İlkokul çağından Üniversite yıllara dahil İslami mücadele içerisinde bulunmuş, kimseden korkmadan yılmadan bu dava adına elinden geldiği kadar bütün faaliyetleri yapmış ki, öğrencilik yıllarında bile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) de mescit açtırmış bir lider. 1940-1950’li yıllarda üniversitede mescit açtırabilecek kapasitede ve inatça bir lider. Çocukluğundan vefatına kadar tüm hayatı berrak ve net, zikzak yapmamış. Rahmetli Erbakan hocamızı iki kelime ile özetlersek, istikamet üzere olan, yılmayan ve hayatı bir cihat olan lider. Zaten kendisi son vefat ettiğinde beni cihat eden bir insan olarak anılmak isterim. Onun için Mücahit Erbakan tabiri geliyor ki, Mücahit tabiri hiçbir lidere şuana kadar kullanılmış değil. Bu çok güzel bir özellik. Hayatında her türlü engellemelere rağmen, şer güçlerin her türlü baskılarına rağmen İslam davasına kendisine adamış. Yapmış olduğu her türlü faaliyetleri legal yapmış, saklı gizli hiçbir şey yok. Her şey ortada. Böyle de net bir dava adamı ki, Resulullah'ın metoduna uygun olan bir metot. Yapılan çalışmalar” ifadelerini kullandı.

‘ERBAKAN HOCA GENÇLER İÇİN REHBER’

Kılınç, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Erbakan’ın fikirleriyle, duruşuyla gençlere bir rehber olduğuna dikkat çekti. Bu durumun merhum Erbakan’ın başarılarından ve fikirlerinden kaynaklandığının altını çizen Kılınç, şunları kaydetti, “Erbakan hocamızın öğrencilik yılları bizim gençler için rehber. Çünkü sınıfının en başarılısı. Üniversitenin hala başarı puanına ulaşılmamış özelliğe sahip. Kendisini dünya ilimlerinde en üst seviyeye çıkarmış, manevi ilimlerde de belli bir yere gelmiş bir şahsiyet. “İki kanatlı kuş gibi” dünya ilimlerinde hem de İslami ilimlerde kendisini zirveye çıkarmış ve istikameti Kâbe olan, amacı hakkı kılmak olan, yılmayan ve ömrü çalışmak ile geçmiş biriydi. Hastane odasında bile, son nefesine kadar, çalıştığının görüntüleri yansımıştı. Erbakan hocamız şunu ifade ederdi: “AGD’de görev alan bir gencimiz dört üniversite bitirmiş gibidir.” Bu gerçekten çok önemli bir tabir. Dört üniversite kolay değil. AGD çatısı altında görev alan ve yetişen gençlere bakıyoruz ki; siyaseti biliyor, ekonomiyi biliyor, ilahiyat ilimlerini biliyor, her türlü organizasyonu yapabilecek kapasiteye kavuşuyor. Ayrıca kendi mezun olduğu okuldan diplomasını alıyor.”

MGV KAPANDI, AGD KURULDU

Gençlerin İslam davası için çalışması ve bu uğurda mücadele etmesi amacıyla MGV’nin 1975 yılında Merhum Erbakan’ın talimatıyla kurulduğunun bilgisini paylaşan Kılınç, bu süreci şöyle paylaştı, “Bu tarihten itibaren çalışmalarına başlayan MGV, 2000 yılında kapanıyor. Bu tarihten sonra Erbakan hocamız Anadolu Gençlik Derneği’ni kuruyor. O günden bugüne kadar, AGD olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Necmettin Erbakan hocamızın “bir milletin asıl gücü topu, tüfeği ya da tankı değil. Bir milletin asıl gücü imanlı, ihlâslı, vatan ve millet sevdalı gençliği” cümlesi bize her zaman rehber olan cümledir. Bizler de bu sözün önderliğinde AGD olarak milli ve manevi değerlerine bağlı, sevdası Türkiye olan, düsturu kardeşlik olan, inançlı ve imanlı gençlik yetiştirme gayretiyle çalışıyoruz. Bu çalışmaları da yürütürken, Anadolu Gençlik Derneği dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak dikkatleri üzerinde topluyor.”

FİKİRLERİNE HALA MUHTACIZ

Merhum Erbakan’ın fikirlerinin çok değerli olduğunu ve bugün de bu fikirlere göre hareket etmek gerektiğini vurgulayan Kılınç, “Erbakan hocamızın kıymeti şimdilerde daha iyi anlaşılıyor. Erbakan hocamız fikirlerine şu anda daha fazla muhtacız. Erbakan hocamızın söylediği fikriler, insanlığın kurtuluşu için, İslam ülkelerinin kurtuluşu için olmazsa olmaz fikirler. Yeryüzünde hakkı hakim kılmak adına mücadelemiz devam edecek. Bir istikamet ehli olan, cihat eden insan olarak gençler örnek almalı. Şuanda en büyük eksikliğimiz bu iki konu. İstikameti doğru olacak ve biz bu yolda mücadele edeceğiz. Gençler için bu düstur yeterli” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim